Poezi per diten e shkolles

Loading...

Shkolla ime
Dy gjëra më të shtrejnta, 
Që unë i adhuroj, 
Janë vendlindja ime 
Dhe shkolla ku mësoj. 


E dua shkollën time, 
Ku mësova abecenë, 
Ajo më ngjall kujtime, 
Rrugën ma rrëfen. 

Nëse një ditë mua, 
Më shihni inxhinier, 
Vetëm shkollës sime, 
I takon ky nder. 

Aty pranë shokëve u rrita, 
Fitova dije dhe edukatë, 
Ndaj shkolla,librat dhe mësuesit, 
Meritojnë çdo lëvdatë. 

Shkollën dhe mësuesin e parë, 
Unë kurrë s’do ti harroj, 
Ata që gjurmë te mua lanë, 
Me mall të madh do ti kujtoj.


Dita e shkolles
E bukur është festa
Që ne sot festojmë,
Dhe në çdo vjetor
Ne do ta fesojmë.

Gëzuar shkolla ime
Festën me shumë gëzime,                                                  
Urime ju mësues                                                     
Kësaj shkolles sime.

E gezofsh këtë ditë                                                                                                                                   
Ti moj shkolla ime,                                                                                                  
Të dëshiroj nga zemra                                                                                                  
Shumë vjet urime.

Loading...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *