Enzimet ne Biologji

Enzimet jane katalizatore ose biokatalizatore, te reaksioneve kimike qe d.m.th te substances, te cilat e ndryshojne shpejtesine e zhvillimit te reaksioneve kimike. Ne anen tjeter, katalize quhet vete dukuria e ndryshimit te shpejtesise se reaksionit kimik. Enzimet krijohen ne qelize. Enzimet qe krijohen ne qelize dhe veprojne ne qelize quhen endoenzime. Enzimet qe krijohen ne qelize e veprojne jashte qelizes quhen ekzoenzime.

You may also like...

2 Responses

 1. flutura says:

  Mua në librin tim të. biologjisë më shkruan pakes më ndryshe,por unë i besoj MËsoshqip.

 2. anjeza says:

  ne librin tim shkruan njejte
  sikur tek meso shqip.
  dhe me pelqeu se si

  shkuajten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *