Ese mësimi është dritë

Mesimi eshte nje nga veqorite qe i dallon njerezit nga qdo gje tjeter. Ai eshte tipari kryesor i zhvillimit te nje njeriu qysh nga koha e femijrise. Mesimi ndoshta duket i panevojshem ndonjehere por nevojitet ne situatat ku e pret me se paku.Nuk thonin keq me heret ne kohra lufte se lufta behet me gjak e me pende. Pra duhet te kete njerez te zgjuar per qdo lemi. Dijetar te ndyshem kane thene shume fjale per mesimin, si per shembull: “Mos kërko vend të përshtatshëm për mësim! Dije se çdo skutë është vendi më i përshtatshëm i mësimit”. Do te kshilloja qdo kend qe te mesonte sa me heret dhe sa me pare sepse nje fjale e urte thote: Punen e sotme mos e le per neser (se e nesermja ka veshtirsite e veta).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *