Shpjegimi i endrrave pjesa 1

Loading...


Per te gjetur me lehte ate qe po e kerkon shtyp F3 pastaj shkruaje.
Shpjegimi i endrrave prej A deri ne E .
ABONENT

Në qoftë se shikoni sikur jeni abonent reviste ose gazete ose çfarëdo lloj gjëje, do të keni mërzitje dhe hidhërime. Në qoftë se shikoni sikur regjistroheni si abonent diku do të keni humbje të madhe parash.
ABORT
Në qoftë se se je në të vërtetë shtatzënë dhe sheh se aborton, do të kesh një lindje të mirë. Në qoftë se se nuk je në të vërtetë shtatzënë dhe sheh se aborton do të kesh hidhërime të mëdha.
ACID
Në qoftë se I merr erë për të vdekur, do të vështirësoheni në një çështjen tuaj. Në qoftë se thjesht i merr erë, do të keni mërzitje të mëdha.
ADAMIN DHE EVËN
Do të keni një jetë të lumtur me fëmijë të mirë dhe të bukur.
ADOLESHENT
Në qoftë se shikon sikur je adoleshent dhe je i pamartuar, do të martohesh. Në qoftë se je i martuar do të lindni një djalë. Në qoftë se je plak do të vdesësh shpejt.
ADMIROJ
Në qoftë se shikon që njerëzit të admirojnë do të keni vlerësim dhe lavdi por pas një mërzitjeje. Në qoftë se shikon sikur ti je i admiruar me dikë beson lehtë dhe kapesh lehtë viktimë.
ADMIRALIAT-ADMIRAL
Në qoftë se shikoni sikur jeni admiral, do të keni shumë mërzitje. Në qoftë se shikoni dikë tjetër sikur është admiral, do të bëheni shkaku që të mërzitet. Në qoftë se shikoni sikur jeni brenda në anije e cila admiron, në qoftë se shpëtoni do t’i shmangeni një rreziku shumë të madh. Në qoftë se shikoni sikur mbyteni do të shkatërrohen shpresat tuaja kryesore.
ADOPTOJ
Në qoftë se shikoni sikur keni adoptuar dike, prisni fundin tuaj. Në qoftë se shikoni sikur dikush ju adopton, do të keni të ardhura të mira në punë.
ADHURIM
Në qoftë se shikon sikur adhuron zotin do të kesh bekimin tij dhe punët do t’ju venë mbarë. Në qoftë se shikon sikur adhuron idhull, prit hidhërim dhe dështim në punë. Në qoftë se adhuron një vajzë, do të kesh rezultate të mira në dashuri. Në qoftë se shikon sikur adhuron një grua të martuar, planet tuaja do të realizohen. Në qoftë se adhuron një mashkull, ajo nuk është për mirë.
AEROPLAN                  
Në qoftë se shihni në ëndërr që aeroplani udhëton, atëherë çdo gjë shkon mirë. Në qoftë se është duke zbritur, do të keni dështime dhe probleme shëndeti.
Në qoftë se e shihni të bjerë, është shenjë e keqe, do të thotë shkatërrim.
AEROPORT
Në qoftë se aeroporti në ëndrrën tuaj është plot me njerëz dhe lëvizje, atëherë do të keni ngritje profesionale. Në qoftë se është i shkretë dhe i errët, parashikohen situata të vështira.
AFROHEM
Në qoftë se shikoni sikur I afroheni një personi të rëndësishëm, do të keni vlerësime dhe fitime.
AGIM
Në qoftë se është agim I pastër, prit gëzim dhe në qoftë se është me re, prit hidhërime.
AGRONOM
Në qoftë se se sheh se je agronom, do të kesh fitime të mëdha nga puna jote.
AGURIDHE   
Në rast se i ha do të keni zhgënjim në punët tuaja, por edhe në çështjet personale. Në rast se nuk e prek, do të kesh surpriza nga njerëzit tuaj. Në rast se I sjell në shtëpi një lajm të keq do të marrësh.
AGJËRIM
Në qoftë se shikoni sikur agjëroni për arsye fetare, do të lumturoheni dhe do të keni bekim nga zoti. Në qoftë se shikoni sikur agjëroni për arsye ekonomike, do të keni mërzitje të madhe ekonomike, por që të cilat do t’i luftoni me shumë guxim. Në qoftë se shikoni dikë tjetër të agjërojë kujdesuni nga ai person.
AJËR
Në qoftë se merr ajër të pastër, lumturi dhe shëndet. Në qoftë se mbytesh, do të keni mërzitje.
AKACJE
Lajme të mira dhe të gëzueshme.
AKREP
Në qoftë se thjesht shikoni një akrep, do të mësoni se keni armiq shumë të rrezikshëm aty ku ju nuk e prisnit të cilët do t’ju bëjnë dëme të mëdha ekonomike. Në qoftë se shikoni sikur ju kafshon akrep, atëherë është e sigurtë se një armik I juaji I rrezikshëm do t’ju shkatërrojë ekonomikisht dhe do të bëheni shumë të dëshpëruar nga humbja e pasurisë tuaj.
AKROBAT
Në qoftë se ëndërroni që jeni duke bërë ndonjë numër të vështirë akrobatik, duhet të hidhni hapa më të sigurtë, për të arritur aty ku doni.
Duhet të keni më shumë kujdes shëndetin.
Në qoftë se shihni që bëni me sukses numra akrobatikë, do të arrini të përparoni në jetë edhe pse me vështirësi.
Në qoftë se nuk dilni me sukses, atëherë përpjekjet tuaja do të dështojnë.
AKULL
Në qoftë se ëndërroni akull që hani, shisni, bleni ose që transportoni, do të fitoni pasuri shumë të madhe para kohe dhe do të mërziten dhe do t’ju kenë zili të tjerët. Por do të jeni vazhdimisht pa qejf dhe I sëmurë.
AKULLORE
Në qoftë se shikoni sikur po hani akullore të ëmbël, të respektojnë shumë, por kujdesuni për shëndetin tuaj se mund të sëmureni me rrezik për jetën tuaj ose mund të bëhet një sëmundje e përjetshme. Gjithashtu në qoftë se jeni burrë, do të keni fatkeqësi në dashuri. Në qoftë se jeni grua do të keni grindje me burrin tuaj. Në qoftë se shikoni sikur prodhoni akullore, shpresat dhe ëndrrat tuaja nuk do të realizohen. 
AKUZË
Në qoftë se akuzon dikë do të bësh shoqëri me të e cila kjo shoqëri do të jetë me shumë interes. Në qoftë se të akuzojnë kundërshtarët mundohen të bëjnë keq në punët tuaja të suksesshme, por nuk ja arrijnë qëllimit. Në qoftë se të akuzon një shok thjesht do të ndërpritet lidhja. Në qoftë se ti akuzon dikë do ta bësh shok.
ALBUM
Në qoftë se ëndërroni që shfletoni një album me fotografi, do të keni një jetë të lumtur sentimentale. Do të bëni njohje të reja. Në qoftë se jeni beqarë, do të martoheni shpejt. Në qoftë se fotografitë që shihni janë tuajat, do të jeni protagonistë në një skandal erotik. Shëndeti në përgjithësi do të jetë i mirë. Kujdes ndonjë incident të vogël. Do të merrni lajme të mira në lidhje me fushën profesionale. Shumë fitime ju presin.
ALLÇI
Do të keni gëzim mbas mërzitjes që mund të kishit ose që do të keni.
AMANET
Në qoftë se shikon sikur le amanet diçka do të pësosh dëme ekonomike. Në qoftë se të lenë ty një amanet, do të ngatërrohesh me çështje gjyqësore.
AMBASADOR
Në qoftë se shikoni një ambasador dhe shikoni sikur po e adhuroni do të thotë se humbisni kohën kot me qëllimet që keni vënë. Në qoftë se shikoni sikur jeni bërë ambasador, do të keni vuajtje dhe hidhërime.
AMERIKA
Në qoftë se shihni në ëndërr që flisni me amerikanë, kujdes me shoqërinë dhe njerëzit që ju rrethojnë.
Në qoftë se shihni që martoheni me një amerikan gjërat nuk shkojnë shumë mirë. Në qoftë se keni shkuar për vizitë në Amerikë vetëm ose me familjen, do t’ju  jepet mundësia të jetoni momente të bukura me personat që dëshironi dhe do të keni një jetë të qetë familjare.
Së shpejti do të keni shumë fitime nga puna juaj.
AMONIAK
Në qoftë se shihni që ju vjen erë amoniak, do të keni ndihmë ekonomike andej nga se prisni, në qoftë se një grua sheh diçka të tillë, do të ketë mërzitje familjare.
ANEMI
Nëse sheh se vuan nga anemia, do të humbësh para. 
ANALIZA
Në qoftë se jep ose merr analiza, do të mërziteni dhe do të dëshpëroheni.
ANË
Në qoftë se sheh se gjendesh në majën e një mali ose diku tjetër, do të thotë liri dhe sukses si dhe ikje nga problemet.
ANGARI
Në rast se shikon që bën çfarëdo lloj angarie, mërzitje dhe ngjarje e padëshirueshme.
ANGLISHT
Në rast se flet pa ditur gjuhën, do të të bllokohet fyti. Dhe në rast se e di gjuhën, do të marrësh një lajm të cilin e pret. Në rast se shikon që mëson, mos i kërko paratë që ke ndër mend të kërkosh.
ANGJINARË
Në përgjithësi nuk është mirë. Në rast se e ha do të hidhërohesh.
Lajm I keq. Mund të humbësh para nga një borxhli I keq.
ANIJE                                                                                                                             
Në qoftë se shihni në ëndërr që udhëtoni me anije, do të keni fat në fushën personale dhe profesionale, sidomos në qoftë se koha është e qetë.
Në qoftë se anija udhëton me furtunë, do të merrni lajme të këqija në lidhje me partnerit tuaj.
Në qoftë se shihni që rrezikoni të mbyteni, jeta juaj personale do të ketë probleme. Fundosja e anijes shumë herë paralajmëron vdekje.
Në qoftë se ndodheni në një kantier anijesh, së shpejti do të keni martesë.
ANKAND
Në qoftë se gjendesh në një ankand, do t’ju krijohen shumë probleme. Dhe gjithashtu do të keni dhe shumë pengesa në planet tuaja.
ANKIM
Në qoftë se shikoni sikur ankoheni për diçka, do të avullohen mundimet tuaja dhe do të humbisni para, do të kesh vuajtje. Në qoftë se shikon dikë tjetër të ankohet ai person ka ankesa nga ju.
APOSTULL
Në qoftë se sheh apostull, do të keni shumë të mira.
AR
Në qoftë se sheh që gjen diçka prej ari, kundërshtarët tuaj përpiqen t’ju mashtrojnë, në qoftë se sheh që ke vënë diçka prej ari ju pret pasuri.
ARË
Çdo gjë do të shkojë mirë për ju në qoftë se ëndërroni një arë me gjelbërim, të punuar dhe me pemë.
Ju pret gëzim, lumturi, shëndet dhe një e ardhme e ndritur.
Toka pjellore do të thotë pasuri dhe njohje në fushën profesionale.
Në qoftë se lëroni arën  suksesi do të vijë pak me vonesë.
Në qoftë se blini arë, do të keni sukses kudo.Në qoftë se ara që shihni është e djerrë, do të thotë shumë mund dhe pak rezultat. Kujdes në fushën profesionale.
ARGËTIM
Në qoftë se ëndërroni që jeni në një argëtim me të panjohur dhe gëzoni, të prisni një njohje të re dhe martesë.
Argëtim në një martesë me të afërm, do të thotë sëmundje e rëndë.
Argëtim familjar dhe miqësor, do të thotë probleme në punë.
Kujdes me kundërshtarët që ju hiqen si shokë.
ARGJËND
Jeni njerëz të cekët, dhe kjo gjë ka pasoja në lidhjet tuaja.
Në qoftë se gjeni argjend në ëndërr, ju presin mërzitje.
Në qoftë se pastroni gjëra prej argjëndi do të mërziteni nga një njeriu juaj.
Kujdes me abuzimet, pasi mund të sëmureni rëndë.
ARKITEKT
Në qoftë se se shikon se je vetë do të keni pasuri dhe sukses nga punët tuaja.
ARKË
Në qoftë se shikon sikur po bën një arkë prit një ngjarje të papritur dhe jo të mirë ose vdekje. Në qoftë se shikon sikur po rendit rrobat në kuti do të bëni një jetë të qetë dhe do të keni gjendje të mirë ekonomike. Në qoftë se shikon arkë të vdekuri, prit se do të marrësh lajme të këqia të cilat do të t’i thotë një shok i ngushtë. Në qoftë se shikon sikur je i mbyllur brenda do të mërziteni për çështje ekonomike. Në qoftë se shikon arkë shumëngjyrëshe do të marrësh lajm të mirë. 
ARKIVOL
Në qoftë se shikoni një arkivol prisni vdekjen e një afërti tuaj. Në qoftë se jeni të sëmurë bëni testamentin se do të vdisni. Në qoftë se jeni I vjetër prisni fundin tuaj. Në qoftë se shikoni sikur po bëni një arkivol, do të sëmureni rëndë dhe me rrezik për jetën.
ARNË
Në qoftë se ëndërroni arnë do të keni hidhërime. Në qoftë se jeni detar ose marinar anije dhe shikoni arnë do të keni fitime nga punët tuaja.
ARSENAL
Në qoftë se shikoni një arsenal do të mërziteni për çështje ekonomike. Në qoftë se jeni drejtues I diçkaje ose I vendit tuaj, kujdes se jeni në rrezik të madh. Në qoftë se shikoni sikur gjendeni në një arsenal, punët tuaja do të falimentojnë. Në qoftë se je arsenal ose ushtarak, do të keni gëzime dhe shumë të mira do të ju vijnë nga atje ku ju nuk e prisni.
ART
Në qoftë se shikoni në ëndërr sikur merreni me art, do të keni fitime dhe nderime.
ARTILERI
Në qoftë se shikoni artileri, kujdesuni dhe mbrohuni nga një armik që vazhdimisht mundohet që t’ju bëjë keq. Në qoftë se shikoni sikur dëgjoni të shtëna artilerie, jeni në rrezik shumë të madh. Në qoftë se shikoni sikur ju godasin me artileri, keni një armik shumë të rrezikshëm.
ARTIST    
Në qoftë se je artist dhe ëndërron sikur je i tillë, arti yt do të sjellë lavdi dhe vlerësim. Në qoftë se nuk je në të vërtetë, do të anullohen planet që keni bërë. Në qoftë se thjesht shikon një artist duke punuar mëso se një ditë do të realizohet ëndrra dhe dëshira jote.
ARIU
Në qoftë se thjesht shikon ari në ëndërr, do të emigroni, do të sëmureni ose do të merrni lajm të keq. Në qoftë se luftoni me arinj, ekziston rrezik për shëndetin, në qoftë se i mundni do të keni ngritje morale, në qoftë se të mundin do të sëmureni rëndë. Në qoftë se vrisni ari, do të humbni armiqtë tuaj.
AROMË
Në qoftë se lyhesh me aromë planet tuaja janë të kota dhe do të anullohen.
Në qoftë se je grua e pamartuar dikush ju zhgënjen duke ju premtuar martesë.
ARMË
Në qoftë se në ëndërr shikoni armë ushtarake ose gjuetie, do të ziheni me familjen tuaj. Në qoftë se je grua dhe mban armë, do të martoheni me një burrë të pazotë.
ARMIK
Në qoftë se shikon armik ose armiqtë e tu, do të të dalë për mirë dhe ato që pe në ëndërr si armiq do të të bëhen shokë. Në qoftë se shikoni që flisni miqësisht me armiq, kujdes pasi do të bëjnë gjithçka për t’ju shkatërruar. Në qoftë se shikon që armiq ju ndjekin dhe ju kapin, do t’ju sjellin mërzitje gjëndja ekonomike, në qoftë se shihni që vrisni një armik tuajin, diçka e keqe do tju ndodhë.
ARRA
Në qoftë se arrat që ëndërroni janë të mbushura dhe të freskëta, do të thotë sukses në dashuri dhe lumturi. Ëmbëlsirat me arra, do të thonë mërzitje. Arrat në përgjithësi do të thonë sukses dhe përparim, vetëm nëse i shihni të prishura dhe bosh duhet të bëni kujdes.
ARRATISJE
Në qoftë se shikoni sikur arratiseni ose që i ikni një rreziku, do të jeni në rrezik të madh në të vërtetë.
ASTRONOMI
Në qoftë se se sheh se studion, do të ngjitesh edhe më lart se je.
ASHE
Do të keni shumë fitime të mëdha. Dhe suksese ekonomike. Keni mbrojtje nga persona shumë të fortë.
ASHENSOR
Në qoftë se shikoni ashensor që ngjitet, gjendja juaj ekonomike do të ndryshojë. Në qoftë se zbret gjendja ekonomike nuk është e mirë, në qoftë se është bosh do të keni dështim në dashuri, në qoftë se ka brenda njerëz, do të keni fitime nga puna juaj.
ASHPËR
Duhet të ndryshosh planet. Në rast se shikon grua të egër do të kesh fund të padëshirueshëm. Në rast se është grua ajo që sheh të egër do të lind fëmijë të shëmtuar.
ATDHEU
Në qoftë se ëndërroni vendlindjen tuaj me njerëz dhe të lulëzuar do të keni lumturi dhe sukses. Në qoftë se jeni jashtë shtetit dhe ëndërroni sikur jeni në atdheun tuaj, do të keni lumturi familjare dhe fitime shumë të mëdha. Në qoftë se shikoni atdheun tuaj të djegur dhe të shkatërruar, do të humbisni një nga prindërit tuaj ose një pjesëtar të rëndësishëm të familjes.
ATLETIKË
Në qoftë se jeni në ndonjë skuadër dhe fitoni, çdo gjë është pozitive sidomos në dashuri. Do të takoheni me miq të cilët do t’ju ofrojnë ndihmën e tyre. Do të jeni mirë me shëndet, në qoftë se jeni të sëmurë do të shëroheni shpejt. Shumë të ardhura ju presin.
AUTOBUS
Në qoftë se shihni që jeni brenda në autobus dhe udhëtoni, do të keni sukses në punë, në qoftë se thjesht shikoni autobus në ëndërr, do të bëni një udhëtim të largët dhe të këndshëm.
AUDITOR
Do të thotë se veprimet tuaja do t’ju shkaktojnë dëm.
AVARI
Në rast se udhëton me anije dhe bën avari, do të të ikin mërzitjet që ke me pak dëm.
AVOKAT
Në qoftë se shikon që je avokat, kurse profesioni juaj është tjetër, do të humbni vendin e punës.  Në qoftë se shikon dikë tjetër të jetë avokat, do të keni sukses në çështjet tuaja. Në qoftë se sheh avokat që flet në gjyq, diçka e pakënaqshme do t’ju ndodhë. Në qoftë se paguhesh nga avokat, do të merrni para andej nga nuk e prisni, në qoftë se paguani avokat, do të humbni para. 
AVLLI
Nëse sheh se ke avlli të madhe në shtëpi, do të keni lumturi dhe një martesë të mirë nëse je I pamartuar.
AZËM
Në qoftë se sheh në ëndërr që vuan nga azma, keni një hall të fshehtë që ju torturon, në qoftë se shihni që shëroheni do të gjeni qetësinë shpirtërore së shpejti. Në qoftë se një grua shikon që vuan nga azma, do të mësojë dicka që priste prej kohësh.
b
BABAI
Në qoftë se shikon në ëndërr babain ose prindërit që të kanë vdekur dhe që të flasin, do të dëgjosh lajme të mira. Në qoftë se jetojnë dhe i sheh të vdekur, do të kesh mërzitje dhe probleme.
BAJAME (pemë)
Në qoftë se e sheh të lulëzuar do të thotë lumturi dhe gëzim dhe suksesin tënd. Por në qoftë se e sheh të tharë, do të mërzitesh shumë. I sëmuri kur sheh bajame të lulëzuar do të shërohet shpejt dhe në të kundërtën do të keqësohet. Në qoftë se e sheh beqar, do të martohet së shpejti.
BAJAME (sëmundje)
Do të provojë diçka të padëshirueshme.
BALENË
Në qoftë se ëndërroni balenë brenda në det, do të keni ndihmë nga dikush që nuk e prisni. Në qoftë se e shikoni në tokë, do të ndodheni në një ngjarie të jashtëzakonshme, por e jo aq dobishme për ju.
BALSAM
Në qoftë se të hedhin në plagë, ke një person që të mbron shumë.
Në qoftë se se e derdh ti tek dikush tjetër, do ta mbrosh ti atë person.
BALSAMOS
Në qoftë se shikoni sikur po balsamosni kafshë ose njeri ose që shikoni të balsamosur, shokët tuaj janë ironik dhe kujdes se mundohen t’ju zhgënjejnë.
BALTË
Në qoftë se shihni se ecni në një rrugë me baltë nga shiu, do të mërziteni nga diçka e  papritur, në qoftë se shihni që ju hedhin baltë, të njohurit tuaj ju marrin nëpër gojë. Në qoftë se ju u hidhni baltë të tjerëve, do të dalë në dritë jeta e shthurur që bëni. Kjo ëndërr është e mirë për ata që punojnë me baltë, pasi do të thotë lumturi dhe fitime.
BALL
Në qoftë se ëndërroni sikur keni ball të shëndosh dhe të madh, do të kaloni një jetë të qetë dhe të lumtur pa halle, dhe gjithashtu do të sundoni armiqtë tuaj. Në qoftë se keni ball të ngushtë ose me rrudha ose të plagosur do të humbisni shumë mundësi për tu pasururar dhe do të pësoni dëme dhe rreziqe të mëdha. Në qoftë se ëndërroni sikur keni ball hekuri ose bakri ose guri, do t’ju urrejnë jashtë mase, vetëm në qoftë se jeni persona që merreni me punë të zeza, atëherë ëndrra do t’ju dalë për mirë dhe do të keni shumë fitime. Në qoftë se shikoni sikur keni ball të ulët, do të pësoni dëme vetëm në qoftë se jeni përdorues i parave të huaja, atëherë do të keni fitime.
BALLKON
Në qoftë se shikon sikur po qëndron në një ballkon, do të fitosh një punë shumë të rëndësishme. Në qoftë se je grua, do të akuzohesh jashtë mase. Në qoftë se ndërton punët tuaja janë në rrugë të mbarë.
BAMIRËSI
Në qoftë se shikon se bën bamirësi me çfarëdo lloj mënyre do të keni qetësim shpirtëror, kënaqësi dhe fitime që do të vijnë nga mundimet tuaja.
BAMJE
Në qoftë se shihni në ëndërr thjesht bamje, do të hidhëroheni.
Në qoftë se i hani, do të keni zënka të vogla.
BANDIT
Në qoftë se shikon sikur je bandit ose që bën krime do të pësosh varfëri dhe fatkeqësi. Në qoftë se shikon dikë tjetër të vrasë ose të përdor keq dikë, ti do të kesh siguri. Por në qoftë se të bën keq ty, kujdes nga armiqtë e tu. Në qoftë se thjesht shikon një bandit, do të marrësh lajm të keq.
BANKET
Në qoftë se shikoni se po bëni një banket ose gjendeni në një banket fejese ose dasme, do të merrni lajme të mira.
BAROMETËR
Do të thotë dëme të mëdha në punët tuaja.
BARK
Në qoftë se ëndërron sikur barku yt është i madh do të thotë shumë fitime do të bësh me aktivitetet tuaja. Në qoftë se shikon sikur të është enjtur, do të pësosh dëm ekonomik pa e kuptuar edhe ti vetë se si do të ndodhë. Në qoftë se të dhemb, do të keni ngacmime familjare.
BARI
Në qoftë se shikon në ëndërr që je bari, do të kesh fitime të mëdha në punë.
Në qoftë se sheh dikë tjetër bari, fitimet e tua do të jenë të pakta.
BARKË
Në qoftë se je në barkë dhe lundron në det dhe në qoftë se deti është I qetë, do të ikin të gjithë sikletet që ke përsipër. Në qoftë se deti është I trazuar do të keni edhe ju trazira, mërzitje dhe dhimbje. Në qoftë se je në një varkë dhe merr ujë brenda, do t’ju shkojnë kot mundimet. Në qoftë se po e tërheq për ta nxjerë në breg, armiq ke rreth teje.
BARKAR
Në qoftë se ëndërron sikur je barker, kujdes se mundimet që keni bërë mund t’ju shkojnë kot dhe mund të pësoni të keq të madh. Në qoftë se shikon sikur po flet me një barker, dikush do t’ju ofroj një punë të cilën duhet ta pranoni për të mirën tuaj. Në qoftë se zihesh me barkar do të ngatërrohesh në një çështje ku do të humbasësh shumë para. Në qoftë se je grua dhe shikon sikur dashuron një barker, një person me karakter të mrekullueshëm të do në të vërtetë.
BARDHË
Në qoftë se shikon një njeri shumë të bardhë ai do të sjell një lajm të mirë. Në qoftë se shikon sikur je bërë i bardhë, do t’ja dalësh mbanë në atë që ke nisur. Në qoftë se shikon sikur ke veshur të bardha, do të marrësh gëzim dhe në qoftë se je plak do të vdesësh i qetë.
BARUT
Në qoftë se shikon se mbush fishekë me barut, do të marrësh një lajm të mirë, në qoftë se i vini zjarr barutit, do të keni suksese në punë.
