Category: 7 Marsi

Historia e 8 Marsit 0

Historia e 8 Marsit

Në përputhje me deklaratën e Partisë Socialiste së Amerikës, dita e parë Nacionale e Gruas, u festua në SHBA më 28 shkurt 1909. Deri në vitin 1913 kjo ditë vazhdoi të festohej të dielën...

Dita e 8 marsit 0

Dita e 8 marsit

Ideja për “Ditën Ndërkombëtare të Gruas’ u hodh fillimisht në fillim të shekullit të XIX-të, e cila ishte një periudhë e tronditur nga trazirat dhe shtimi i popullsisë, për botën e industrializuar.8 marsi njihet...

Mesonjetorja e Korçes 0

Mesonjetorja e Korçes

Më 7 mars të vitit 1887 në Korçë u hap mësonjëtorja e parë shqipe. Mësues dhe drejtor i parë i saj ishte Pandeli Sotiri. Veç tjerash kjo ngjarje ishte një fitore e madhe për...

Dita e Mesuesit 0

Dita e Mesuesit

Dita e mësuesit është një festë, e cila i kushtohet personelit edukues të shkollave dhe universiteteve. Deri në fillim të viteve ’90 në Shqipëri, për të nxitur mësimdhënien e një cilësie sa më të...

Vjershe per 7 marsin 0

Vjershe per 7 marsin

Për mësuesen  Unë sot për ty mësuesemë pëlqen të shkruajshumë vargje të bukurapër t’i recituar. Erdha në klasë të parëshumë i emocionuaras dhe emrin timnuk dija të shkruaja. Tani jam i gëzuar,sepse di të...

Vjershë per 7 marsin 0

Vjershë per 7 marsin

7 marsi Na erdhi dhe 7- Marsioh sa gëzimme lule mbushigjithë vendin tim Fëmijet e vegjëlshumë të gëzuartë gjithë vrapojnëMe buqeta në duar Të gjithë vrapojnëkush e kush më parëpër t’i dhuruar luletMësueses së...

Ese per 7 marsin diten e mesuesit 0

Ese per 7 marsin diten e mesuesit

7 marsi eshte dita e vetme e cila i kushtohet mesuesit, kjo me te vertete e nje dite me vend dhe nje dite qelluar, me vjen mire qe ne kemi nje dite qe ta...

Ese per 8 marsin diten e nenes 0

Ese per 8 marsin diten e nenes

Nje dite qe mbart respekt,dashuri te pafund,per ato qe na dhane jete nga jeta e tyre.Per ato qe naten e bene dite dhe na mekuan me qumesht nga gjiri i tyre. Per ato qe...

Poezi per 7 dhe 8 Marsin 0

Poezi per 7 dhe 8 Marsin

Gëzuar 7 dhe 8 Marsin 7 dhe 8 marsi Dy festa të bukura të prindërve të mijnjëra në shkollëe tjetra në shtëpi Njëra e mësuesittjetra e nënëstë dyja shkëlqejnësi drita e hënës. Shtatë Marsi...

7 Marsi – Dita e mesuesit 28

7 Marsi – Dita e mesuesit

Lule per 7 marsin 7 MarsiFesten e mesuesitNe do ta festojmëLulet më të bukuraNe do ti dhurojmë.Vijmë tek ti mësuesja jonëBuzëqeshjen ta dhurojmëKënga krahet rreh si fluturMidis jush unë jam e lumturKënga që na...