Category: Kujdes Shendetsor

Dietë e shëndetshme nga Mikseri 0

Dietë e shëndetshme nga Mikseri

Mikserët personalë janë ende në modë. Për shkak të performancës së tyre të lartë dhe bluarjes speciale, ata e shtypin ushqimin në mënyrë të imët që trupi mund të absorbojë lëndët ushqyese nga ajo....

Si të evitoni gripin këtë dimër 0

Si të evitoni gripin këtë dimër

Vendosja e duarve nëpër sportele të marketeve apo nëpër dorëzat e autobusëve, janë hapat e parë që ju të prekeni nga gripi, sipas farmacistes Angela Chalmer.     Ajo është duke kërkuar nga persona të ndryshëm që...

Qka eshte asepsa ? 0

Qka eshte asepsa ?

Me asepse nenkuptohen te gjitha veprimet profilaktike me te cilat behet asgjesimi (zhdukja) i te gjitha baktereve dhe sporeve te tyre nga materiali sanitar qe bie ne kontakt me plagen , me qellim te...

Si mund te jete dezinfektimi? 0

Si mund te jete dezinfektimi?

Dezinfektimi mund te jete medicinal (dezinfektimi i duarve , ose i plages ) dhe higjienik (nenkupton dezinfektimin e hapsirave te lokaleve hospitalore dhe mjeteve te ndryshme )

Kush bene pjese ne mjetet antiseptike biologjike? 0

Kush bene pjese ne mjetet antiseptike biologjike?

Ne mjetet antiseptike biologjike bejne pjese :          – Antiboitiket         – Vakcinat dhe         – Serumet

Qka eshte antisepsa ? 0

Qka eshte antisepsa ?

Antisepsa eshte veprim i cili nenkupton zhdukjen e pjeserishme te baktereve nga lekura , apo nga aparate te ndryshme ose nga plaga e infektuar.

Pse ndodh humbja ne peshe ? 0

Pse ndodh humbja ne peshe ?

Humbja ne peshe ndodhe :    – Ushqyerja e pamjaftueshme   – Pas semundjeve te renda infektive   – Qrregullimet funksionale te tretjes ( diarre , te vjellurat etj. )   – Qrregullimet neuro-endokrine dhe te metabolizmit...

Pse ndodh shtimi ne peshe ? 0

Pse ndodh shtimi ne peshe ?

Shtimi ne peshe ndodh :    – Nga ushqyerja e tepert   – Disa semundje te metabolizmit dhe gjendrrave endokrine p.sh adipozitet   – Nga shfaqja dhe shtimi i edema ( ne dekompenzimet e zemres dhe...