Poezia “Ekstaza Pranverore” nga Migjeni

Loading...

…dhe pranvera erdhi…
Nëpër ftyra tona rrëshqiti nji gëzim
dhe ndër zemra tona ngrehi një folë,
e njëjetë e bukur, e një jetë e rë,
me dëshira të shumta po buzqesh në lulzim.
…dhe dallndysha erdhi…
si shpirti n’ekstazë, në hovin e shejt shtri;
me qiellën rroket, me diellin puthet,
dridhen krahët në hare – mandej poshtë vërsulet
t’u dhurue në cicrim përshndetje një mijë.
…triumfon bylbyli…
kangëtar plot magji në gemb të trandafiles,
në një tempo të marrë përkdheljet po shfre
e kanga kumbuese, kang’ e tij pa fre,
asht si kangë Orfeji ndër telat e lyrës.
…dhe vesa shkëlqen…
në një pikë t’argjant pasqyrohet jeta
tërheqse si andrra dhe si vijzatimi
ndër orët e hyjzimit, kur shpërthen agimi
e rrezet e arta rrëshqasin ndër fleta.
… dhe pranvera erdhi…
Nëpër ftyra tona rrëshqiti një gëzim
dhe ndër zemra tona ngrehi një fole
e një jetë e bukur, e një jetë e re
me dëshira të shumta po buzqesh në lulzim.

Loading...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *