Category: Mjekësi

3

Qka eshte Alzheimeri?

Alzheimer, është forma më e zakonshme e dementias. Kjo sëmundje e pakurueshme dhe degjenerative u përshkrua për herë të parë nga psikiatri dhe neuropatologu gjerman Alois Alzheimer më 1906 dhe kësisoj sëmundja u emërtua...

Cilat jane simptomat e abortit? 0

Cilat jane simptomat e abortit?

Simptomat e abortit jane:     1)Gjakderdhje e cila ne menyre progresive rritet,     2)Dhembje abdominale     3)Temperature     4)Plogeshti     5)Vjellje etj.

Cilat jane shkaqet qe vie deri te aborti? 0

Cilat jane shkaqet qe vie deri te aborti?

Shkaqet qe qojne ne abort jane te ndryshme:        1)Nryshime ne karyotipin        2)Infeksione te ndryshme (treponema pallidum,chlamidya, herpes simplex virus)        3)Semundje te ndryshme si: diabeti, çrregullime...

Cilat jane shkaqet me te shpeshta qe sjellin gjakosje akute gjate lindjes? 0

Cilat jane shkaqet me te shpeshta qe sjellin gjakosje akute gjate lindjes?

Jane: 1)Ruptura e uterusit         2) Lendimi i eneve te buta te lindjes         3)Atonia e uterusit         4)Crregullimet e faktoreve te koagulimit etj.

Cilat jane periudhat e lindjes? 0

Cilat jane periudhat e lindjes?

Periudhat e lindjes jane:     1)Periudha e dillatacionit     2)Periudha e eskpuzionit     3)Periudha placentare dhe     4)Periusha postplacentare apo e hemostazes