Category: Përralla

Perralla: Luani dhe miu 0

Perralla: Luani dhe miu

Njehere kur nje luan ishte duke fjetur, nje mi I vogel filloi te vraponte poshte e perpjete neper te, gje e cila shpejt e zgjoi luanin, i cili i vuri permbi putren e tij...

Perralla: Dhelpra dhe dhitë 0

Perralla: Dhelpra dhe dhitë

Bariu i çoi dhitë e veta për të kullotur. Atje vuri re se dhitë e tij ishin përzier me dhi të egra, dhe kur erdhi mbrëmja i shtiu të gjitha në shpellën e vet....

Perralla: Si e humbi Lepuri bishtin 0

Perralla: Si e humbi Lepuri bishtin

Dikur lepujt kishin bisht të gjatë. Një ditë një lepur po bridhte rrugës, ku u takua me dhelprën, e cila kishte në gojë një tufë me peshq. – Si arrite t’i kapësh gjithë këta...

Perralla: Dielli, Hena dhe Gjeli 0

Perralla: Dielli, Hena dhe Gjeli

Shumë e shumë kohë më parë në qiell jetonin tre vëllezër: Dielli, Hëna dhe Gjeli. Një ditë Dielli shkoi të punonte dhe Hëna e Gjeli mbetën në shtëpi. Afër mbrëmjes Hëna e urdhëroi Gjelin...

Perralla: Fshatari dhe gjarperi 0

Perralla: Fshatari dhe gjarperi

Një gjarpër që jetonte në pragun e shtëpisë së një fshatari, doli një ditë dhe e kafshoi për vdekje djalin e tij. Prandaj fshatari u hidhërua së tepërmi, rrëmbeu sëpatën, erdhi te bira dhe...

Perralla: Dhelpra dhe cjapi 0

Perralla: Dhelpra dhe cjapi

Një dhelpër ra njëherë në pus dhe u detyrua të presë, sepse nuk dinte si të dalë. Kur një cjap i shtyrë nga etja, erdhi në atë pus dhe e pa dhelprën brenda, e...

Perralla: Dhelpra dhe majmuni 0

Perralla: Dhelpra dhe majmuni

Një ditë, duke udhëtuar së bashku, dhelpra e majmuni, filluan të grinden me fjalë mbi origjinën e tyre fisnike. Pas një grindjeje të gjatë, arritën në një vend. Majmuni shikoi prapa dhe qau me...

Perralla: Peshkatari dhe fyelli 0

Perralla: Peshkatari dhe fyelli

Një peshkatar, i cili dinte t’i binte shumë bukur fyellit, mori një ditë fyellin dhe rrjetin e shkoi në det për të gjuajtur peshq. Aty u ul mbi një shkëmb dhe filloi t’i bjerë...

Perralla: Foto albumi i Polit 0

Perralla: Foto albumi i Polit

“Ceshte kjo gjyshe?”pyeti Poli duke i shfletuar fotografite e nje albumi te vjeter.”Ky eshte albumi yne familjar”u pergjigj gjyshja.”Kush eshte kjo foshnja ne vaske?”-pyeti Poli.”Ai eshte gjyshi yt kur ishte vetem nje vjec!””E kjo...

Perralla: Flokarta dhe tre arinjte 0

Perralla: Flokarta dhe tre arinjte

Na ishte njëherë një vajzë, që kishte një emër të bukur, Flokartë. Një ditë, megjithëse nëna ia kishte ndaluar, Flokarta u largua nga shtëpia dhe shkoi në pyll për të mbledhur lule të egra....