Shpjegimi i endrrave pjesa 3


Shtyp F3 pastaj shkruaj se çka ke pare ne enderr per ta gjetur me lehte .
Shpjegimi i endrrave prej shkronjes L deri ne P .
LAVIRINTH
Në qoftë se thjesht shikoni një labirint, do të ngatërrohen çështjet tuaja. Në qoftë se shikon sikur je brenda, do të ngatërrohesh në një dashuri të rrezikshme. Në qoftë se arrin të dalësh nga një labirint, do të përmirësohet gjendja jote dhe për këtë do të të ndihmojë një grua. Në qoftë se shihni se keni humbur brenda në një labirint dhe përpiqeni të dilni, do të keni lehtësim nga mërzitjet.Në qoftë se shihni se humbni në një labirint i cili është i errët, do të keni episode të padëshirueshme në fushën e dashurisë.
LAJ
Në qoftë se ëndërroni sikur po lani duart tuaja, keni bërë diçka shumë të keqe dhe mirë është të mos e bëni më që të mos shkatërroheni. Në qoftë se shikoni sikur po lani fytyrën ose kokën, do t’ju bëhet një propozim shumë i rëndësishëm. Në qoftë se shikoni sikur po lani trupin, mirë është të lini mendjemadhësinë tuaj mënjanë që të mos pësoni dëme. Në qoftë se shikoni sikur po lani dyshemenë e shtëpisë tuaj, do të pësoni degjenerim nga njerëzit që ju rrethojnë.
LAJKA
Në qoftë se shikon sikur shokët të bëjnë lajka, njerëzit të akuzojnë për sjelljen tënde ndaj dhe duhet të korrigjohesh që të mos pësosh më të këqija.
LAJME
Në qoftë se merr lajme të mira, do të rrezikosh. Por në qoftë se lajmet janë të këqia dhe sidomos nëse qave, njëkohësisht do të keni mirësi dhe gëzim.
LAJMËTAR
Në rast se shikon dikë, lajme të mira. Dhe në rast se je ti humb kot kohën me një çështje.
LAKËR
Në qoftë se shihni që hani lakër të pabërë, ju presin hidhërime dhe mundime, në qoftë se është e gatuar, do të ndeshni vështirësi të mëdha në në çështjet tuaja.
LAKURIQ
Në qoftë se shihni se jeni lakuriq, ju pret varfëri ose sëmundje e rëndë. Në qoftë se shihni që bridhni lakuriq nëpër rrugë, do të lehtësoheni nga mërzitjet, në qoftë se laheni në det lakuriq ju presin hidhërime. Në qoftë se shihni një grua të bukur lakuriq, ju pret nder dhe lavdi, në qoftë se është plakë dhe e shëmtuar, do të dështoni nga të gjitha anët. Këdo që të shohësh lakuriq, nuk është për mirë.
LAKURIQ NATE
Në qoftë se je në një udhëtim detar dhe ëndërron një lakuriq nate, do të kaloni tronditje të madhe. Në qoftë se dëgjoni lakuriq nate të bërtasë, një familje e njohur e juaja, do të humbasë një pjesëtar. Në qoftë se e shikoni duke fluturuar në dhomën tuaj, atë gjë të paligjshme që keni ndër mend ta bëni nuk do të ketë sukses, dhe në qoftë se do ta provoni që ta bëni do ta bëni do të pësoni dëme të mëdha. Në qoftë se shikoni sikur vrisni një lakuriq nate, do t’i shmangesh një rreziku shumë të madh nga i cili rrezikohej jeta juaj. 
LARASKË
Në qoftë se shikon laraskë të rrijë, një armik i fshehtë mundohet të të bëjë keq. Në qoftë se të vërsulet dhe të prek armik, do të godasësh interesat tuaja. Në qoftë se e vret, do t’i sundosh një herë e mirë armiqtë.
LARO
Në qoftë se ëndërroni laro, një person shumë negativ do që t’ju bëjë keq dhe ndoshta do të pësoni një sëmundje nga sytë ose diçka tjetër.
LAVDI
Në qoftë se shikon nderime dhe lavdi, prit mërzitje. Në qoftë se shikon se lavdërojnë dikë tjetër, ai do të pësojë aksident.
LAVDËROHEM
Në qoftë se ëndërron sikur lavdërohesh, do të ulesh dhe do të degjenerohesh ndaj të tjerëve. Në qoftë se shikon dikë tjetër të lavdërohet, do të thotë se je budalla që beson të tjerët. 
LECKË
Në qoftë se ëndërroni lecka duke u djegur, do të keni humbje ekonomike dhe rënie psikologjike. Në qoftë se shikoni copa të ndera, do të anullohen punët tuaja. Në qoftë se shikoni sikur ngjyrosni lecka, do të zhgënjeheni nga njerëzit më të afërt.
LEDHATOJ
Në qoftë se shikon të ledhatosh prindërit e tu ose shokët ose në qoftë se ata të ledhatojnë, lidhjet me ata do të jenë gjithmonë të mira.
LEGEN
Në qoftë se shikon një legen bosh dhe të pastër, do të të vijë një e mirë e papritur. Në qoftë se e shikon me ujë do të të vijnë të mira, por me pak pengesa. Në qoftë se je i ri ose e re do të gjeni vështirësi në çështjet e dashurisë dhe do të keni hidhërime dhe dëshprime. Në qoftë se është me shkumë, keni shpresa akoma. Në qoftë se është legen i ri i papërdorur, do të merrni lajme të këndshme. Në qoftë se e blen ose e shet, do të të ndodh një ngjarje e këndshme.
LEGJENDË
Në qoftë se shikoni sikur po ju tregojnë një legjendë, do të dalë në dukje ana e keqe e karakterit tuaj. Në qoftë se ju i tregoni një legjendë dikujt, do të zbuloheni vetë ai që jeni në të vërtetë.
LEH
Në qoftë se sheh ose dëgjon një qen të leh dhe të vërsulet, një armik mundohet të të bëj keq.
LEJE
Në rast se merr leje do të lehtësohesh pak nga mërzitja që ke.Dhe në qoftë se je ushtarak do të ngjitesh më lart.
LEJLEK
Në qoftë se  shihni lejlek mbi çatinë e shtëpisë, do të thotë se do t’ju dalë ndonjë pengesë në punët tuaja. Në qoftë se shihni që vrisni lejlek dhe e hani, do të humbni shumë para,  në qoftë se një bujk sheh një ëndërr të tillë, do të ketë dëme në të korra.
LEKË
Në qoftë se një i varfër sheh në ëndërr që ka shumë lekë, gjendja e tij ekonomike do të përmirësohet, në qoftë se është i pasur do të pësojë dëme ekonomike, në qoftë se shihni se humbni lekë, do të trashëgoni pasuri.
LEOPARD
Kjo ëndërr do të thotë që je i rrethuar me njerëz, që të mbushin vetëm me hidhërime. Në qoftë se ndjek leopard do të thotë se do t’i sundosh këta njerëz. Në qoftë se shikon sikur po të ndjek, do të të sundojnë dhe do ta paguash shtrenjtë reagimin e tyre. Në qoftë se shikon shumë leopard do të sëmuresh, por jo rëndë. 
LEPUR
Në qoftë se shihni që kapni ose përkëdhelni lepur të bardhë, keni shokë të mirë, në qoftë se lepuri është i zi, do të mërziteni nga ana ekonomike. Në qoftë se hani lepur, do të thotë shëndet dhe gëzim. Në qoftë se thjesht shikoni lepur, keni karakter të dobët, ju mungon kurajo dhe guximi.
LETËR
Në qoftë se shihni letër për të shkruajtur, do të merrni  një lajm të gëzuar, në qoftë se letra është për arsye të tjera, çështjet tuaja diku do të ngatërrohen, në qoftë se shihni letra të grisura, do të ziheni me një të njohurin tuaj.
LEVREK
Në qoftë se se e shikon dhe është dhe i gjallë, do të marrësh një lajm të gëzueshëm nga jashtë. Në qoftë se shikoni sikur hani, një lajm i papritur për diçka që e dije të humbur.
LEXIM
Nëse lexon prit lumturi dhe gëzim.
LËMË
Nëse sheh që gjendesh në lëmë, do të dëgjoni diçka të mirë. Por nëse do të bëni ndonjë udhëtim, do të keni sukses.
LËMOSHË
Në qoftë se kërkon lëmoshë do të keni mërzitje dhe varfëri ekonomike. Në qoftë se kërkon dhe nuk të japin prit degjenerim. Në qoftë se t’i jep lëmoshë do të thotë se ke zemërgjerësi.
LËNDINË
Në qoftë se shihni në ëndërr lëndinë të gjelbër dhe plot me lule, do të keni gëzim dhe lumturi. Në qoftë se shikon sikur është e shkretë, do të keni dëme në punët tuaja.
LËNG
Në qoftë se shihni që pini lëng frutash, do të pendoheni për diçka të keqe që keni bërë, në qoftë se shihni dikë tjetër të pijë lëng frutash, do të keni një aventurë erotike.
LËNGIM
Zhgënjim në çështjet tuaja, rrezik për shëndetin, rrezik në një udhëtim që keni menduar, zhgënjim dashurie.
LËPIJ
Çfarë do lloj gjëje që të shikosh se lëpin ose lëpijnë të tjerët, do të thotë ulje dhe poshtërim.                                                                  
LËRIM
Në qoftë se lëron tokën mundet dhe punët tuaja do t’ju sjellim gëzim. Në qoftë se je beqar/beqare do të martohesh me njeri të mirë. Në qoftë se je i martuar do të fitoni gëzim në shtëpi. Në qoftë se je i vjetër në moshë do të kesh pleqëri të mbarë. Në përgjithësi lërimi i tokës është mbarësi dhe fat.
LI
Në qoftë se shikon se ju ka zënë lija, do keni shumë fitime. Në përgjithësi këdo që të shikosh që ka lijë, do të ketë fat dhe lumturi. Gjithashtu plotësim dëshire. Kush është I sëmurë në të vërtetë dhe shikon që ka lijë do të shërohet së shpejti.
LIBËR
Në qoftë se shihni që lexoni libër, do të thotë se do të keni ditë të mira, në qoftë se grisni libër, do t’ju jepet mundësia të fitoni para, në qoftë se shkruani libër, të gjitha përpjekjet tuaja, do të shkojnë kot. Në qoftë se shihni biblotekë plot me libra, do të thotë nder, lavdi dhe respekt nga shokët tuaj, në qoftë se është bosh, kujdes të rregulloni çështjet tuaja, në qoftë se thjesht shikoni bibliotekë, do të sëmureni.
LIBRARI
Në qoftë se blen një librari do të keni ndeshje gjyqësore. Në qoftë se po ndërton, do të keni suksese në çështje gjyqësore.
LIDH
Në qoftë se shikon se lidhin dikë ose të lidhin ty, do të vuash dhe do të mërzitesh.
LIGJ
Në qoftë se ëndërron në çfarëdo lloj të bëhet fjalë për ligjin, do të keni suksese të mëdha në aktivitetet tuaja. Në qoftë se jeni grua, do të keni ngrohtësi bashkëshortore dhe do të kaloni një jetë shumë të qetë. Në qoftë se jeni vajzë do të martoheni me një person me të ardhura shumë të mira dhe do të jetoni me të me harmoni dhe dashuri. Në qoftë se jeni të sëmurë ose të burgosur, do të çliroheni nga vuajtjet. Në qoftë se jeni pleq, do të keni një vdekje të qetë dhe në parajsë.
LIKUJDIM
Çdo lloj likujdimi që të shihni është mirë. Do t’ju dalë për mirë.
LIMË
Në qoftë se thjesht shikon në ëndërr lime, do të takosh një shok tëndin të neveritshëm i cili do të të neverisë. Në qoftë se shikon që e përdor do të humbasësh para të cilat i dije për të sigurta. Në qoftë se je grua, do të marrësh dhurata të çmueshme. Në qoftë se shikon sikur shet do të pësosh dëme materiale dhe shpirtërore. Në qoftë se je i sëmurë rrezikon të humbasësh shumë gjak.
LIMON-LIMONAT
Në qoftë se shikon limona, do të kenë një martesë të bukur pjesëtar të familjes të cilët janë beqar. Në qoftë se je plak ose i sëmurë, do të lodhesh shumë dhe do të shpëtosh në momentin e fundit.
LINDJE
Në qoftë se jeni grua dhe shihni që lindni, të prisni lumturi sidomos në qoftë se lindni vajzë. Djali do të thotë probleme dhe mërzitje. Në qoftë se jeni të pamartuar do të martoheni së shpejti, kurse të martuarit do të bëhen me fëmijë. Në qoftë se shihni që lindni shqiponjë ose luan, fëmija do të jetë djalë me personalitet të fortë. Burri që lind, do të thotë tersllëk.
Lindje do të thotë plotësim i planeve. Në qoftë se ndiqni një lindje do të keni ngritje në sektorin tuaj të punës.
LIQEN
Në qoftë se ëndërron liqen me ujëra të pastra, lumturi e papritur do të të vijë dhe gjendje të mirë familjare. Në qoftë se shikon se ka ujë të turbullt, do të biesh viktimë e një zhgënjimi nga e cila do të dalësh me shumë dëme. Në qoftë se ndriçon liqeni nga drita e diellit ose e hënës punët tuaja do të kenë sukses, por lidhjet dashurore do të shtrëngohen më shumë. Në qoftë se je vajzë  dhe shikon një liqen të qetë, të do një njeri serioz dhe i drejtë. Në qoftë se shikon liqen pa ujë, por me baltë do të kesh hidhërime dhe mërzitje për çështje ekonomike. Në qoftë se shikon sikur bie në liqen do të marrësh lajme të hidhura që do të t’i japë shok. Në qoftë se shikon sikur ke rënë në një liqen të thellë dhe vështirësohesh të dalësh, do të pësosh një sëmundje të rëndë nga e cila rrezikon të shpëtosh. Në qoftë se je në liqen dhe shikon peshq, do të fitosh shumë para.
LIRI
Në qoftë se shihni që jeni të burgosur dhe ju lënë të lirë, do të keni gëzim dhe lumturi.
LITAR
Në qoftë se thjesht shikoni një litar, do të keni pengesa në punën tuaj dhe ndoshta dhe mund të sëmureni lehtë.
LIVADH
Në qoftë se shihni në ëndërr livadh të gjelbër dhe plot me lule, do të keni gëzim dhe lumturi, në qoftë se është i shkretë, do të keni dëme në punët tuaja.
LIVANDË
Në qoftë se ëndërron një shishe me livandë, do të thotë fitime nga puna dhe respekt nga njerëzit. Në qoftë se  i merr erë do të të lavdërojnë njerëz të cilët i dije armiq. Në qoftë se je grua ose vajzë, do të bësh fustane të bukura dhe do të tërheqësh vëmendjen e meshkujve dhe do të të kenë zili femrat e tjera. Në qoftë se shikon sikur hedh livand, do të kesh fitime të vogla nga aktivitetet tuaja.
LODHJE
Në qoftë se ëndërroni se jeni të lodhur nga puna, dikur mundimet tuaja do të shpërblehen. Në qoftë se shikoni dikë tjetër të lodhur dhe ju duke punuar, mos u bëni i ngadaltë dhe dembel.
LOJË
Në qoftë se shihni që luani lojëra fati dhe fitoni, do të keni mërzitje dhe hidhërime, në qoftë se humbni do të merrni një lajm të gëzuar, në qoftë se shihni të tjerë të luajnë, do të keni dëme ekonomike.
LOPË
Në rast se e shikon se hyn në shtëpinë tënde do të keni të ardhura të mëdha. Në rast se je tregtar apo afarist do të keni shkatërrim. Në rast se e shikon duke ngrënë, fitim të madh ose trashëgimi. Në rast se i ther do të keni rrezik.
LOPATË
Sido që ta shihni lopatën, do të thotë përparim dhe punë.
LOTË
Në çfarëdo lloj mënyre po të shikosh lotë, është gëzim.Lajme të mira.
LUAN
Në qoftë se shihni që luftoni me luan dhe fitoni, do të keni vetëm gëzim e lumturi, e njëjta ndodh kur shihni se keni pranë një luan që nuk ju bën gjë. Kujdes në qoftë se shihni që luani është i egër dhe ju sulet.
Në qoftë se shihni se vrisni luan, përmirësoni sjelljen tuaj. Në qoftë se shihni se mbyllni një luan në kafaz, do të dilni mbi konkurrentët tuaj dhe problemet që keni do të gjejnë zgjidhje.
LUANESH
Në qoftë se shikon luanesh të qëndroj e qetë, prit lumturi dhe gëzim familjar ngaqë mund të pajtohesh me armiqtë. Në qoftë se është e egërsuar dhe të vërsulet, një armik shumë i fort kërkon të të bëj keq. Në qoftë se shikon luanesh të lind do të bësh shumë fëmijë. Në qoftë se shikon shumë luanesha bashkë, do të marrësh lajme të mira.
LUFTË
Në qoftë se shikoni sikur është luftë, do të keni tronditje me shokët tuaj. Në qoftë se jeni grua do të keni tronditje në jetën bashkëshortore. Në qoftë se jeni vajzë dhe jeni e lidhur, do të keni ndarje.
LUGAT
Në qoftë se se shihni në ëndërr lugat, keni ndjenja faji. Ato që keni bërë, ju krijojnë një gjendje të keqe në lidhjen tuaj. Në qoftë se doni që gjërat të mos keqësohen, kërkoni të falur.
Ju presin gjyqe, grindje dhe probleme. Është mirë të gjeni zgjidhje të përshtatshme sa është akoma shpejt. Lugati në ëndërr parashikon sëmundje.
LUGË
Në qoftë se shikon të hash me lugë floriri, do të të vijë pasuri e papritur. Në qoftë se lugët që hani janë argjendi, do të keni shumë fitime. Në qoftë se janë me çfarëdo lloj metali tjetër do të keni humje. 
LUGINË
Në qoftë se shikon lugina pafund dhe je i ri ke një të ardhme të shkëlqyer. Në qoftë se je plak do të kesh një vdekje të qetë dhe të lumtur. Në qoftë se shikon sikur po ecën në një luginë pa ditur se ku po shkon do të marrësh vesh se të ka ikur një çështje shumë e rëndësishme nga duart.
LULE
Në qoftë se shihni lule në stinën e tyre, do të merrni lajme të mira, në qoftë se nuk janë të stinës ju presin vështirësi në fushën e dashurisë. Në qoftë se lulet që shihni janë të bardha, partneri juaj është mërzitur me mënyrën që i silleni, në qoftë se janë të verdha, do të keni zili në dashuri, në qoftë se janë të kuqe do të keni sukses në fushën e dashurisë. Kurora me lule të bardha, do të thotë martesë e shpejtë.
LUMË
Në qoftë se shihni në ëndërr lumë që rrjedh me qetësi dhe ujë të pastër, do të keni gëzim dhe lumturi, në qoftë se ka ujra të pista do të ndeshni pengesa në çështjet tuaja. Në qoftë se lageni nga lumi do të merrni lajme të këqija, në qoftë se shihni që përpiqeni të kaloni lumin, por nuk mundeni dhe ktheheni mbrapa, vështirësi ju presin.
LUNDROJ
Në qoftë se ëndërroni sikur lundroni me anije, do të keni suksese në çështjet tuaja. Në qoftë se duke lundruar ka kohë të keqe ose fortune, prisni mërzitje dhe rreziqe.
LUSPA
Në qoftë se shikon luspa peshku dhe në qoftë se shikon sikur po i ha, do të marrësh para të cilat i dije të humbura.
LUTJE
Në qoftë se shihni që luteni përpara ikone ose ikonash, ju pret gëzim dhe lumturi në familje.
LYEJ
Në qoftë se ëndërron se je bojaxhi dhe lyen pa fitim do të marrësh gëzim. Në qoftë se lyen me para do të humbësh. Në qoftë se sheh bojaxhi do të marrësh informacione ndryshe nga ato që pret për një person. Në qoftë se lyen fytyrën, do të keni dhimbje.
LYPËS
Në qoftë se shihni që jeni lypës, ju pret varfëri dhe fatkeqësi, në qoftë se shihni dikë tjetër të lypë, do të keni shumë fitime nga puna juaj. Në qoftë se një lypës ju hyn në shtëpi, do të merrni para të papritura. Në qoftë se jeni të martuar dhe shihni që lypni, do të keni probleme në familje.

LL

LLAFE
Në qoftë se shihni në ëndërr që dëgjoni llafe pa lidhje, do të sëmureni rëndë ju ose një i afërmi juaj. Në qoftë se dëgjoni llafe kundër dikujt tjetër, sjellja juaj është e keqe dhe përpiquni ta rregulloni atë.
LLAHTARË
Në qoftë se shikon sikur llahtarohesh nga diçka, do të vonohesh të shohësh personin që pret ta shikosh me shumë llahtarë.
LLAMBË
Në qoftë se shihni një llambë elektrike ose me vajguri të ndriçojë shtëpinë tuaj, do të keni gëzim dhe lumturi, në qoftë se drita që bën është e zbehtë ju pret varfëri dhe tersllëk. Në qoftë se jeni pranë dritës së abazhurit, do të dëgjoni shpifje për ju. Në qoftë se ndizni një llambë vajguri, do të keni shëndet të plotë.
LLASTIK
Në qoftë se shihni gjëra llastiku, do të jeni të lumtur dhe do të arrini qëllimet tuaja. Në qoftë se keni veshur rroba prej llastiku dhe ju shtrëngojnë, do të hapni probleme me sjelljen tuaj.
Gjithashtu paralajmërohet sëmundje. Në qoftë se rrobat prej llastiku ju grisen, do të lehtësoheni nga problemet tuaja.
LLAVA
Në qoftë se shihni llavë vullkani të rrjedhë nëpër mal, do të trashëgoni pasuri nga një kushëri i largët, në qoftë se ju ndjek llava dhe ju bëni vrap, do të keni fitime të papritura, në qoftë se llava është e shuar do të keni dëme ekonomike në aktivitetet tuaja.
LLËRË
Në qoftë se shihni në ëndërr që keni duar të pista, do të merrni para të papritura, në qoftë se i keni të pastra, do të thotë se jeni dembel dhe s’do të keni lumturi në jetë. Në qoftë se i keni të vrara ose të goditura do të pasuroheni papritur.
LLOGARI
Në qoftë se shihni që bëni llogari, ju presin fitime nga puna juaj, në qoftë se paguani llogari, do t’ju kërkojë hua një shok ose i afërm. Në qoftë se bëni gabime në llogaritje, jeni njeri i mirë dhe shokët ju mashtrojnë. Në qoftë se një grua sheh që bën llogari në ëndërr, personi që dashuron e mashtron.
LLOKUME
Në qoftë se shihni që bëni llokume në ëndërr, e keni nisur keq punën tuaj, në qoftë se i hani, dëme të mëdha ju presin.
LLOTARI
Në qoftë se shihni që bleni një lloto, do të humbni lekë në lojëra fati, në qoftë se shihni që fitoni llotarinë, ju pret varfëri, në qoftë se shihni që humbni lloton që bletë, do të merrni para andej nga nuk e prisni.
LLOZ
Në qoftë se shihni lloz në derë, do të mësoni një sekret që do t’ju mërzisë.
LLUCË
Në qoftë se shihni se ecni në një rrugë me baltë nga shiu, do të mërziteni nga diçka e  papritur, në qoftë se shihni që ju hedhin baltë, të njohurit tuaj ju marrin nëpër gojë. Në qoftë se ju i hidhni baltë të tjerëve, do të dalë në dritë jeta e shthurur që bëni. Kjo ëndërr është e mirë për ata që punojnë me baltë, pasi do të thotë lumturi dhe fitime.
LLULLË
Në qoftë se shihni se pini duhan me llullë, do të ziheni me të afërm ose shokë, në qoftë se thjesht e mban pa pirë duhan, do të keni sukses në dashuri.
LLUPËS
Në qoftë se shikoni sikur jeni llupës ose akuzohesh nga llupësa të tjerë, kujdesni mënyrën e sjelljes tuaj sepse mund të pendoheni me vonë. Në qoftë se shikoni sikur akuzoni dikë se është llupës, do të thotë se nuk I përdorni mirë çështjet tuaja financiare dhe mund të shkatëroheni.

m

MACE E EGËR
Në rast se e dëgjon të bërtasë brenda në shtëpinë tënde mesazh I keq. Në rast se të vërsulet do të të godasë armik. Në rast se e ledhaton, një armik i yti do të bëhet mik. Në rast se shikon dy mace të grinden, do të biesh rehat nga armiqtë.
MAGNES
Në qoftë se shikon sikur merr ilaçe të magnesis me urdhër të doktorit do të kënaqesh dhe do të qetësohesh pas një dëmi që ke pësuar.  Në qoftë se je grua, do të pajtohesh me njeriun që je zënë. Në qoftë se je i sëmurë, do të bëhesh mirë përfundimisht.
MAGNET
Në qoftë se shikon sikur përdor magnet, të respektojnë njerëz nga të cilët ke shumë interes. Në qoftë se e përdor dikush tjetër për ty, do të të simpatizojë një femër e kërkuar dhe e bukur dhe do të çmendesh pas saj. Në qoftë se je vajzë, do të çmendesh pas një djali shumë të bukur i cili do të të simpatizojë.
MAGJEPS-MAGJI-MAGJISTAR
Në qoftë se ëndërron magjistar ose që bëjnë magji në përgjithësi prit zhgënjime. Në qoftë se shikon sikur je magjistar të gënjejnë shokët. Në qoftë se ëndërron burrë magjistar, një pjesëtar i familjes është dinak. Në qoftë se shikon grua magjistare, kujdes nga partneri.
MAHNITEM
Në qoftë se shikon që njerëzit janë të mahnitur me ty, do të keni vlerësim dhe lavdi por pas një mërzitjeje. Në qoftë se shikon sikur ti je i mahnitur me dikë, beson lehtë dhe kapesh lehtë viktimë.
MAJ
Në qoftë se është dimër ose vjeshtë dhe ëndërron sikur është maj dhe ka lule, ke akoma shpresa për tu çliruar nga vuajtjet. Në qoftë se shikon sikur pret të vijë maji, por nuk ka ardhur akoma do të çlirohesh nga vuajtjet.
MAJDANOZ
Në qoftë se shikon majdanoz, do të kesh hidhërime dhe vuajtje dhe tradhëti. Në qoftë se shikon të shkulësh do të dëgjosh fjalë të këqia për nderin tënd.
MAJË
Në qoftë se shikon sikur je në majën e një mali ose të një shtëpie, do të kesh sukses të madh në aktivitetin tënd. Në qoftë se nuk ia arrin të ngjitesh, lodhesh kot se nuk do t’ia arrish qëllimit që ke. Në qoftë se bie, do të degjenerohesh për sjelljen tënde të keqe.
MALLKIM
Nëse të mallkojnë, do të plotësohën dëshirat dhe nëse je beqar do të martohesh. Nëse mallkon ti, është e mirë për të tjerët dhe keq për ty.
MAJMUN
Në qoftë se ëndërron majmun ke një armik shumë dinak, por që i cili do të bierë vetë në kurthin që ka hapur për ty. Në qoftë se shikon majmun duke të lëpirë ose që e ledhaton, të zhgënjen e dashura ose partneria dhe për këtë gjë merr masat që të mos qeshë bota me ty. Në qoftë se shikon të të vërsulet majmun, do të të vërsulen armiqtë por pa mundur të të bëjnë keq. Në qoftë se shikon nga larg majmun pa iu afruar, kujdes se disa të huaj mundohen të të fusin në kurth në të cilin do të biesh brenda.
MAKARONA
Në qoftë se shihni se hani makarona do të fitosh gëzim dhe surpriza të këndshme. Në qoftë se ju japin makarona, jeni shumë dorëlëshuar dhe do të varfëroheni. Në qoftë se shikon dikë tjetër duke ngrënë, do t’i bësh ti një surprizë të këndëshme atij personi. Në qoftë se I gatuajnë të tjerët për ty do të të vijë një lajm I mirë. Në qoftë se I blen, është në rrezik një I njohur I joti. Në qoftë se t’i falin je shpenzues I madh dhe do të varfërohesh. Grua shtatëzënë në qoftë se shikon sikur po ha makarona do të lindë vajzë. Në qoftë se një i sëmurë shikon se ha makarona, së shpejti do të bëhet mirë.
MAL
Në qoftë se shihni se ngjiteni në mal me pemë, do të keni të ardhme të mirë, në qoftë se mali është shkëmbor do të ndeshni vështirësi në çështjet tuaja. Në qoftë se është me dëborë, ju presin lumturi dhe fitime. Në qoftë se zbrisni nga mali, do të dështojnë të gjitha çështjet tuaja, në qoftë se rrëzohesh nga mali, do të thotë shkatërrim dhe sëmundje.
MALLËNGJIM
Në qoftë se jeni në një vend të huaj dhe shikoni sikur mallëngjeheni për vendin tuaj, do të ktheheni shumë shpejtë. Në qoftë se nuk jeni në vend të huaj, do të bëni një udhëtim shumë të gjatë dhe do të vonoheni shumë për tu kthyer.
MAMA
Në qoftë se mamaja juaj nuk jeton dhe shihni në ëndërr që ju flet, do të keni ndihmë andej nga nuk e prisni. Në qoftë se e keni mamanë dhe shihni që ju vdes, do të keni vështirësi në punë. Në qoftë se shihni që mamaja ju qorton, do të keni gëzim e lumturi në familje. Në qoftë se mamaja juaj jeton në një vend tjetër dhe shihni që kthehet në shtëpi, do të keni shumë fitime nga puna juaj.
MAMI
Në qoftë se shikon në ëndërr mami të cilën e njeh dhe i flet njëkohësisht, do të martohesh shumë shpejt në qoftë se je beqar dhe do të bësh fëmijë në qoftë se je i martuar. Në qoftë se shikon një mami të huaj do të merren vesh të fshehtat e tua. Në qoftë se je i sëmurë, do të vdesësh. Në qoftë se je shtatzënë, do të lindësh lehtë. Në qoftë se je vajzë, do të sëmuresh. Në qoftë se je burrë do të marrësh lajme të mira. Në qoftë se shikon shumë mami bashkë, do të bësh binjakë. 
MANA
Në qoftë se ëndërroni jeni në mal me mana të zeza pa I prekur, do të keni një mërzitje kalimtare. Në qoftë se I prekni ose I bleni ose I shisni, do të pësoni melankoli dhe hidhërim të madh. Në qoftë se shikoni sikur po hani, do të qani për vdekjen e një të largëti ose një shoku të vjetër ose një ish partneri tuaj. Në qoftë se shikoni sikur janë të huaja, do të mërziteni për diçka që në fund do ta kuptoni se nuk ishte dhe aq me rëndësi. Në qoftë se shikoni man në shtëpi dhe jeni të ulur mbi të, do të merrni lajme të mira dhe gëzime nga pjesëtarë të familjes. Në qoftë se gjendeni në një vend plot me mana, do të keni gëzime dhe lumturi. Në qoftë se janë të thata prisni hidhërim dhe mërzitje. Në qoftë se shikoni sikur keni hipur në man dhe hani mana do të arrini kulmin e pasurimit. Në qoftë se shikoni sikur mbillni mana do të merrni lajm të mirë. Në qoftë se e shartoni prisni fitime.
MANASTIR
Në qoftë se thjesht shikoni një manastir, do t’ju lenë në baltë shokët dhe do të keni vetmi dhe mërzitje. Në qoftë se shikoni sikur hyni brenda do t’ju kthejnë kurrizin njerëzit që doni dhe besoni. Në qoftë se hyni brenda si murg çështjet tuaja ecin përpara.
MANDALL
Në qoftë se shikon sikur mandalli i dritares tënde është i thyer ose është i prishur, një person dinak do të të vjedhë shumë para.
MANDAT
Në qoftë se shikoni sikur jepni ose ju japin një mandate, do të hyni në sherre dhe në ngatërresa nga të cilat do të mërziteni dhe vështirë do të dilni.
