Poezia “Ti me je si lulekuqe”

Loading...

Nga gjithë ngjyrat më shumë dua,
A e dini cilën vallë? 
Atë ngjyrë e ka dhe gjaku 
Që na zjen në dej i valë. 

Ngjyrë të kuqe ka flamuri 
Me shqiponjën me dy krerë, 
Na jep emrinn më të bukur: 
“Jam shqiptar me besë e nder!” 

Ndaj Përherë,për çdo festë 
Vesh me gaz një bluzë të kuqe 
Më thotë mami fytyrëqeshur: 
“Ti më je si lulëkuqe!” 

Loading...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *