Category: Ed.Figurative

Ku u ngrit pallati i Sargonit? 0

Ku u ngrit pallati i Sargonit?

Pallati i Sargonit u ngrit ne Dur Sharrukin – Mesapotami Veriore. Dhe eshte nje nga ndertimet me te medha asiriane.

Cilat jane hyjnite me te rendesishme ne Mesapotami? 0

Cilat jane hyjnite me te rendesishme ne Mesapotami?

Hyjnite me te rendesishme kane qene: Anu – Perendia e Diellit, Enlini – Perendia e Eres, Ea – Perendia e Ujit.

Cili mbret e ka realizuar bashkimin e pare te Mesapotamise? 0

Cili mbret e ka realizuar bashkimin e pare te Mesapotamise?

Bashkimin e pare te Mesapotamise e ka realizuar Sargoni nga Kishi, duke krijuar me 2371 Mbreterine e madhe Akado-Semite.