MANGË
Në qoftë se shihni një mang ose grup cubash të hyjnë në  shtëpinë tuaj, mund t’ju bëjnë keq dhe t’ju shfrytëzojnë njerëzit tuaj të afërm. Do të keni probleme dhe dëme  ekonomike. Në qoftë se shihni që jeni mang, do të kryeni veprime të gabuara të paligjshme, dhe do tu bëni keq edhe njerëzve tuaj.  Kujdes nga keqkuptimet.
MANGALL
Në qoftë se ëndërron mangall dhe është plot me qymyr të ndezur ose me flakë  do të fitosh shumë nga puna jote dhe do të kesh lumturi familjare. Në qoftë se je grua do të bësh shumë fëmijë. Në qoftë se je vajzë do të martohesh me një njeri të mirë dhe të lart i cili, do të bëjë të lumtur. Në qoftë se je plak do të gëzohesh dhe do të krenohesh që ke bërë një familje të mirë. Në qoftë se shikon sikur po ngrohesh në mangall, do të marrësh lajme të mira nga persona që janë jashtë shtetit.
MANUSHAQE
Në qoftë se shikon sikur i merr erë manushaqeje ose që e mban, mirë është të  vendosësh një rregull në  zemrën tënde. Në qoftë se thjesht shikon, personi të cilin doni të adhuron për mënyrën e mirë të sjelljes. Në qoftë se shikon një tufë, do të marrësh një lajm të  mirë.
MARANGOZ
Në qoftë se jeni të varfër dhe ëndërroni sikur jeni marangoz, do të keni shijime dhe fitimi. Por në qoftë se jeni të pasur, do të keni dëme shumë të mëdha. Në qoftë se thjesht shikoni një marangoz ose flisni me të, do të merrni lajme të mira nga larg dhe do të gëzohet shumë familja juaj.
MARE
Në qoftë se shikon të këpusësh mare, do të merrni lajme të mira për çështjet tuaja ekonomike. Në qoftë se i hani do të dashuroheni. Në qoftë se i bleni nuk ju kanë besim shokët. Në qoftë se i shisni do të keni mërzite dhe fund të keq në çështjet financiare.
MARGARITAR
Sido që të shikoni margaritarë, ëndrra është e mirë. Do t’ju vijnë lajme shumë të mira që do të derdhni lot gëzimi.
MARINAR
Në qoftë se shikoni sikur jeni marinar dhe në të vërtetë jeni marinar ose detar, do të përmirësohet vendi juaj. Në qoftë se nuk jeni marinar në të vërtetë dhe shikoni sikur jeni marinar, do të merrni lajme të këqia dhe do të ndodheni në një skenë të keqe ose do të sëmureni rëndë për një kohë të gjatë. Në qoftë se shikoni dikë tjetër sikur është marinar, por që nuk është në të vërtetë, do t’ju shkatërrojnë shokët të cilët kanë mësuar sekretet tuaja. Në qoftë se shikoni shumë marinarë në një anije do të keni shumë fitime nga udhëtimi që keni planifikuar. Në qoftë se shikoni sikur flisni me marinarë, do të merrni një lajm ose një letër nga një person që gjendet shumë larg, do të dilni fitues nga rreziqet që do t’ju dalin përpara. 
MARJE MENDSH
Në qoftë se shikon sikur ke marrje mendsh, një mendim do të mundojë për një kohë të gjatë dhe do të marrësh një lajm të keq nga një person I yti që është jashtë shtetit. Në qoftë se ndihmon dikë që i merren mend, do të japësh ti një lajm të keq tek dikush. Në qoftë se të merren mend sepse gjendesh në buzë të një gremine, do të të frikësojë një rrezik I madh për jetën.
MARMALATË
Në qoftë se shihni që hani marmalatë ose thjesht marmalatë, do të dëgjoni fjalë të hidhura.
MARTESË
Në qoftë se sheh se ndodhesh në një martesë dhe luajnë vegla muzikore, ndonjë i afërmi juaj do të vdesë, në qoftë se nuk ka muzikë dhe je i pamartuar, do të merrni lajme të mira.  Në qoftë se jeni të martuar, do të keni zënie ne familje.
MARTOHEM
Në qoftë se je një i ri I pamartuar dhe shikon sikur martohesh, do të marrësh lajme të gëzueshme për vendin dhe pasurinë tënde. Në qoftë se je I martuar ose e martuar dhe shikon sikur martohesh, do të keni skena dhe tronditje familjare dhe dikur mund të sëmureni. Në qoftë se jeni burrë dhe shikoni sikur martoheni me gruan tuaj ose në qoftë se jeni grua dhe shikoni sikur martoheni me burrin tuaj, do të keni fitime dhe suksese në çështjet tuaja. Në qoftë se shikoni sikur po bëni një dasëm të madhe dhe me orkestër, prisni një aksident të keq dhe vdekjen e një personi të afërt.
MARR
Në qoftë se shikoni sikur arrini të merrni diçka të cilën jua kishin marrë, do të merrni para në të vërtetë ose ato që ju kanë marrë. Në qoftë se shikoni sikur merrni diçka me dhunë ose që ju marrin diçka juve me dhunë, do të bini viktimë e një nënvlerësimi tuaj dhe besimit të lehtë dhe në fund do të qani.
MARRËVESHJE
Në qoftë se shikoni sikur po bëhet marrëveshje mes dy personave, do të ndahen përgjithmonë ata persona që shikoni. Në qoftë se shikoni sikur bëni marrëveshje me personat që ju kanë borxh, do të humbisni një shumë të madhe parash.
MASAKËR
Në qoftë se e shikon nga jashtë do të kthehesh mirë nga vendi i huaj dhe do të keni një fund të mirë çështjet tuaja. Në qoftë se je dhe ti në atë mes dhe shikon kafshë të therur do të marrësh shumë fitime nga puna.
MASAZH
Në qoftë se shihni se një grua ju bën masazh, do të keni një aventurë erotike të këndshme, në qoftë se shihni burrë që ju bën masazh do të merrni lajme të gëzuara.
MASHË
Sidoqoftë, në qoftë se shikoni mashë, do të thotë se shokët tuaj janë shumë të këqinj dhe mundohen me çfarëdo lloj mënyre, që t’ju ulin.
MASHTRIM
Në qoftë se shikoni sikur keni rënë në një grackë mashtrimi, keni rënë në duart e njerëzve shumë të ligë ose keni kthyer njerëz të këqinj kundra jush me ligësinë tuaj, por nuk do t’ja arrini qëllimit që keni vënë. Në qoftë se jeni grua e martuar, do të ziheni ashpër me burrin tuaj dhe do të verë dhe dorë mbi ju. Në qoftë se shikoni sikur mundoheni të mashtroni dikë, do të humbisni shumë para për të cilat ishit të sigurtë se nuk do t’i humbisni. Në qoftë se jeni vajzë, do t’ju lerë I dashuri.
MASHTRUES
Në qoftë se shikon në ëndërr sikur je mashtues, kujdes se do të vish në pozicion të vështirë. Në qoftë se shmangesh nga një mashtrues, do të lehtësohesh nga telashet.
MATUF
Në qoftë se ëndërron sikur të thërrasin matuf, është e qartë se di të sillesh me të gjithë. Në qoftë se I thua ti dikujt tjetër,  do të kesh një shok shumë të zgjuar por dinak I cili do të të shfrytëzojë dhe do të të bëjë keq. Në qoftë se shikon sikur bisedon me një matuf mos u beso këshillave që të japin të tjerët. Në qoftë se je vajzë ruaj të dashurin. Në qoftë se je grua, do të pësosh dëm të madh. 
MBATHJE
Në qoftë se shikon sikur nuk ke veshur mbathje, do të keni mungesa. Dhe në qoftë se i ndërron, do të keni gëzim dhe lumturi dhe do të lehtësoheni nga problemet.
MBJELL
Në qoftë se jeni të pamartuar dhe shikoni sikur mbillni, do të martoheni së shpejti dhe do të lindni djem. Në qoftë se shikoni sikur mbillni fasule dhe në qoftë se keni grua shtatëzënë, do të abortojë fëmijën. Në qoftë se keni të sëmurë në shtëpi, do të vdesë. Në qoftë se shikoni se mbillni në një vend të egër, do të keni shumë fitime.
MBRËMJE
Në qoftë se shikon dhë ëndërron një mbrëmje të këndshme dhe të qetë do të keni qetësi shpirtërore. Në qoftë se se ëndërroni një mbrëmje dimërore dhe me shi dhe furtunë, prisni tronditje shpirtërore.
MBROJTJE
Në qoftë se të vërsulen dhe mbrohesh do t’ju ikësh rreziqeve nga armiqtë e tu.Nëse në mbrojtje vret dikë, do të keni një fatkeqësi të madhe.
MBULESË
Në qoftë se shihni se mbuloheni me kuverta të kuqe, ju pret një ngjarje e këndshme që do t’ju shpëtojë nga hallet që keni. Në qoftë se ju bëni një mbulesë, do të humbni shumë shanse për të patur sukses, si pasojë e mendjelehtësisë tuaj.
MBUSH
Në qoftë se sheh se mbush ç’farë do lloj gjëje ëndrra është e mirë, pasuri, fitime.
MEDALJE
Në qoftë se sheh sikur merr medalje, do të vlerësohesh nga të tjerët. Në qoftë se sheh madalje, ëndrra do të të dalë për mirë.
MEL
Në qoftë se ëndërroni sikur bleni ose shisni mel do të keni fitime të vogla nga puna juaj. Në qoftë se shikoni sikur hani, do të keni varfëri. Në qoftë se i mbani, do të keni fitime pa mundime.
MELANKOLI
Në qoftë se shikon sikur ke melankoli pa asnjë lloj arsyeje do të  pësosh dëme të mëdha ekonomike. Në qoftë se je grua do të kesh aksident. Në qoftë se je vajzë  do të ngatërrohesh në dashuri të pafat. Në qoftë se je i së murë do të përmirësohesh.
MENDJE
Në qoftë se shikoni sikur po vuani nga mendja, do të pësoni dëme dhe shkatërrime. Në qoftë se mendja juaj është e shëndetshme, do të keni sukses në punët tuaja. Në qoftë se ëndërroni sikur bisedohet për mendjen tuaj, do të merrni lajme të mira.
MENU
Në qoftë se shihni në ëndërr që mbani menu, do të keni dëme ekonomike.
MERIMANGË
Në qoftë se shihni merimangë do të kaloni mërzitje të mëdha, në qoftë se ju kap në rrjetën e saj, do të ngatërroheni në çështje të dyshimta për të cilat do të pendoheni. Në qoftë se vrisni merimangë, do të dështoni në çështjet tuaja. Merimanga e zezë do të thotë zënie, e bardha lumturi ose diçka e papritur.
MERMER
Në qoftë se shikon sikur shkruan mbi mermer do të  marrësh një lajm shumë të keq, vdekjen e një shoku të vjetër dhe nuk do të  inkurajojë asnjë i ri. Në qoftë se shikon sikur bën mermer je bërë shkaku që  të janë larguar shokët e vjetër.
MESALLË (Mbulesë tavoline)
Në qoftë se shikoni sikur po shtroni një mesallë për të bërë një darkë gëzimi, do të merrni lajme të mira. Në qoftë se e shtroni për një darkë hidhërimi, do të mësoni se dikush ju zhgënjen.
MESDITË
Ëndërrat e mesditës  nuk kanë  asnjë  kuptim. Në qoftë se ëndërron sikur është mesditë do të pësosh dëme të mëdha. Në qoftë se je grua ose vajzë do të duan t’ju afrohen, por jo sepse ju duan.
MESHË
Në qoftë se shikoni sikur jeni në një vend të shenjtë dhe dëgjon meshë gëzim dhe mbështetje do të keni dhe sukses në punë. Në qoftë se je i vjetër do të kalosh pleqëri të mirë. Në qoftë se je vajzë një i ri shumë i pasur do të të kërkojë për martesë. Në qoftë se ke vuajtje ose je i sëmurë, do të çlirohesh nga vuajtjet dhe hallet.
MËKAT
Nëse bën mëkat do të keni një mërzitje. Në qoftë se rrëfen mëkatin do të lehtësoheni nga mërzitjet tuaj.
MËLLAGË(lule)
Dukesh i shëmtuar në sytë e të tjerëve.
MËNDAFSH
Në qoftë se thjesht shikoni mëndafsh ose veshje mëndafshi, do të thotë se mundoheni të bëni dukje tek të tjerët dhe kjo do t’ju dëmtojë shumë. Në qoftë se jeni grua dhe shikoni sikur prodhoni mëndafsh, do të keni shumë sukses dhe fat. Në qoftë se shikoni sikur keni veshur rroba mëndafshi, do të bëheni qesharak në sytë e botës. Në qoftë se jeni grua burri juaj, do të pësoj shkatërrim në gjendjen ekonomike. Në qoftë se shikoni sikur mblidhni ose sikur bleni mëndafsh, do të keni fitime të mëdha.
MËRGIM
Në qoftë se jeni në vendin tuaj dhe ëndërroni sikur jeni në një vend të huaj, do të keni suksese në planet që keni bërë në të cilat keni shpresa të mëdha. Në qoftë se jeni në një vend të huaj dhe shikoni sikur keni emigruar, do të dilni shpejt nga falimentimi që keni pësuar.
MËRI
Në qoftë se shihni që jeni në mëri, do të keni mërzitje, në qoftë se shihni të tjerë në mëri, do  të keni gëzim, në qoftë se shihni prindërit tuaj në mëri me ju, do të humbni dashurinë e tyre për shkak të mendjelehtësisë tuaj.
MËRSINË
Në qoftë se shikon sikur ke ose sikur mban mërsinë do të bësh lidhje me një person më ide të mira. Në qoftë se je I sëmurë do të shërohesh shumë shpejt. Në qoftë se je I burgosur do të lirohesh nga burgu.
MËSIM
Në qoftë se je mësues dhe shikon sikur po jep mësim, do të kesh fitim dhe respekt nga bota. Në qoftë se shikon sikur je mësues pa qenë në të vërtetë dhe jep mësim, do të dëshpërohesh.
MI
Në qoftë se shikoni minj duke vrapuar nëpër shtëpi, ju kanë rrethuar njerëz të ligj dhe dinakë. Në qoftë se jeni të martuar, do të keni fatkeqësi dhe shpenzime. Në qoftë se jeni vajzë, do të vuani nga dashuria. Në qoftë se shikoni shumë minj, duke u sjellur nëpër rrugë do të keni shumë shqetësime, por që në fund do të qetësoheni.
MIELL
Do të thotë shëndet I mirë. Por edhe do të dëgjosh lajm të keq për dikë. Po e hëngre do të keni një fitim të madh. Në rast se dëgjon se po digjet, do të humbisni shumë para.
MIK
Në qoftë se shihni ndonjë shokun tuaj t’ju flasë në ëndërr dhe ju buzëqesh, kini kujdes njerëzit me të cilët shoqëroheni, në qoftë se ju flet seriozisht, do të humbni para nga mendjelehtësia juaj. Në qoftë se shihni që bëni shokë të rinj, do të merrni lajme të mira.
MILINGONË
Në qoftë se shikon shumë milingona do të fitosh shumë shpejtë shumë para dhe do të bësh një jetë të qetë. Në qoftë se je I sëmurë, do të shërohesh shumë shpejt. Në qoftë se shikon milingona me fletë prit hidhërime dhe udhëtim të rrezikshëm. Në qoftë se I shikon brenda në shtëpi prit shumë fitime. Në qoftë se vret milingona do të humbasësh një mundësi shumë të madhe për të fituar para.
MILIONER
Në qoftë se shikon në ëndërr sikur je milioner dhe në të vërtetë je I pasur kujdes, se mund të hambasësh shumë para. Në qoftë se je I varfër ndihmë nga atje ku nuk e pret dhe gëzim.
MINARE
Në qoftë se shikoni minaret, do të keni lajme të reja dhe do të ngriheni në detyrë dhe gjithashtu do të keni një karrierë të shkëlqyer. Në qoftë se shikoni sikur rrëzohet, kujdesni se keni rreth jush njerëz të këqinj dhe të lig.
MISËR
Në qoftë se sheh se po e ha, do të keni një shëndet të mirë dhe nëse je I sëmurë do të shërohesh shpejt. Në qoftë se je I varfër do të pasurohesh.
MISION
Në qoftë se shikon se zbaton në rregull misionin tënd, do të fitosh shoqëri të mirë nga sjellja jote e mirë.
MISH
Në qoftë se shihni që hani mish qingji të pjekur, do të keni hidhërime në familje, në qoftë se është mish derri të pjekur, do të merrni një borxh që do ta shlyeni me vështirësi, në qoftë se është pulë e pjekur do të keni  shëndet dhe lumturi. Në qoftë se hani mish njeriu të pjekur, një i afërmi juaj do të vdesë. Në qoftë se gatuani mish, do të keni pengesa në punë, në qoftë se shihni në pazar mishëra të varur ju pret lumturi familjare.Në qoftë se ëndërroni sikur hani mish shpendësh, ëndrra është e mirë. Në qoftë se ëndërroni sikur hani mish derri dhe të pjekur, ëndrra është e shkëlqyer. Në qoftë se ëndërroni sikur hani mishin e një njeriu të huaj, do të keni fitime dhe lumturi. Në qoftë se shikoni sikur hani mishin një fëmije tuaj, do të pësoni aksidente nga koka juaj. Në qoftë se shikoni sikur hani mish qingji ose deleje do të keni zi në familje. Në qoftë se shikoni sikur hani mish të gjallë do të akuzoheni rëndë. Në qoftë se shikoni sikur hani mish peshku të madh prit të mira. Në qoftë se shikoni sikur hani mish peshku të vogël lajm të keq do të merrni. Në qoftë se shikoni sikur shisni mish, shumë shokë të kanë zili për lumturinë tënde.
MIZA
Në qoftë se shihni miza në ëndërr, huajtësit do t’ju kërkojnë lekët që ju kanë dhënë borxh. Në qoftë se shihni se vrisni miza, do të keni suksese në çështjet tuaja.
MIZË KALI
Do të keni vizita të padëshirueshme. Në qoftë se e sheh brenda në shtëpi do të keni një mysafir të mirë.
MJALTI
Në qoftë se shihni që hani mjalt, do të dëgjoni lajme të këqija, në qoftë se shihni dikë tjetër të hajë mjalt, halle dhe hidhërime ju presin.
MJEGULL
Sido që të shikoni mjegull në ëndërr, do të thotë se do të ndesheni me vështirësi shumë të mëdha.
MJEK
Në qoftë se shihni në ëndërr thjesht mjek ose dhe veten tuaj mjek, ju pret gëzim e lumturi. Çdo gjë shkon mirë për ju, jeta personale, erotike si dhe familjare. Mjeku në ëndërr paralajmëron gjithashtu dhe ngritje profesionale si dhe të ardhura të mëdha.
MJELJE
Në qoftë se se mjell çfarë do llojë kafshe dhe ka qumësht do të të shtohët pasuria por nëse nuk ka qumësht do të keni disa humbje.
MOBILJE
Në qoftë se shikoni shtëpi të kompletuar më mobilje të mira do të keni gëzim. Në qoftë se shikon se të digjen mobiljet do të marrësh lajme të këqia.
MOKËR
Në qoftë se thjesht shikoni do të keni sukses në punët tuaja dhe sidomos në tregëti. Në qoftë se thjesht je ulur mbi të ose e vendos diku çështjet tuaja do të kenë sukses të sigurt.
MOLLË
Në qoftë se shihni që hani mollë të pjekura, ju pret lumturi dhe gëzim në familje, në qoftë se janë të tharta do të kaloni disa mërzitje, në qoftë se shisni ose blini mollë, do të keni fitime nga puna juaj. Në qoftë se një grua ju jep mollë, do të keni sukses në dashuri, në qoftë se ju i jepni mollë një gruaje do të keni dështim në dashuri.
MOLLËZA
Në qoftë se shikon sikur ke mollëza të bukura dhe të kuqe do të keni shëndet, gëzim, lidhje të shkëlqyera dhe punë të mira. Në qoftë se je vajzë do të kesh rrezultate të mira në dashuri. Në qoftë se shikon sikur ke mollëza të zverdhura dhe të sëmura do të pësoni të kundërtat dhe do të pësojë vdekje një i afërt i juaj.  
MONEDHË
Në qoftë se shikoni sikur mbani monedha të huaja, do të keni lumturi dhe gëzim përkohësisht. Në qoftë se shikoni sikur mbani shumë monedha të cilat janë tuajat, do të keni shumë mërzitje. Në qoftë se jeni grua, do të keni vuajtje familjare dhe bashkëshortore. Në qoftë se shikoni sikur mbani monedha floriri, do të keni fitime më të mëdha. Në qoftë se shikoni sikur prisni monedha dhe janë floriri ose argjendi, do të keni fitime në kulm. Në qoftë se shikoni sikur bëni monedha fallso, do të bëni diçka shumë të keqe për të cilën do të të urrejë bota. Në qoftë se shikoni sikur përtypni monedha, do të keni dëme shumë të mëdha.  
MONOPAT
Në qoftë se shihni që jeni duke ecur në një monopat, do të keni dështime në fushën e dashurisë.
MONOPOL
Në qoftë se ëndërron sikur je punëtor në një monopol ose sikur hy në një dyqan monopolesh  do të gjesh vështirësi të mëdha në çështjet që ke me mund të humbisni.
MORA
Në qoftë se thjeshtë shikoni mora, do të keni fitime dhe pasurim. Në qoftë se shikoni sikur disinfektoheni ndaj morave, do të keni varfërim dhe hidhërim për një kohë shumë të gjatë.
MORAL
Në qoftë se shikon sikur ke moral do të marrësh vlerësime të mëdha dhe pak fitime.
MORAJË
Në qoftë se thjesht shikon morajë  do të  marrë sh lajme të  mira nga një  person që  të  mbron dhe të  respekton. Në qoftë se shikon sikur e ha ashtu siç ë shtë  të  gjallë  do të  pë fundojnë  punë t tuaja me sukses. Në qoftë se je grua do të  kesh sukses në  dashuri dhe në  shoqë ri. Në qoftë se ë  hedh në  usë hqim do të  kesh jetë gjatë si dhe shëndet.
MORT
Në qoftë se sheh të vdekur prit sëmundje. Në qoftë se sheh se ke vdekur ti, prit lajm të mirë. Në qoftë se se një I vdekur të kërkon diçka një nga familja jote do të vdesë. Në qoftë se I vdekur të jep diçka do të kesh gëzim.
MOSMIRËNJOHJE
Kujdes rrezik I madh nga armiqtë e tu.
MOTËR
Në qoftë se shihni motrën t’ju flasë në ëndërr, do të gëzoheni shumë, në qoftë se shihni që ziheni me të, do të keni fjalë në familje, në qoftë se jeni i sëmurë dhe shihni motrën t’ju përkëdhelë në ëndërr, do të shëroheni shpejt. Në qoftë se shihni motrën ose vëllain t’ju vdesë, do të thotë jetëgjatësi, në qoftë se martohesh me vëllain ose me motrën në ëndërr, ju pret një gëzim i madh.
MOTI
Në qoftë se shikon sikur moti është i mirë pa re në qiell çështjet tuaja shkojnë shumë mirë. Por në qoftë se është moti është i mirë por ka re në qiell kujdes nga pengesat që ju dalin përpara. Në qoftë se moti është i keq me furtunë në qoftë se je i pasur kujdes pasurinë, në qoftë se je i varfër do të përmisuar gjendja juaj. Në qoftë se është ftohtë do të keni merzitje ekonomike. 
MOTIV
Në qoftë se shikon në ëndërr sikur po shkruan motive mendon gjëra koti dhe të vogla por të cilat janë pa vlerë.
MOZAIK
Në qoftë se shikon një mozaik të bukur do të fitosh shumë para nga aktivitetet tuaja. Në qoftë se e shikon pa ineres do të të thonë shumë gënjeshtra. Në qoftë se shikon sikur bën vetë mazaik merresh me gjëra pa vlerë dhe punët tuaja do të falememtojnë.
MREKULLI
Në qoftë se shihni që ndodh ndonjë mrekulli, diçka e keqe do të ndodhë.
MULLI
Në qoftë se shihni mulli me erë ose me ujë që punon, do të keni fitime nga aktivitetet tuaja, në qoftë se shihni që nk punon ju presin halle dhe mërzitje.Në qoftë se shihni që hyni në mulli,do të keni dëme në punën tuaj.
MUNDJE
Në qoftë se shikoni sikur po mundeni me një kundërshtar dhe e fitoni, do t’i sundoni kundërshtarët dhe armiqtë tuaj. Në qoftë se ju mundin, një armik I juaji I rrezikshëm do t’ju bëjë keq në interesat tuaja. Në qoftë se shikoni sikur mundeni me një grua, do të lidheni me atë femër rastësisht dhe do të kaloni bashkë një dashuri të zjartë dhe në fund do të martoheni. Në qoftë se shikoni sikur mundeni me një fëmijë, keni mendjen e një fëmije.
MUNDOJ
Në qoftë se shikoni sikur mundoheni të arrini diçka, do të mundoheni shumë për të arritur atë që dëshironi, por në fund do të keni fitime shumë të mëdha nga puna juaj. Në qoftë se shikoni se ju mundojnë të lartit ose prindërit tuaj, ata ju duan ju dhe duan të mirën tuaj.
MUR
Në qoftë se shihni se jeni i rrethuar me mure, punët ju shkojnë shumë mirë dhe keni siguruar fitime të mëdha, në qoftë se shihni që oborri i shtëpisë tuaj ka mure të larta, do të keni lumturi dhe qetësi familjare.
MURG
Në qoftë se sheh se bëhesh vetë, do të keni qetësi dhe lumturi. Në qoftë se sheh se bëhet dikush tjetër, kujdes se dikush do t’ju zhgënjejë.
MURTAJË
Në qoftë se shikoni sikur ka rënë murtaja në vendin tënd, do të keni mërzitje të madhe ekonomike. Në qoftë se shikoni sikur ju ka rënë në shtëpinë tuaj, do të keni dëme të mëdha ekonomike dhe mundohuni të bëni gjendje që të shpëtoni. Në qoftë se shikoni sikur vuani nga murtaja, disa nga fitimet tuaja që I fituat me punë të paligjshme do të zhduken. Në qoftë se shikoni sikur u ka rënë shokëve ose miqve, do të pësojnë ata të keqe shumë të madhe.
MUSTAQE
Në qoftë se shikon sikur ke mustaqe të bukura dhe të mëdhaja do të arrish shumë gjëra pa mundim të madh. Në qoftë se shikon sikur ke mustaqe të bukura dhe të vogëla do të mërzitesh sepse nuk do të shkojnë mirë punët dhe do të humbasësh një mundësi shumë të mirë për të fituar. Në qoftë se shikon sikur të bien mustaqet do të të urrejë një grua të cilës do ti shprehje dashurinë. Në qoftë se shikon sikur e rruan prit degjenerim nga një grua. Në qoftë se je fëmijë dhe shikon sikur ke mustaqë do të sëmuresh lehtë. Në qoftë se shikon sikur ke mustaqe të kuqe ose jeshile ose një ngjyrë të pazakonshme do të pësosh aksident familjar.
MUSHKË
Në qoftë se thjesht shikon njq mushkë do të pësosh dëme nga vetja dhe shokët. Në qoftë se je I hipur mbi të do të keni fund të mirë çështjet tuaja.
MUSHKËRI
Në qoftë se shikoni sikur po hani mushkëri njeriu, I keni bërë një të keqe shumë të madhe një personi të afërt dhe ky mëkat nuk do t’ju lerë të ecni përpara dhe që të keni lumturi. Në qoftë se shikoni sikur po hani mushkëritë e një kafshe që hahet, do t’ju vijë një trashëgimi të cilën e prisnit shumë kohë e cila është jashtëzakonisht e madhe. Në qoftë se shikoni sikur keni mushkëri të shëndetshme, do të keni shëndet dhe sukses të madh në punë për një kohë të gjatë. Në qoftë se jeni grua ose vajzë, bota ju do dhe ju respekton. Në qoftë se shikoni sikur vuani nga mushkëritë, do të falimentojnë punët tuaja.
MUZIKË
Në qoftë se dëgjoni muzikë në ëndërr, do të keni gëzim dhe argëtime, në qoftë se shihni se i bini ndonjë vegle muzikore, shpejt do të lehtësoheni nga hallet që keni.
MYSAFIR
Sukses dhe lumturi e paparashikuar. Të pamartuarit shpejt, do të martohen dhe me atë mysafir që shikojnë se ju vjen. Nëse është e mundshme të mbani mend emrin ose fytyrën e tij.
MYSHK
Në qoftë se shikoni myshk merreni me gjëra që nuk ju vlejnë për asgjë. Në qoftë se jeni femër dhe dikush ju dhuron ose thjesh shikoni të mbani dokush ju premton dashuri ose martesë të përjetshme por ju tradhëton dhe mundohuni të ruheni nga ai njeri. Në qoftë se shikoni sikur I merrni erë do të merrni lajme të mira.
n

NAFTË
Sido që të shikoni naftë, do të thotë mërzitje dhe shqetësime psikologjike.
NATË
Në qoftë se shihni që është natë dhe qielli është plot me yje, do të keni përmirësim të gjendjes ekonomike, në qoftë se është natë dhe errësirë, do të merrni një lajm të keq që do t’ju mërzisë. Në qoftë se është natë me hënë, do të keni sukses në dashuri.
NATYRË
Në qoftë se shikon se jeton në natyrë, prit gëzim dhe lumturi. Në qoftë se je I sëmurë do të shërohesh.
NAZE
Në qoftë se shihni në ëndërr që bëni naze dhe llastoheni, do të thotë se keni karakter të cekët.
NDALIM
Në qoftë se se të ndalojnë për diçka do të keni pengesa në planet tuaja të cilat do të jenë për të mirën tënde. Në qoftë se ti ndalon, diçka kujdes nga të afërmit tuaj se nuk ju duan të mirën.
NDESHJE
Në qoftë se shihni në ëndërr që merrni pjesë në një ndeshje sporti ose tjetër lloji, do të thotë se keni guxim dhe i përballoni mërzitjet tuaja. Për të moshuarit kjo ëndërr do të thotë jetëgjatësi.
NDJEK
Në qoftë se shikon se ndjek dikë dhe e kap do të çlirohesh nga armiq shumë të këqinj. Por në qoftë se të ikën do të bëjnë keq pas shpine. Në qoftë se ndjek grua ose vajzë do të të gjejë një e keqe e madhe.
NDËRMARJE
Në qoftë se shikon se bëre një ndërmarje me dikë tjetër, dikush do të të vjedhë. Në qoftë se bëre bashkëpunëtore një grua, rrezikon pasuria jote. Në qoftë se me njeri të afërt do të keni telashe dhe probleme familjare.
NDËRTOJ
Në qoftë se shikon sikur po ndërton shtëpinë tënde, hidhërime do të keni dhe vdekjen e një të afëmi tuaj. Në qoftë se ndërton shtëpi për dikë tjetër, fitime do të keni dhe gëzim. Në qoftë se shikon të ndërtosh një ndërtesë bamirësie, do të marrësh urim dhe bekim nga zoti. Në qoftë se ndërton kështjellë, bota të do dhe të respekton jashtë mase. Në qoftë se ndërton varreza, do të kesh lumturi fat dhe gëzim.
NDËRTUES
Në qoftë se shikon se je ndërtues, do të pësosh uri, varfëri dhe vdekjen e një personi të dashur.
NDËRTESË
Në qoftë se shihni një ndërtesë të madhe  e moderne, ju pret një jetë e pasur dhe shëndet i plotë. Në qoftë se ndërtesa është më e vogël por e bukur, do shijoni një jetë familjare të qetë dhe të lumtur. Në qoftë se shihni ndonjë ndërtesë të prishur, ju presin sëmundje dhe probleme ekonomike.
NDËRROJ
Në qoftë se ndërron fustan, lërini imagjinatat e tepërta se do t’ju dalin për keq. Në qoftë se ndërron mendje atëherë ngul këmbë në atë që mendon.
NDIHMË
Në qoftë se shihni se kërkoni ndimë nga dikush, ju pret një punë me shumë fitime, në qoftë se ju jepni ndihmën tuaj diku, një i afërmi juaj do të pësojë një fatkeqësi.
NDJENJA
Në qoftë se humbet ndonjë nga pesë ndjenjat e tua është paralajmërim i keq.
NDRIÇOJ
Në qoftë se ëndërron sikur ndriçon diçka, do të kërkojë mbështetje një shok të cilin do ta ndihmosh. Në qoftë se shikon se diçka ndriçon në errsirë dikush do të mundohet të të shfrytëzoj. Në qoftë se shikon sikur ndriçon ti, do të zbulohen sekretet dhe do të bëhesh qesharak. Në qoftë se shikon dikë tjetër të ndriçojë, kujdes nga ai se do që të të bëjë keq.
NDRYSHIM
Në qoftë se sheh se je më i madh apo më I vogël, më I shëndoshë apo më I dobët ose çdo lloj ndryshimi tjetër, do të thotë lumturi. Nëse je beqar do të keni një martesë të bukur dhe me fëmijë.
NEGLIZHENCË
Në qoftë se shihni se ju sillen me neglizhencë, do të thotë që keni një boshllëk sentimental. Nuk ju duan aq sa mendoni. Në qoftë se shihni se jeni neglizhent ndaj dikujt dhe jeni të pamartuar,  ka mundësi të martoheni së shpejti me atë person. Gjendja profesionale është e mirë dhe kostante. Në qoftë se sheh se neglizhon diçka nuk do t’ia arrish qëllimit.
NENEXHIK
Në qoftë se shikon nenexhik do të pësosh vuajtje dhe hidhërime. Në qoftë se i merr erë do të vonohet plotësimi i planeve tuaja. Në qoftë se e këput zhgënjime në anët profesionale.
NEPËRKË
Në qoftë se vret nëpërkë do të sundosh armikun tënd I cili gjithmonë dëshironte të të bënte keq. Në qoftë se fle pranë teje ose të kafshon, kujdes nga personat që ke besim se mundohen të të bëjnë keq.
NERËNXË
Në qoftë se shikoni në një pemë të varura nerënxa, do të keni hidhërime dhe do t’ju kujtohen të mirat që kishit më parë dhe do të mallëngjeheni, gjithashtu mund të jetë dhe vdekje e një shoku tuaj. Në qoftë se shikoni sikur hani, do të keni mërzitje familjare dhe në qoftë se je vajzë do të zihesh me atë që do. Në qoftë se shikoni nerënxë të ëmbël, do të bini në kthetrat e një personi I cili do t’ju mbushë me hidhërime.
NERVA
Në qoftë se shikoni sikur vuani nga nervat tuaja, do të pësoni një të keq shumë të madhe dhe kjo do të shkaktohet nga urrejtja e botës për ju nga sjellja juaj e keqe. Në qoftë se jeni grua, burri juaj do t’ju urrejë për skenat tuaja të përditshme dhe detyrohet të verë dorë mbi ju. Në qoftë se shikoni sikur jeni nevrik, dikush do t’ju ndihmojë që të dilni nga pozicioni I vështirë në të cilin gjendeni.
NEVERITJE
Në qoftë se ke neveri nga diçka që hëngre në qoftë se je grua, do të mbetesh shtatzënë së shpejti dhe në qoftë se je burrë, do të të vërsulen armiq.
NËMË
Të gjitha mallkimet që shihni, do të thonë lumturi, dashuri, dhe ndjenja të forta.Gjendja juaj ekonomike dhe profesionale, do të shkojë shumë mirë. Kini kujdes vetëm nga mallkimi i nënës.
NËNË
Në qoftë se jeni jetim nga nëna dhe shikoni sikur është gjallë, do të merrni ndihmë dhe mbështetje të madhe. Në qoftë se e keni nënën dhe shikoni sikur ju vdes ose sikur e humbisni, do të humbisni mbështetjet që keni. Në qoftë se shikoni sikur ju ndëshkon nëna, do të keni fitime të mëdha. Në qoftë se shikoni sikur e ndëshkoni ju nënën tuaj do të mërzitet ajo dhe do ta mbështesni ju. Në qoftë se shikoni sikur ka vdekur do të jetojë dhe për shumë kohë akoma.
NËNFLETË
Në qoftë se shikon në ëndërr se po shkruan një nënfletë, do të bësh një udhëtim të gjatë ose do të marësh letër nga një shok I largët.
NGOPEM
Në qoftë se shikoni sikur ngopeni së piri ose së ngrëni, do t’ju ndodhë diçka e mirë e cila do t’ju kënaqë. Në qoftë se shikoni sikur nuk ngopeni se ngrëni, do të pësoni hidhërime.
NGRËNËS
Në qoftë se shikoni sikur jeni ngrënës ose akuzohesh nga ngrënës të tjerë, kujdesni mënyrën e sjelljes tuaj sepse mund të pendoheni me vonë. Në qoftë se shikoni sikur akuzoni dikë se është ngrënës, do të thotë se nuk I përdorni mirë çështjet tuaja financiare dhe mund të shkatërroheni.
NGRICË
Në qoftë se është verë dhe shikoni sikur ka ngricë, do të keni jetëgjatësi dhe mbarësi. Në qoftë se është dimër dhe shikoni sikur ka ngricë, do të keni një sëmundje shumë të rëndë dhe merrni masat e duhura se rrezikon jeta juaj.
NGRIJ
Në qoftë se është verë dhe shikoni sikur ngrini, do të bëni gjëra jo të mira. Në qoftë se është dimër dhe shikoni sikur ngrini, kujdesni shëndetin nga ndonjë grip ose ftohje. Në qoftë se shikoni pemë të ngrirë, do t’i humbisni shpresat, por që më vonë do të pendoheni. Në qoftë se shikoni sikur ju ngrijnë duart ose këmbët, do të thotë se nuk keni punë dhe do të keni fatkeqësi. Në qoftë se jeni grua, do të keni hidhërime në dashuri dhe vuajtje të shumta.
NGUL
Në qoftë se shikon se ngul diçka do të sëmuresh ti ose një i afëm i juaji. Në qoftë se ngul gozhda në mur, do të sëmuret një pjesëtar i familjes. Në qoftë se ngul mobilje rrezikon jeta ose pasuria jote.
NGJALË
Në qoftë se thjeshtë shikoni ngjalë, do të zbuloni një grua dinake dhe të djallëzuar tek e cila kishit shumë besim. Në qoftë se shikoni sikur kapni ngjalë, do të keni fitime pa vlerë shumë të madhe. Në qoftë se shikoni sikur hani, do të keni pengesa në punë, por për një kohë të shkurtër.
NGJESH
Në qoftë se shikoni sikur po ngjisni njerëz, do të keni fitime të mëdha. Në qoftë se jeni të martuar dhe pa fëmijë, do të bëni fëmijë. Në qoftë se jeni të pasur, do të keni pasurim akoma më të madh dhe ngritje në detyrë në qoftë se jeni ushtarak ose diçka e tillë. Në qoftë se shikoni sikur ngjisni kafshë ose bimë, do të keni fitime të mira nga puna juaj. 
NGJITËSE
Në qoftë se thjesht shikon, një shok i yti do të tregojë hapur dashurinë e tij. Në qoftë se shikon sikur je ngjitur në një pemë, një grua do të dashurojë marrëzisht. Në qoftë se je grua do të dashurohesh nga një burrë. Në qoftë se shikon ngjitëse në mur, një person shumë i pasur të mbështet.
NGJITJE
Në qoftë se ngjitesh në shkallë do të keni shumë të mira. Beqarët do të kenë një martesë të mirë.
NGJYRË
Në qoftë se thjesht shikoni ngjyrë do të pajtoheni me armiqtë dhe kjo gjë do të jetë me shumë interes për ju. Në qoftë se shikon sikur të derdhet ngjyrë do të përfundosh disa nga çështjet tuaja me shumë mundim. Në qoftë se bëhesh me ngjyrë do të të akuzojnë për vjedhje.
NIP
Në qoftë se se sheh në ëndërr nipin tënd, ai të do shumë. Në qoftë se sheh një të huaj të bëjë sikur është nipi yt është një armik i fshehtë.
NISHAN
Në qoftë se shihni se keni nishan në fytyrë ose në një pjesë tjetër të trupit, kujdes pasi ju marrin nëpër gojë shokët dhe të afërmit.
NOFULL
Në qoftë se shikoni sikur ju dhemb nofulla, do të pësoni dëme ekonomike. Në qoftë se shikoni sikur ju kanë goditur në nofulla, dikush do t’ju hajë shumë para. Në qoftë se shikoni sikur keni nofull të bukur dhe të shëndetshme, do të realizohen ato që ju keni humbur shpresat.
NOSTALGJI
Në qoftë se shihni në ëndërr diçka të largët ose të kaluar, do të bëni një udhëtim të largët.
NOTER
Në qoftë se shikoni sikur hyn në shtëpinë tuaja një noter, do të bëhet një dasëm e një të afërmi tuaj shumë shpejt ose do t’ju vijë një trashëgimi e papritur ose diçka e mirë në përgjithësi. Në qoftë se shikoni sikur jeni noter, do të keni shumë fitime të mëdha nga një mundësi që do t’ju jepet prandaj mos e lini t’ju ikë nga duart.
NOTOJ
Në qoftë se shikon sikur po noton në det dhe në ujë të pastër do të dalësh fitimtar me armiqtë e tu. Në qoftë se uji është i turbullt, do të pësosh dëme ekonomike.
NUHAS
Në qoftë se shikoni sikur po nuhatni diçka me erë të mirë nga lulet ose ushqime të mira ose erëza, do t’ju vijnë shumë të mira në punë dhe simpatizim nga bota. Në qoftë se jeni vajzë e re, do të merrni lajme të këndshme nga i dashuri dhe dashurinë e njerëzve për drejtësi dhe seriozitetin tuaj. Në qoftë se shikoni sikur nuhasni erë të keqe, prisni të kundërtat. Në qoftë se jeni të sëmurë dhe shikoni sikur nuhasni ilaçe, do të sëmureni akoma më keq.
NUMËR
Në qoftë se sheh numër çka kujdes nga të afërmit tuaj se nuk jua duan të mirën. Në qoftë se sheh numër çift do të kesh sukses. Në qoftë se sheh numër tek do të zhgënjehesh. Në qoftë se shkruan numra në letër, do të fitosh në punë dhe në jetë. Në qoftë se je beqar dhe shkruan në dërrasë të zezë, do të kesh shumë dëme.
NUMËROJ
Në qoftë se shikon sikur numëron njerëz humbet kohën kot me punën qe ke nisur. Në qoftë se numëron para do të fitosh një shumë të madhe parash që nuk i pret. Në qoftë se numëron libra do të kesh fitime të vogla pa shumë vlerë. Në qoftë se numëron pemë ose gurë do të ketë ngatërresa në punë. Në qoftë se numëron rrugë ose shtëpi do të humbasësh shumë para.
NUN
Nëse sheh se bëhësh nun do të të ndodhë diçka shumë e gëzueshme.
NUSE E LALËS
Në qoftë se e ndiqni, ëndrra do t’ju dalë për keq, kujdes nga një armik I rrezikshëm sepse do t’ju luftojë deri në vdekje. Në qoftë se e kapni me graçkë, do t’i shmangeni një rreziku të madh.
NUSE
Sido që që të shihni nuse, prisni lajme të këqia, hidhërime dhe sëmundje. Në qoftë se shikoni sikur bëheni nuse, do të sëmureni shumë rëndë dhe ndoshta do të jetë fundi I jetës tuaj.  
NXEHTËSI
Në qoftë se shihni se keni vapë, do të keni shëndet dhe lumturi, në qoftë se shihni se  keni temperaturë, mund të sëmureni, në qoftë se shihni dikë tjetër të ketë temperaturë, do të keni një aventurë erotike.
NXËNËS
Në qoftë se shikon dikë tjetër sikur është nxënës do të biesh viktimë e djallzisë tënde dhe do të dalësh me dëm të madh. Në qoftë se shikon veten sikur je nxënës do të humbasësh të gjithë mundin tënd. Në qoftë se shikon sikur po flet me një nxënës do të dëgjosh budallëqe. Në qoftë se shikoni shumë nxënës do të pësoni tronditje familjare.
NYJE
Në qoftë se shikon pe ose litar që të është lidhur nyje dhe nuk mundesh ta zgjidhësh një mendim do të të torturojë për një kohë të gjatë. Në qoftë se arrin ta zgjidhësh do të lehtësohesh shpirtërisht nga ankthi që ke. Në qoftë se je grua ose burrë dhe shikon sikur ke nyje në rrip do të ngelesh pa fëmije.

nj
NJELMËT
Në qoftë se hani diçka të njelmët ose të kripur, do të keni hidhërime që janë kalimtare.
NJERI
Në qoftë se shihni njerëz të njohur ose të afërm  në ëndërr, do të thotë se do të merrni ndihma dhe këshilla prej njerëzve tuaj.
NJERKË
Në qoftë se shikoni njerkëtuaj si të vdekur dhe të gjallë por që është e egërsuar me ju do të keni vuajtje. Në qoftë se e shikoni sikur sillet mirë me ju keni shpresa për diçka që nuk do të rrealizohet kurrë.
NJOLLË
Në qoftë se shihni rrobat tuaja të kenë njolla, një i afërmi juaj do t’ju mërzisë, në qoftë se keni njolla në fytyrë, njerëzit ju qortojnë për jetë tuaj të shthurur, në qoftë se shihni se përpiqeni të hiqni njollat nga rrobat, fytyra etj. Do të keni mërzitje morale.
NJOFTIM
Në qoftë se shihni se shkruani një njoftim për ta ngjitur në mur ose për ta shpallur në shtyp, do të thotë se shokët tuaj do t’ju tradhëtojnë. Në qoftë se lexoni një njoftim në mur ose në gazetë, do të ndeshni vështirësi në çështjet tuaja. Në qoftë se prindërit lexojnë njoftim, do të kënaqen me përparimin e fëmijëve të tyre.
o

OAZ
Sidoqë ta shihni oazin në ëndërr, të dini se ju pret lumturi, dashuri dhe shëndet. Gjithashtu të gjitha mundimet tuaja do të shpërblehen në fushën profesionale.
OBORR
Në qoftë se shihni se shtëpia juaj ka oborr të madh, ju pret një lumturi e papritur, në qoftë se oborri ka ujë, do të merrni fitime të papritura, në qoftë se oborri është i pastër, do të keni shumë të ardhura.
OBSERVATOR
Në qoftë se sheh se po përdor një observator do t’ju shfaqet një mundësi për të fituar para.
OFICER
Në qoftë se shihni ose të përshëndesin oficerë do të keni sukses dhe fat.  Në qoftë se je grua dikush do të dashurohet jashtë mase. Në qoftë se shihni që jeni oficer dhe në të vërtetë nuk jeni, keni një egoizëm që do t’ju dalë për keq, në qoftë se shihni dikë tjetër oficer, do të keni rezultate të mira në punë. Në qoftë se përshëndet një oficer, do të ndodhë ndonjë aksident. Në qoftë se shihni oficer mbi kalë, do të keni suksese në punë.
OMBRELLË
Në qoftë se shihni që mbani ombrellë për tu mbrojtur nga dielli ose shiu, ëndrra është e mirë. Në qoftë se thjesht mbani ombrellë, ju presin probleme dhe mërzitje. Të ruheni shumë nga kundërshtarët tuaj.
OMLETË
Në qoftë se shihni që përgatitni ose hani omletë, do të humbni diçka që për ju ka vlerë të madhe.
OPERA
Në qoftë se shikon sikur këndon në opera do të kesh dashurinë dhe nderin e të gjithë botës. Në qoftë se shikon sikur këndon nëna ose motra ose bashkëshortja jote do të të kthejnë krahët që të treja. Në qoftë se gjendesh në një teatër ku luhet operetë, ata që të rrethojnë të zhgënjejnë pa e kuptuar. Në qoftë se je vajzë dhe shikon të dashurin duke shkuar në opera do ta humbasësh nga karakteri yt i çuditshëm.
OPERACION
Në qoftë se shihni që ju bëjnë operacion, do të fitoni shumë para nga puna juaj, në qoftë se shihni se ju i bëni operacion dikujt tjetër, mund t’ju ndodhë ndonjë aksident. Në qoftë se shikoni që ju bëjnë operacion të tjerëve, dikush nga familja juaj do të sëmuret.
ORA
Në qoftë se shihni në ëndërr që shikoni orën shpesh, keni një karakter shqetësues dhe do të keni probleme në jetë.
OREKS
Në qoftë se shikoni sikur keni oreks të madh për ushqim ose muhabet, do të hidhëroheni nga sjellja e keqe e shokëve tuaj. Në qoftë se jeni grua, do t’ju lerë bashkëshorti në mes të rrugës pa asnjë dhimbsuri.
ORIZ
Në qoftë se shihni oriz në ëndërr, ju presin fitime të mëdha, në qoftë se shihni që bleni oriz, do të merrni lajme të mira. Në qoftë se hani oriz do të keni lumturi në familje, në qoftë se hidhni oriz në dasëm do të keni të reja të këndshme.
OQEAN
Në qoftë se shihni se udhëtoni me anije në oqean, do të ngatërroheni në punë që do t’ju sjellin dëme, në qoftë se oqeani është i trazuar, do të humbni shumë para, në qoftë se është i qetë, do të keni shëndet.
OXHAK
Në qoftë se shihni oxhak të  ndezur në ëndërr, do të keni lumturi familjare, në qoftë se e shihni të fikur do të thotë dështim në dashuri.

p       

PABANUAR
Në qoftë se gjendesh në një vend të tillë, do të të lenë shokët në baltë. Në qoftë se banon dhe ke frikë, do të keni fitime të mëdha.
PADIS
Në qoftë se padit dikë, do të bësh shoqëri me të dhe kjo shoqëri do të jetë me shumë interes. Në qoftë se të padisin kundërshtarët, mundohen të bëjnë keq në punët tuaja të suksesshme, por nuk ia arrijnë qëllimit. Në qoftë se të padit një shok, thjeshtë do të ndërpritet lidhja. Në qoftë se ti padit dikë, do ta bësh shok.
PADREJTËSI
Dëme të mëdha.
PADURIM
Në qoftë se sheh se je i padurueshëm (mërzitesh), do të humbësh një trashëgimi ose fitime.
PAEDUKATË
Do të keni shqetësim të madh për një çështje shumë të vogël.
PA FËMIJË
Në qoftë se je pafëmijë, do të vonohesh të marrësh përgjigje për diçka që pret. Në qoftë se je pa fëmijë dhe lind fëmijë sidomos vajzë, prit lajme të këqija.
PAGËZIM
Në qoftë se gjendesh në një pagëzim ose në qoftë se t’i pagëzon dikë, do të kesh shumë të mira dhe të ardhura.  Në qoftë se se të pagëzojnë, do të kesh një aksident ose një sëmundje të lehtë. Në qoftë se sheh të dashurin ose të dashurën të pagëzohet, do të bëhet më shumë besnik se ç’ka qenë.
PAGUAJ
Në qoftë se shikoni sikur po paguani detyrimet tuaja, do të keni vlerësime dhe respekt nga bota. Në qoftë se shikoni sikur po paguani punëtorë, do të qetësoheni nga vuajtjet tuaja.
PAGURE
Në qoftë se shikoni ose mbani pagurë bosh, do të mërziteni për humbje materiale që do të keni. Në qoftë se është e mbushur, do të keni ngritje ekonomike dhe do të merrni lajme të gëzueshme.
PAGJUMËSI
Do të kesh një hidhërim. Në qoftë se je grua e martuar, burri të fsheh disa ankesa.
PAKO
Në qoftë se shikon sikur po dërgon një pako diku ose dikujt, do të humbasësh diçka tënden. Në qoftë se të dërgojnë pako, do të marrësh lajm të mirë.
PA KOKË
Në qoftë se sheh veten, do të të bëjnë keq. Në qoftë se sheh tjetërkënd, do të humbësh dashurinë e mbrojtësit tënd.
PALAÇO
Në qoftë se ëndërroni sikur jeni palaço dhe argëtoheni me publikun, mendjelehtësia juaj do t’ju bëjë qesharak tek të tjerët. Në qoftë se shikoni një palaço duke bërë numra, shokët tuaj qeshin pas krahëve.
PA LARË
Në qoftë se se je I pa larë, do të thotë mërzitje dhe rëndesë në shpirt.
PALCË
Në qoftë se shikoni palcën tuaj ose të dikujt tjetër, do të keni sukses në punët tuaja. Në qoftë se shikoni se vuani, do të pësoni dëme të mëdha nga neglizhenca juaj.
PALESTËR
Në qoftë se je në palestër dhe stërvitesh, do të thotë se do t’i sundosh armiqtë e tu. Në qoftë se shikon dikë tjetër të stërvitet, do të keni një ndihmë që nuk e prisni.
PALMË
Në qoftë se shikoni sikur hani, do të pësoni hidhërime. Në qoftë se shikoni sikur e bleni ose e shisni, do të hidhëroni një shok me fjalët tuaja.
PALYER
Në rast se shikon në ëndërr pemë, fustan ose kafshë të palyer domethënë pa ngjyrën e tij natyrale, atëherë do t’ju shfaqen ndryshe gjërat nga ç’e kishit parashikuar, pra mos I beso avokatit tënd në rast se ke gjyq, as tek doktori në rast se je I sëmurë.
PALLAT
Në qoftë se shikoni një pallat mbretëror, çështjet tuaja do të ngatërrohen dhe ndoshta disa do të humbasin nga nënvlerësimi juaj. Në qoftë se shikoni sikur hyni në një pallat, do të fitoni nderime të mëdha, por gjithashtu edhe kundërshtarë dhe armiq. Në qoftë se e shikoni të digjet ose të shembet, të gjithë punët tuaja do të kenë fund të keq. 
PALLTO
Në qoftë se keni veshur një pallto të rëndë, do të keni dëshpërim. Në qoftë se është e lehtë, do të ngrihesh në detyrë. Në qoftë se e shet pallto, nënvlerësimi juaj u bën keq interesave tuaja.
PALLUA
Në qoftë se jeni të pamartuar dhe shikoni pallua, do të martoheni me një person shumë të bukur dhe të pasur dhe do të keni një partnere/partner shumë të ndershme dhe serioze dhe do të kaloni një jetë të lumtur me të. Në qoftë se jeni të martuar, do të pësoni humbje të madhe ekonomike. Në qoftë se shikoni pallua brenda në shtëpi, do të merrni lajm nga një shok me shumë dhurata. Në qoftë se shikoni sikur e keni pranë dhe e ledhatoni, do të thotë se jeni shumë krenar për veten tuaj. Në qoftë se shikoni sikur e vrisni, do të pësoni shkatërrime.
PAMARTUAR
Në rast se je I martuar dhe shikon se je I pamartuar, frikë se mos ngelesh i vejë ose të tradhëton bashkëshortja. Në rast se je I pamartuar dhe shikon se je I pamartuar, jeni në prag të martesës.
PAMBUK
Në qoftë se thjesht shikon pambuk, do të sëmuresh lehtë. Në qoftë se e mban ose ke dyshek pambuku, prit sëmundje të rëndë. Në qoftë se shikon dikë tjetër, do t’i bësh diçka dhe do të sëmuret.
PAMJE
Në qoftë se shikoni sikur keni humbur shikimin dhe nuk I shikoni pastër gjërat, do të thotë se dikush ju merr nëpër gojë pa e marrë vesh.
PANAIR
Në qoftë se ëndërroni sikur po bisedohet për një panair, do të thotë se keni lënë pas dore çështjet tuaja dhe nga kjo do të pësoni dëm të madh ekonomik. Në qoftë se shikoni sikur jeni në një panair, do të keni mërzitje dhe hidhërim. Në qoftë se jeni vajzë ose grua, do të merrni një lajm të hidhërueshëm.
PANTERË
Kjo ëndërr do të thotë që je i rrethuar me njerëz që të mbushin vetëm me hidhërime. Në qoftë se ndjek panterë, do të thotë se do t’i sundosh këta njerëz. Në qoftë se shikon sikur po të ndjek, do të të sundojnë dhe do ta paguash shtrenjtë reagimin e tyre. Në qoftë se shikon shumë pantera, do të sëmuresh, por jo rëndë. 
PAPAGALL
Në qoftë se thjesht shikoni një papagall, do të bëni shok një person shumë negativ I cili do t’ju hidhërojë jashtë mase. Në qoftë se shikoni papagall duke folur, do të dëgjoni akuza ndaj jush nga bota.
PARREGULLT
Në qoftë se je I varfër fitime, dhe fat në dashuri, nëse je beqar. Në qoftë se je i pasur mërzitje dhe humbje.
PARA
Në qoftë se një i varfër sheh në ëndërr që ka shumë para, gjendja e tij ekonomike do të përmirësohet, në qoftë se është i pasur do të ketë lumturi. Në qoftë se shihni se humbni para, do të trashëgoni pasuri. Në qoftë se shikoni sikur po dërgoni para me postë, gjithashtu do të pësoni dëme ekonomike.
PARAJSË
Në qoftë se shikoni sikur po bisedohet për parajsën, do të keni rezultate të mira nga sjellja juaj e mirë. Në qoftë se shikoni sikur gjendeni brenda në parajsë dhe shikon sikur je bashkë me ëngjëj, do të keni shëndet dhe jetëgjatësi dhe do të kaloni një jetë të mirë dhe të qetë. Në qoftë se mundoheni të ikni nga parajsa, do të humbisni një shumë të madhe parash ose trashëgiminë që kishit për të sigurtë.
PARALIZË – PARALIZUAR
Në qoftë se shikoni sikur dikush ka pësuar paralizë, ruhuni nga ai njeri. Në qoftë se shikoni sikur jeni paralizuar, ju do t’i bëni keq një njeriu të pafajshëm.
PARLAMENT
Në qoftë se shikon parlament, kujdes se planet që ke do të të shkatërrojnë pasurinë.
PARMENDË
Në qoftë se sheh parmendë, fitime të mëdha do të keni dhe sidomos po të merresh me agrobiznes. Nëse punon me parmendë do të keni disa vështirësi në planet tuaja, por me durim do t’ia arrini qëllimit. Për të martuarit do të thotë se do të kenë fëmijë së shpejti.
PASAPORTË
Në qoftë se merr pasaportë për të ikur në një udhëtim, kujdes nga një sëmundje e rëndë se mund të përfundojë në vdekje.
PASARDHËS
Nëse i sheh të vegjël, do të keni mbrojtje dhe nëse I shihni të mëdhenj do të keni ndihmë.
PASION
Në qoftë se shikoni sikur jeni i pasionuar pas dikujt ose dikush është I pasionuar pas jush, do të pësoni një aksident të madh familjar kujtimi i të cilit do t’ju torturojë për të gjithë jetën. Në qoftë se keni një pasion të vogël, do të keni mërzitje po e cila do të kalojë shumë shpejt.
PASQYRË
Në qoftë se shikon sikur po shikohesh në pasqyrë, mesazh i mirë sidomos për beqarët, është martesë me sukses. Në qoftë se e shikon të thyer, do të pësosh shumë dëme.
PASTËRTI
Në qoftë se shihni në ëndërr pastërti në përgjithësi, që jeni të pastër si në trup ashtu dhe në veshje, do të thotë shëndet i mirë.
PASTROJ
Në qoftë se shikon se po pastron dyshemenë, do të marrësh bashkëshort të mirë. Në qoftë se je vajzë, do të martohesh me një person të varfër, por punëtor. Në qoftë se pastron fustan, do të pësosh humbje financiare. Në qoftë se pastron trupin, do të sëmuresh sërish. Në qoftë se je i sëmurë, nuk do të ngrihesh nga krevati për një kohë të gjatë.
PASURI
Në qoftë se shihni që pasuroheni, ju pret shkatërrimi ekonomik, në qoftë se shihni që ju marrin pasurinë, keni shumë armiq që duan t’ju shkatërrojnë, në qoftë se shihni që ju i merrni pasurinë të tjerëve, do të thotë që keni plane të djallëzuara ndaj tyre, dhe të pësoni dëme të mëdha.
PASHKË
Në qoftë se ëndërroni sikur është pashkë, do të merrni një lajm shumë të mirë dhe do të ftoheni në një festë gëzimi ose në një dasëm. Në qoftë se shikoni sikur është pashkë dhe gjendeni në kishë për këtë arsye, do të keni fat lumturi dhe gëzim të madh. Sidoqë  të shikoni pashkë në ëndërr, është diçka shumë e mirë.
PATË
Në qoftë se shihni në ëndërr patë që noton, ju pret gëzim dhe lumturi, në qoftë se nuk është në ujë, do të humbni shumë para, në qoftë se shihni se hani mish pate, do të merrni një lajm të mirë.
PATLIXHAN
Në qoftë se shikon patlixhan do t’ju plotësohen të gjithë dëshirat që keni. Në qoftë se shikon një bimë pa patlixhana, nuk keni asnjë shpresë dhe humbet kohën kot dhe shpenzohesh. Në qoftë se je vajzë mos prit të martohesh me atë që do. Në qoftë se shikon të gatuash ose të hash, rrezikon të të godasin armiqtë dhe në fund do të degjenerohesh.
PATRULLË
Në qoftë se shikoni patrullë ushtarake, do të ziheni shumë keq me shokët. Në qoftë se shikoni sikur ju vjen patrullë në shtëpi, do të rrini larg për një kohë të gjatë me partnerin tuaj. Në qoftë se shikoni sikur silleni nëpër rrugë si patrullë, do të bini në melankoli dhe do të merrni një lajm të keq.
PAVARROSUR
Në qoftë se sheh se ke vdekur dhe je i pavarrosur, do të vdesësh ose do të të vrasin. Në qoftë se sheh dikë tjetër të pavarrosur, do të mësosh lajme të hidhura.
PAVDEKSHËM
Në qoftë se shikon bimë të pavdekshme, do të keni forcë dhe fat. Në qoftë se bëhesh I pavdekshëm, prit gëzim dhe lumturi.
PAZAR
Do të dëgjosh lajme të këqija nga të afërmit ose shokët tuaj në rast se je blerës, do të kesh një surprizë në shtëpi.
PA ZIER
Në rast se ha mish ose peshk të pazier, do të të turpërojnë dhe në rast se shikon të hanë të tjerët, do të pësojnë të njëjtën gjë.
PAZOTËSI
Në qoftë se sheh se je I pazoti, do të humben shpresat e suksesit për planet që kishit bërë.
PE
Në qoftë se thjesht shikon pe, çështjet tuaja janë shumë të ngatërruara dhe do të të torturojnë shumë mendime. Në qoftë se zhdredh penjë do të marrësh vesh se dikush flet keq pas krahëve të tu. Në qoftë se je grua, do të ngatërohesh në një çështje e cila do të kthehet kundra teje. Penjët e ngatëruara, do të thonë hidhërim. Në qoftë se shikon pe floriri, ke fat të shkëlqyer dhe kujdes se mos e humbasësh që të mos hidhërohesh më vonë. 
PELLG
Në qoftë se thjeshtë shikoni një pellg, do të keni pasuri dhe dituri. Në qoftë se shikoni sikur bini në një pellg dhe nuk dilni dot, kujdes se e keni jetën në rrezik. Në qoftë se shikoni sikur bini në një pellg dhe dilni nga aty dhe shpëtoni, do të keni mërzitje dhe hidhërim.
PEMË
Në qoftë se shihni pemë të çelura, do të keni lumturi në familje, në qoftë se janë të thata ju pret ndonjë dëm ose  fatkeqësi në familje. Në qoftë se shihni  pemë  të bjerë, ndonjë i afërm ose pjesëtar i familjes tuaj do të vdesë. Në qoftë se shihni të ngjiteni pemës, do të keni nder dhe lumturi, në qoftë se bini ose zbrisni nga pema do të keni dëme ekonomike.
PENDË
Në qoftë se shihni pendë zogjsh që i merr era, do të thotë se jeni mendjelehtë dhe dëme të mëdha ju presin.
PENDIM
Në qoftë se shikon sikur pendon për të mirë për diçka që ke bërë, do të dukesh sikur je i pavlefshëm për gjithçka. Në qoftë se pendon sepse i ke bërë diçka të keqe dikujt, do të jetosh i lumtur dhe me gëzim nga zemërgjërsia që ke dhe do të të duan të gjithë. Në qoftë se shikon sikur bën pendime në kishë, do të thotë se je hipokrit dhe për këtë të presësh dëme dhe shkatërrime. Në qoftë se je grua, do të vuash jashtë mase. Në qoftë se shikon dikë tjetër duke u penduar për diçka, ruhu nga ai person. Në qoftë se shikon grua, shmangu çdo lloj lidhjeje me të sepse do të të akuzojë bota për mëkatet e saj. Në qoftë se shikon sikur ke bërë një krim dhe pendohesh, ke bërë një gabim shumë të madh në të vërtetë të cilin është shumë vështirë që ta korrigjosh.

PENË
Në qoftë se shikoni sikur pena juaj është e vjetër dhe e ndryshkur dhe nuk shkruan, do të merrni lajme të këqia. Por në qoftë se është e re dhe shkruani pastër me atë, do të merrni lajme shumë të mira.
PENGESA
Në qoftë se shikoni sikur hasni pengesa në punë, do të keni sukses të madh në aktivitetet tuaja. Në qoftë se shikoni sikur bëni dashuri dhe hasni në pengesa, do të keni një dashuri shumë të bukur dhe të shkëlqyer.
PERDE
Në qoftë se shikoni perde, ëndrra do t’ju dalë për mirë. Në qoftë se shikoni një perde të grisur, do të keni mbarësi. Në qoftë se shikoni perde të zeza nuk do t’ju dalë për mirë, do të pësoni varfëri. Po të shikoni perde, do të thotë edhe se ju mbani shumë të fshehta brenda jush.
PERËNDI
Në qoftë se shikon në ëndërr perëndinë të bukur dhe të mirë, do të keni sukses dhe fat, gjithashtu edhe bekim. Në qoftë se e shikon të mërzitur dhe të egërsuar, ke sjellje të keqe dhe mundohu ta korrigjosh.
PERËNDIM
Në qoftë se shikon perëndimin e diellit, do t’ju plotësohen të gjithë ëndërrat që keni.
PERLË
Sido që të shikoni perlë, ëndrra është e mirë. Do t’ju vijnë lajme shumë të mira që do të derdhni lot gëzimi.
PESHË
Në qoftë se sheh se ngre peshë, do të akuzohesh për një çështje të huaj. Në qoftë se ndihesh se ngre peshë dhimbjesh, do të kesh dhimbje të vërtetë. Në qoftë se je grua dhe ndihesh peshë, do të ngelesh me barrë dhe ndoshta do të lindësh vajzë.
PESHK
Në qoftë se shihni që peshkoni dhe peshqit kanë ngjyra të ndryshme, do të keni shëndet, në qoftë se blini ose hani peshq do të keni fitime nga puna juaj, në qoftë se peshqit janë të vegjël do të keni mërzitje dhe halle. Në qoftë se shihni peshq të gjallë të përpëliten  rrezikon shëndeti juaj, në qoftë se janë të ngordhur të gjitha shpresat tuaja janë të kota. Në qoftë se shihni peshq të pjekur do të humbni para.
PESHKAQEN
Në qoftë se thjesht e shikon të notojë në det, një armik të sillet rrotull për të të bërë keq. Në qoftë se nuk është I madh dhe godet anijen që je brenda, bëhen plane pas krahëve të tu dhe kujdes se mos bie në kurth. Në qoftë se shikon se rrezikon nga një peshkaqen dhe arrin të ikësh dhe të shpëtosh, do tu shmangesh rreziqeve. Në qoftë se të kap dhe të gëlltit, do të të shkatërrojnë armiqtë ose do të humbasësh çështjen më të rëndësishme të jetës tënde.
PESHKATAR
Në qoftë se shikoni se jeni vetë, do të keni mundime në jetë me pak fitime. Në qoftë se kap peshk, do të keni një shpërblim të mirë. Nëse je grua do të lindësh vajzë. Në qoftë se peshkon peshk të madh, do të keni shumë sukses në punën që bëni.
PESHKOJ
Në qoftë se shikoni sikur po peshkoni në det, do të keni hidhërime dhe dëshpërime.
PESHORE
Në qoftë se shihni peshore në ëndërr, do të keni ngatërresa me avokatë dhe gjygje, në qoftë se shihni që blini peshore, kundërshtarët tuaj do t’ju hapin probleme, në qoftë se shihni se peshoni diçka do të trashëgoni shumë para.
PËLHURË
Në qoftë se shikoni sikur keni veshur fustan të kuq pëlhure, prisni gëzime dhe lajme të mira.
PËLLUMB
Në qoftë se shikoni pëllumb duke fluturuar, do të keni bekim nga zoti për mirësjelljen dhe zemërgjërsinë tuaj dhe gjithashtu do të merrni dhe lajme të gëzueshme. Në qoftë se shikoni pëllumb të zi, do të mundoheni shumë për të pasur sukses në punë. Në qoftë se shikoni shumë pëllumba duke fluturuar, do të keni suksese në të gjithë aspektet. Në qoftë se jeni beqarë, do të keni sukses në dashuri dhe do të keni një martesë shumë të mirë. Në qoftë se jeni I martuar, do të kaloni një jetë të qetë dhe të lumtur familjare. Në qoftë se shikoni sikur vrisni pëllumb, do të mëkatoni ndaj një njeriu të pafajshëm dhe të varfër I cili do t’ju besojë me gjithë shpirt. Në qoftë se shikoni pëllumb lajmëtar, do të keni lajme të mira. Në qoftë se shikoni sikur hani mish pëllumbi, do të mësoni sekretet e një shokut tuaj.
PËRBINDËSH
Çdo lloj përbindëshi që të shikoni në ëndërr, do të merrni lajm të hidhërueshëm ose mund të jetë edhe vdekje.Në qoftë se shikoni një grua sikur po lind një përbindësh, rrezikoheni nga një aksident shumë I rëndë.
PËRÇARJE
Në qoftë se zihesh me dikë në ëndërr, do të pajtohesh me atë person.
PËRDHUNIM
Në qoftë se sheh se po bën përdhunim, do të dëbohesh nga të tjerët. Në qoftë se dikush të përdhunon, do të dalë në dritë ndonjë gjë e keqe jotja.
PËRGJIGJE
Në qoftë se sheh se të janë përgjigjur me letër, do të gjesh lajm të mirë, ose punë, ose njohje. Në qoftë se ti bën ose shkruan përgjigje, do të ndodhin krejt të kundërtat nga ato që mendoni.
PËRGJOJ
Në qoftë se shikoni sikur përgjoni dikë për t’i bërë keq, keni një sjellje shumë të keqe me shokët tuaj dhe për këtë do t’ju urrejnë. Në qoftë se shikoni dikë tjetër duke përgjuar, do të bini në një kurth shumë të keq dhe që nuk do mund të dilni lehtë dhe të cilën do t’jua bëjnë shokët ose një grua që hiqej se ju donte.
PËRKËDHELJE
Në qoftë se shikon të përkëdhel prindërit e tu ose shokët ose në qoftë se ata të përkëdhelin, lidhjet me ata do të jenë gjithmonë të mira.
PËRKUSHTIM
Në qoftë se sheh se premton diçka në zotin ose në shenjëtor, prisni sukses dhe uratë të madhe.
PËRLESHJE
Në qoftë se shikoni sikur po përlesheni me një kundërshtar dhe e fitoni, do t’i sundoni kundërshtarët dhe armiqtë tuaj. Në qoftë se ju mundin një armik I juaji I rrezikshëm, do t’ju bëjë keq në interesat tuaja. Në qoftë se shikoni sikur përlesheni me një grua, do të lidheni me atë femër rastësisht dhe do të kaloni bashkë një dashuri të zjarrtë dhe në fund do të martoheni. Në qoftë se shikoni sikur përlesheni me një fëmijë, keni mendjen e një fëmije.
PËRMBAJTJE
Në qoftë se shikon në ëndërr sikur po shkruan përmbajtjen e diçkaje, mendon për gjëra koti dhe të vogla, por të cilat janë pa vlerë.
PËRMBYTJE
Në qoftë se shikon të bëhet përmbytje, do të pësosh humbje të madhe ekonomike. Në qoftë se përmbyt familjen, ke rrezik të burgosesh dhe do të keni lajme të hidhura.
PËRPARËSE
Në qoftë se shikoni sikur keni veshur përparëse të pastër, të bardhë dhe të hekurosur, do të dëgjoni lajme të këndshme dhe fjalë të mira për ju. Në qoftë se shikoni sikur bojëqielli, do të keni dashuri të pafat dhe do të keni shumë pengesa. Në qoftë se jeni vajzë dhe shikoni sikur keni vendosur, përparëse të kuqe do t’ju propozojë për martesë një djalë nga një familje shumë e mirë.
PËRPJETË
Në qoftë se ëndëron se ngjitesh përpjetë, do të kesh sukses në planet që ke, por me shumë mundim.
PËRQAFIM
Në rast se përqafon një njeri tëndin, do të bësh një udhëtim të gjatë. Në rast se përqafon një të panjohur, dikush do të të tradhëtojë. Përqafim prindërish, do të thotë sukses. Në rast se përqafon një të vdekur, do të kesh një lajm të keq.
PËRQESH
Në qoftë se shikoni sikur përqeshni gjërat e shenjta, do të keni fatkeqësi në jetë dhe do të pësoni shumë të këqia. Në qoftë se shikoni dikë tjetër, do të pësojë edhe ai edhe ju aksidente dhe hidhërime. Në qoftë se shikoni sikur ju përqeshin, do të keni një jetë të lumtur dhe të rehatshme.Në qoftë se shikoni sikur po përqeshni botën, sidomos persona të moshuar, do të flasin keq për ju dhe për këtë do të mërziteni shumë.  
PËRRALLË
Në qoftë se shikoni sikur po ju tregojnë një përrallë, do të dalë në dukje ana e keqe e karakterit tuaj. Në qoftë se ju i tregoni një përrallë dikujt, do të zbuloheni vetë ai që jeni në të vërtetë.
PËSIM
Në qoftë se shikoni sikur pësoni të keq nga kushdo që ta pësoni, me atë person do të pajtoheni.Në qoftë se shikoni sikur e keni pësur nga armik, duhet të jeni me të kujdesshëm në lëvizjet thujse mund t’ju bëjnë keq armiqtë që keni në të vërtetë.
PIANO
Në qoftë se shikon sikur ke ose luan piano, në shtëpinë tënde do të kesh tronditje dhe shqetësime dhe rrezik të çmendet një pjestar i familjes.
PIANIST
Në qoftë se shikon që je pianist, do të mundohen të të bëjnë keq dhe merr masa. Në qoftë se shikon dikë tjetër, ruhu nga ai person.
PICKIM
Në rast se të pickon ose pickon ti dikë, do të kesh një sëmundje të lehtë.
PIJE
Në qoftë se ëndërroni sikur po pini çfarëdo lloj pije, do të keni hidhërime.
PIKTURË
Në qoftë se shikon pikturë me kafshë, rrezik nga një person dinak të cilin e quanit besnik. Në qoftë se shikon portretin tënd të pikturuar, do të jetosh gjatë dhe i lumtur. Në qoftë se shikon pikturë me det, një i afërmi i juaji do të kthehet nga emigracioni. Në qoftë se shikon pikturën e një të njohuri tuaj, do të merni lajme të mira. 
PIPER
Në qoftë se thjesht shikoni ose hidhni në gjellë, lavdëroheni nga të tjerët për sjelljen tuaj të mirë. Në qoftë se shikoni sikur e hani dhe ashtu siç është, do të provoni hidhërime dhe dëshpërime, por do të merrni ndihmë të madhe nga shokët pas kësaj. Në qoftë se shikoni sikur copëtoni ose bleni ose shisni piper, do të merrni lajme të kundërta nga ato që prisnit dhe do të keni hidhërime të vogla.
PIPË
Në qoftë se shihni se pini duhan me pipë, do të ziheni me të afërm ose shokë, në qoftë se thjesht e mban pa pirë duhan, do të keni sukses në dashuri.
PIRAMIDË
Në qoftë se thjesht shikoni një piramidë sidomos po ta shikoni në Egjipt, do të keni mbrojtje nga një person shumë I fuqishëm I cili do t’ju ndihmojë jashtë mase. Në qoftë se shikoni sikur keni hipur në majë të piramidës, do të arrini fitime shumë të mëdha, por që do t’i shpenzoni pa masë.
PIRUN
Në qoftë se shikoni sikur keni pirunj floriri ose argjenti ose hani me ato, do të takoni një person i cili ju është dukur negativ, por që më vonë kuptuat se është një njeri i mirë dhe do të keni fitime të mëdha dhe pa shumë mundim dhe ndoshta dhe një trashëgimi të papritur ose një llotari ose lojra fati.Në qoftë se shikoni sikur hani me pirunj hekur, do të thotë se do të keni dëme shumë të mëdha. Në qoftë se shikoni sikur hani me pirunj druri, do të ndieni mungesën e një shoku tuaj.
PISLLËK
Fitime të mëdha. Në qoftë se ke veshur rroba të pista, do të sëmuresh lehtë. Në qoftë se hanë, do të fitosh para me punë të paligjshme. Në qoftë se shihni një njeri të pisët, do t’ju ndodhë diçka e pakëndshme, në qoftë se shihni që ju jeni i pisët, do të keni fitime nga puna juaj, në qoftë se shihni gjëra të pista do të merrni para të papritura.
PISPILLOJ
Në përgjithësi në qoftë se sheh të pispillohesh ose të zbukurojnë diçka do të keni lajme të këqia domethënë ëndrra është e keqe.
PISTOLETË
Në qoftë se thjesht shikoni një pistoletë, do të ziheni me një të afërt ose me një shok. Në qoftë se shikoni sikur mbani armë, do të keni vlerësime dhe simpatizime nga njerëzit e tjerë.Në qoftë se shikoni sikur plagoseni me pistoletë, kujdes se rrezikon nga një sëmundje e rëndë. Në qoftë se jeni grua ose vajzë dhe mban armë, do të martoheni me një burrë të pazotë dhe jo të kategorisë tuaj.
PISHTAR
Në qoftë se shikon të mbash pishtar në dorë, por të fikur, do të lidhesh me dikë. Në qoftë se është e ndezur, do të takohesh me dikë nga e kaluara.
PJEK
Në qoftë se shikon sikur po pjek kafe ose grurë ose diçka tjetër, do të mërzitesh sepse do të mësosh se të kanë tradhëtuar ose sepse do të të vdesë një fëmijë.
PJEPËR
Në qoftë se shikoni pjepër, do të keni lajme të këqia dhe mërzitje ekonomike. Në qoftë se jeni të sëmurë, gjendja juaj do të vonohet të përmirësohet. Në qoftë se shikoni sikur bleni pjepër, do të keni shumë shpenzime të paparashikuara. Në qoftë se shikoni sikur hani, do të merni lajme të këndshme. Në qoftë se jeni vajzë, do të ikin pengesat që kishit dhe do të martoheni me atë që dashuroni.
PJERDH
Në qoftë se shikon sikur pjerdh në ëndërr, do të flasin keq për ty. Në qoftë se shikon dikë tjetër, do të ngatërohesh në një çështje të pisët.
PJERGULL
Në qoftë se ëndërron sikur po mbjell një pjergull, punët tuaja venë shumë mirë dhe do të keni shumë fitime. Në qoftë se thjesht shikon një hardhi, gëzim dhe lumturi do të kenë të gjithë pjestarët e familjes. Në qoftë se gjendesh në një vend me pjergulla, do të mësosh shumë lajme të mira. Në qoftë se je grua, do të kalosh një jetë të lumtur familjare. Në qoftë se je vajzë, do të marësh një dhëndër të shkëlqyer. Në qoftë se shikon pjergull të tharë dhe pa rrush, mundimet tuaja do t’ju shkojnë kot. Në qoftë se shkull pjergull, do të pësosh diçka shumë të keqe. Pleqtë që shohin pjergull, do të kenë pleqëri të mbarë.
PJESHKË
Në qoftë se shikoni pjeshkë në pemë, por që nuk I prekni me dorë, do të keni hidhërime dhe mërzitje dhe do të derdhni shumë lot, por gjithçka do të jetë për një kohë të shkurtër. Në qoftë se shikoni sikur I kapni me dorë ose I shisni ose I bleni, do të pësoni të këqia për një kohë shumë të gjatë. Në qoftë se shikoni sikur hani pjeshkë, do të derdhni shumë lotë për vdekjen e një personi të fisit tuaj.
PLAÇKITJE
Në qoftë se plaçkit diçka ose para, do të humasësh shumë gjëra të cilat do të ti grabisin të tjerët. Në qoftë se je vajzë dhe grabitesh nga të njohur i njohur, do të të kërkojë për martesë dhe nëse të grabit i huaj i huaj do të të kërkojë për martesë. Në qoftë se je grua e martuar dhe të plaçkisin, do të kesh lumturi dhe gëzim nëse je burrë dhe grabit një grua do të humbasësh para kot.
PLAGË
Në qoftë se ke plagë, do të kesh vuajtje. Në qoftë se shikon se shërohet, do të çlirohesh nga hallet tuaja. Në qoftë se je shtatëzënë, do të lindësh shpejt dhe pa dhimbje të shumta.
PLAK
Në qoftë se shihni në ëndërr plak ose që u plakët, do të jeni shumë vite dhe do të bëni jetë të mirë.
PLAZH
Në qoftë se shikoni sikur gjendeni në plazh dhe që deti është I qetë, do të keni shumë të mira në të ardhmen tuaj. Në qoftë se jeni të sëmurë, do të shëroheni me shpejt seç prisni.
PLEH
Në qoftë se shikon sikur po i hedh tokës pleh kimik ose çfarë do tjetër, do të të vijnë fitime të mëdha dhe të papritura.Në qoftë se shikon pleh kafshësh, prit mërzitje dhe dëme. Në qoftë se bëhesh pis me pleh, do të sëmuresh. Në qoftë se shikon pleh njerëzish në një vend publik ose bëhesh pis me atë, do të marrësh një lajm të keq. Në qoftë se shikon sikur ke bërë ti, do të sëmuresh dhe do të pësosh dëme nga gabimet tuaja. Në qoftë se je I ulur mbi ato dhe je I varfër, do të pasurohesh dhe në qoftë se je I pasur do të ngrihesh në detyrë. Në qoftë se shkel pa dashje, do të keni fitime të mëdha dhe të papritura. Në qoftë se e shkel me dashje, sukses I papritur dhe nga ajo mund të dalësh shumë I pasur.
PLEKS
Në qoftë se shikoni sikur po pleksni diçka, do të flitet keq dhe do të shahesh nga njerëzit të cilëve u kishe shumë besim. Në qoftë se shikoni sikur po pleksni diçka për një njeri të huaj, do të mësoni një sekret të këndshëm për atë njeri. Në qoftë se shikoni një vajzë duke pleksur, ajo ju adhuron dhe ju simpatizon dhe kjo mund të shndërrohet në dashuri ose martesë. Në qoftë se shikoni sikur keni veshur diçka të pleksur me dorë, do të dëgjoni fjalë të këqia, por kalimtare dhe që nuk do t’ju prekin.
PLEP
Në qoftë se ëndërroni një plep të madh dhe me shumë gjethe, fitime të mëdha dhe vonesë në çështjet tuaja do të keni. Në qoftë se shikoni sikur jeni ulur nën hije të plepit, do të të mbështesë një njeri i mirë. Në qoftë se prisni degë plepi, do të fitoni shumë para dhe forcë por me shumë mundime. Në qoftë se shikoni brenda në shtëpi një plep, do të keni lumturi familjare. Në qoftë se je vajzë, do të martohesh me një person shumë të pasur.
PLESHTA
Në qoftë se ëndërroni sikur ju hanë pleshtat, do të keni humbje ekonomike dhe do të mërziteni. Në qoftë se shikoni sikur vrisni pleshta, do të çlirohesh nga hallet dhe detyrimet.
PLUHUR
Në qoftë se sheh pluhur, dëshirat tuaja do të plotësohen.
PLUMB
Në qoftë se shikoni plumba, do të keni çështje të ngatërruara dhe ngatërresa. Në qoftë se shikoni thjesht një plumb, do të keni probleme familjare. Në qoftë se jeni të martuar, do të keni probleme bashkëshortore. Në qoftë se shikoni plumb në gjendje natyrale, do të keni fitime të sigurta, në qoftë se shikoni plumb të përpunuar keni mosorganizim të mirë të punëve tuaja. Në qoftë se jeni beqarë, do të keni një martesë të mirë. Në qoftë se e shikoni në gjendje të lëngshme, do të keni fitime të lehta dhe lehtësi në dashuri dhe do të merreni me bamirësi.
PLLAKË
Në rast se shikon se shkruan në pllakë, çështja do të shkojë mirë. Në rast se është e thyer, do të thotë mërzitje. Në rast se zgjedh pllaka do të zhgënjehesh në zgjedhjen e një shoku.
POLIC
Në qoftë se sheh se je polic, mundohu të përmirësosh sjelljen tënde. Në qoftë se se shikon ose shkon në polici mendime të këqia kanë shokët e tu për ty. 
POPULL
Në qoftë se shikon të jetë mbledhur populli në një vend, do të bëhen shumë bisedime për të mirën tënde. Në qoftë se shikon shumë popull të hyjnë në shtëpinë tënde, do të provosh dhimbje dhe hidhërim të madh. Në qoftë se i shikon të veshur me të zeza, do të keni gëzim.
PORT
Në qoftë se shikon sikur je në port pa udhëtar, punët tuaja venë shumë mirë. Në qoftë se shikon furtun në port, kujdes se je në rrezik të madh.
PORTOFOL
Në qoftë se shikon portofol, do të marrësh para. Në qoftë se është plot, do të keni sukses të madh. Për të varfërit, do të ketë fitime dhe për të pasurit humbje. Në qoftë se është bosh, prit humbje të mëdha dhe mërzitje. Në qoftë se të jep dikush portofol, do të fitosh mbrojtje dhe para. Në qoftë se se të kërkojnë, do të kesh humbje. Në qoftë se e gjen në rrugë dhe në qoftë se je I sëmurë ,do të shërohesh. Në qoftë se je grua dikush të dashuron. Në qoftë se ta vjedhin, do të degjenerohesh. Në qoftë se prodhon portofol, do të të marrin nëpër gojë.
PORTOKALLE
Në qoftë se shihni në ëndërr portokalle mbi pemë, do të keni një gëzim të papritur, në qoftë se mbani portokalle, mërzitje dhe hidhërime do t’ju gjejnë, në qoftë se hani portokalle do të mësoni lajme të këqija për një shok ose të afërm. Në qoftë se shihni pemë të thatë pa portokalle, do të keni mërzitje.
POSTJER
Në qoftë se shihni postjer në ëndërr, do të merrni letër me lajme të këqija, në qoftë se shihni që ju jeni postjer dhe jepni letër tek një i njohur ose  i panjohur, do të keni sukses në dashuri.
PRANGA
Në qoftë se lirohesh nga prangat dhe në qoftë se je i sëmurë do të shërohesh shumë shpejt. Do të çliroheni nga problemet tuaja.
PRANVERË
Sido që të shikoni pranverë, do të thotë se do merrni lajme të mira.
PRAS – PRESH
Në qoftë se I shikoni të mbjellura dhe që janë të njoma, do të grindeni me njerëz të afërt dhe do të gjendeni prezent në një ngjarje të trishtueshme. Në qoftë se shikoni sikur hani, do t’ju dëshpërojnë dhe do t’ju mërzisin ngjarje të hidhërueshme. Në qoftë se shikoni sikur bleni, do të merrni lajme të rreme. Në qoftë se shikoni sikur shisni, do të keni fitime të vogla, por me ndershmëri. Në qoftë se jeni vajzë, do të bini në dashuri me një personi negativ.
PRES
Në qoftë se shikon se po pret kokën e dikujt, do të heqësh qafe armiqtë. Në qoftë se shikon sikur të presin kokën një e keqe e madhe do të të gjejë. Në qoftë se shikon të presësh bukë, do të fitoni lumturi dhe forcë familjare. Në qoftë se pret letra ose copa do të shkatërosh pasurinë që ke. Në qoftë se pret dru, do të kesh fitime të vogla nga puna jote.
PRIFT
Në rast se shikon prift, ju pret një shqetësim nga shokët tuaj. Në rast se flet me të do të kesh lidhje të këqia. Në qoftë se shihni prift brenda në shtëpi, do të keni vdekje në familje, në qoftë se shihni prift ose priftërinj të kërcejnë, do t’ju ndodhë ndonjë fatkeqësi, në qoftë se shihni që prifti ju jep diçka, ju pret sëmundje e rëndë. Në qoftë se shihni prift në meshë do të dëgjoni lajme të mira.
PRIKË 
Në qoftë se jeni i ri dhe i pamartuar dhe shihni që martoheni me një grua me prikë, ndonjë aksident do t’ju ndodhë, në qoftë se jeni i martuar dhe shihni që martoheni me një grua me prikë, do të keni gëzim në familje. Në qoftë se shihni që martoni vajzë në dhe i jepni prikë, do të keni probleme ekonomike, në qoftë se një  beqar sheh se martohet pa prikë, do të ketë martesë të shpejtë dhe të lumtur.
PRIND
Në qoftë se shikon sikur je prind, çështjet tuaja si dhe ato familjare janë në rrugë të mbarë.  Në qoftë se shikon sikur ke prind mbi kokë, do të thotë se do të zbulohen veprimet tuaja.
PRIVAT          
Në qoftë se je punëtor, prift ose ushtarak dhe bëhesh privat, do të ndiqesh dhe ndoshta do të humbasësh vendin e punës.
PROFESION
Në qoftë se shikon sikur po merresh me zanatin tënd, prit të mira. Në qoftë se shikon sikur bën një punë më të lartë se profesioni yt, do të pësoni shqetësime.
PROKURË
Në qoftë se shikoni sikur jepni ose ju japin një prokure, do të hyni në sherre dhe në ngatërresa nga të cilat, do të mërziteni dhe vështirë të dilni.
PRONË
Në qoftë se je I pasur dhe shikon në ëndërr sikur ke shumë prona, do të kesh shëndet dhe lumturi dhe shumë fitime. Por në qoftë se je I varfër, çështja jote do të keqësohet. Në qoftë se shikon sikur ke humbur pronat, do të pësosh shumë hidhërime. Në qoftë se blen, do të kesh shijime dhe fitime. Në qoftë se je beqar, do të bësh një martesë të mirë dhe të pasur. Në qoftë se je I martuar, do të marrësh fitime ose një trashëgimi. 
PROSTITUTË
Në qoftë se shikoni sikur jeni prostitute, do të keni nderime dhe fitime ose një partner I shkëlqyer do të ju vijë. Në qoftë se shikoni sikur ju kreh ose ju ledhaton, do të çliroheni nga ankthi që keni për çështjen që keni në dorë.Në qoftë se jeni grua dhe shikoni sikur jeni bërë prostitute, do të kaloni një jetë të qetë dhe të lumtur.
PROSHUTË
Në qoftë se thjeshtë shikoni, do të keni dëme ekonomike. Në qoftë se shikoni sikur po hani proshutë, do të keni lajme të mira dhe të gëzueshme.
PROTOKOLL
Në qoftë se shikoni sikur shkruani protokoll për çfarëdo lloj gjëje, do të keni kureshtje qesharake dhe ndaj ju qesh bota pas krahëve.
PSALT
Në qoftë se shihni në ëndërr që jeni psalt në kishë, do të ziheni me ndonjë shok ose të njohurin tuaj.
PUBLIKIM
Kujdes se rrezikon, nuk është ëndërr e mirë.
PUDËR
Në qoftë se shikoni sikur po hidhni pudër në fytyrë ose shikoni dikë tjetër, do të thotë se jeni njerëz me dy fytyra dhe mashtrues.
PULË
Në qoftë se shikon sikur po e ther një konkurent do të flasë shifje për ty. Në qoftë se e gatuan krenohesh kot pa pasur vlera. Në qoftë se e han do të çlirohesh nga problemet. Në qoftë se thjesht shikon një pulë problemet tuaja do të vonojnë të marrin fund. Në përgjithësi pula në ëndërr është diçka e keqe.
PUNËTOR
Në qoftë se shikoni sikur jeni punëtor do t’ju shajnë dhe do t’ju shmangen. Në qoftë se je edhe në të vërtetë punëtor do të keni lumturi dhe fitim. Në qoftë se shikon shumë punëtorë duke punuar do të dëgjosh ankesa. Gruaja që shikon sikur është punëtore do të mërzitet për çështje ekonomike nga mos përdorimi I mirë I parave nga bashkëshorti I saj.
PUNIM
Në qoftë se punimi tokën mundet dhe punët tuaja, do t’ju sjellim gëzim. Në qoftë se je beqar/beqare, do të martohesh me njeri të mirë. Në qoftë se je i martuar, do të fitoni gëzim në shtëpi. Në qoftë se je i vjetër në moshë, do të kesh pleqëri të mbarë. Në përgjithësi punimi i tokës është mbarësi dhe fat. 
PUNISHTE
Në qoftë se shikon sikur ke punishte me punëtorë ose që gjendesh në një punishte, do të marrësh lajme të mira dhe fitime. Në qoftë se thjesht gjendesh ose fle brenda, do të pësosh dëme dhe varfëri të madhe.
PUPLA
Në qoftë se shihni thjesht pupla do të sëmureni, në qoftë se shihni që flini mbi dyshek me pupla, do të merrni një lajm të gëzuar.
PURO
Në qoftë se shihni që pini puro dhe në të vërtetë nuk pini, do të keni nder dhe lavdi që do t’i arrini me shumë mundim.
PUS
Pusi në ëndërr tregon gjithmonë zgjuarësi. Në qoftë se shikoni sikur po hapni pus dhe je I martuar, tregon se do të bëni fëmijë. Në qoftë se shikoni sikur po pini ujë pusi të pastër, do të keni fat dhe lumturi.
PUSHIM
Në qoftë se jeni nënpunës dhe shikoni sikur pushoni, do të ngriheni në detyrë. Por në qoftë se shikoni sikur ju pushojnë nga puna, do të keni dëme dhe humbje të madhe ekonomike.
PUSHKË 
Në qoftë se në ëndërr shikoni pushkë ushtarake ose gjuetie, do të ziheni me familjen tuaj. Në qoftë se je grua dhe mban armë, do të martoheni me një burrë të pazotë.
PUSHTET
Në qoftë se shikon se ke ose je në pushtet, do të fitosh shumë të mira dhe sukses.
PUTHJE
Në qoftë se shikon se po puth dikë në fytyrë, ki më tepër guxim në çështjen tënde. Në qoftë se puth dorën e dikujt, do të keni sukses dhe dashuri të madhe. Nëse puth dikë të afërm të vdekur, prit vdekjen e një të dashuri tënd.
PYLL
Në qoftë se shihni se keni humbur në një pyll të dendur, do të thotë se çështjet tuaja janë mjaft të ngatërruara. Në qoftë se pylli është i bukur dhe i lulëzuar, do të keni fitime të mëdha. Në qoftë se shihni të digjet pylli, çdo gjë që keni krijuar me mundim do të shkatërrohet për shkak të mendjelehtësisë tuaj. Në qoftë se mblidhni ose prisni dru në pyll, do t’ju jepet mundësia për të arritur fitime të mëdha.

Shpjegimi i ëndrrave marrur nga astro-al.page.tl .