Mëso Shqip Blog

Levizja e materieve ushqyese 0

Levizja e materieve ushqyese

Karakteristike themelore e gjallesave eshte kembimi intensiv i materies dhe i energjise me ambientin e jashtem. Ky kembim behet neper sisteme membranore, te cilat e rethojne dhe e ruajne integritetin e sistemit te gjalle....

Uji ne organizmat e gjalle 0

Uji ne organizmat e gjalle

Organizmi i njeriut gjate dites liron 1.5-2 litra uje, me se shumti permes urines. Ky uje kompensohet me ujin qe merret me ushqim dhe pije, dhe me ujin e krijuar pas oksidimit te molekulave...

Urime viti i ri shkollor 2014/15 0

Urime viti i ri shkollor 2014/15

Urime viti i ri shkollor 2014/15 te gjithe nxenesave dhe mesimdhenesave! Duke iu uruar fat dhe suksese ne vitin e ri shkollor, faqja jone ju premton se do te ju mbuloje kerkesat tuaja, dhe...

Izobaret 0

Izobaret

Izobare (gre. isos – i njejt dhe gre. baros – peshë) është vija e cila në hartën gjeografike bashkon ( lidhë) pikat me shtypje të njejt atmosferike.

Oazat 0

Oazat

Oaza është vend pak i ulët ose gropë e cektë me ujë dhe me gjelbrim në shkretirë. Oazat krijohen nën ndikimin e erës, e cila me fuqinë e vet mekanike – fryrjen, vende-vende në...

Humnera 0

Humnera

Humnera është një zbraztësirë në viset e relievit karstik. Humnerat hulumtohen nga teknikët specialist të spelologëve në të cilat për të hulumrtuar shfrytëzohen litarët spelologjik, dhe mjete tjera speciale.

Izohipsa 0

Izohipsa

Izohipsa (gre. isos = i njejt, hypsos = lartësia) janë vijat e lakuara të cilat në hartat gjeografike lidhin vendet me lartësi të njejt mbidetare .

Kur falet Fiter Bajrami 2014? 0

Kur falet Fiter Bajrami 2014?

Te nderuar besimtare te fese islame, ju njoftojme se Fiter Bajrami 2014, apo bajrami i madh falet ne ora 6:00 te mengjesit. Koha mund te ndryshoje per 1 apo 2 minuta varesisht prej vendit...

Vaktia e Ramazanit-Takvimi per Kosove, Qershor-Korrik 2014 0

Vaktia e Ramazanit-Takvimi per Kosove, Qershor-Korrik 2014

Kjo eshte vaktia e Ramazanit – Takvimi per regjionin e Kosoves, Qershor-Korrik 2014, te gjithe besimtareve musliman ju urojme nje muaj te lehte agjerimi.