BATANIJE
Në qoftë se shihni që jeni të mbuluar me batanije, armiqtë që keni nuk mund t’ju bëjnë keq. Në qoftë se shtroni batanije përtokë, sjellja juaj ju sjell mjaft probleme.
BATAK
Në qoftë se sheh se bie brenda në batak dhe nuk mund të ecësh, nuk do të të realizohen planet. Në qoftë se mundohesh të dalësh dhe nuk ia arrin do të sëmuresh rëndë.
BATHË
Ëndërr e keqe. Në qoftë se i shikon të njomë do të grindesh me komshitë ose me shokët dhe mund të arrini edhe deri në gjykatë. Në qoftë se janë të thata probleme familjare. 
BAZË
Në qoftë se ëndërron sikur po gërmon bazën e shtëpisë, do të të vdesë një kushëri shumë i afërt. Në qoftë se ndërton baza ndërtimi në qoftë se je beqar do të martohesh, në qoftë se je i martuar do të bësh fëmijë, në qoftë se je plak do të kalosh mirë. Në qoftë se ndërton baza në rërë ose në një vend të paqëndrueshëm, planet tuaja do të shemben.
BEKIM
Kushdo që të të bekojë në ëndërr, është diçka shumë e mirë. Do të keni fitime dhe suksese. Në qoftë se shihni që ju bekon prifti, ju presin probleme dhe mërzitje me partnerin dhe me familjen. Fati i keq ju ndjek. Në qoftë se shihni që ju bekon një njeri i madh ose prindërit tuaj, do të keni shëndet dhe jetëgjatësi. Në qoftë se bekimin e jepni ju tek të tjerë ose të tjerë tek ju është mirë, suksese ju presin.
BENZINË
Në qoftë se thjesht sheh benzinë është mërzitje. Në qoftë se pastron diçka me benzinë do të thotë se u shmangesh problemeve për një moment.
BEQAR
Në rast se jeni I martuar dhe shikoni se je beqar, frikë se mos ngeleni I vejë ose ju tradhëton bashkëshortja. Në rast se jeni I pamartuar dhe shikoni se jeni beqar, jeni në prag të martesës.
BERBER
Në qoftë se shihni berber do të keni vështirësi në arritjen e qëllimeve tuaja. Në qoftë se ju qethin kokën ka mundësi t’ju tallin. Në qoftë se jeni burrë dhe shihni në ëndërr berber, do të keni probleme me shëndetin. Në qoftë se jeni grua dhe shihni berber, do të keni rritje të të ardhurave.
BEREQET
Në qoftë se sheh se ke bereqet të madh çështjet tuaja nuk janë të sigurta ndaj kujdes.
BESIM
Në qoftë se shikon sikur ndërron besim, do të keqësohet gjendja jote ekonomike. Do të pësosh dëme dhe mërzitje. Në qoftë se shikon se nuk beson asgjëkundi do të pësosh dëme. Në qoftë se shikon sikur je besimtar I fort do të pasurohesh dhe do të shërohesh në qoftë se je I sëmurë.
BETEJË
Në qoftë se shikon sikur merr pjesë në betejë turpërime të mëdha I pret familjen tënde. 
BETIM
Në qoftë se sheh se betohesh në gjyq, do të bëni armiq të rinj, në qoftë se betoheni përpara shokëve, nuk do të përmbushni dot detyrat që keni marrë përsipër. Në qoftë se një grua sheh ëndërr të tillë, njeriu që do nuk e meriton dashurinë e saj.
BËRSI
Në qoftë se shikoni bërsi rrushi, gjendja juaj ekonomike është shumë e mirë dhe do të përmirësohet edhe më shumë.
BËRRYL
Në rast se të dhëmb bërryli do të fitosh me pjestarë të familjes.
Në rast se nuk e ke thyer, do të kesh mërzitje ekonomike. 
BËRRUCË
Në qoftë se shikon se ke veshur pa qenë fshatar dhe në qoftë se është e re dhe e mirë në përgjithësi ëndrra është e mirë. Në qoftë se është e vjetër dhe e keqe do të pësoni hidhërime dhe mërzitje.
BIÇIKLETË
Në qoftë se shikoni sikur po ecni me biçikletë në një vend të sheshuar dhe të bukur, do të keni fitime dhe gëzime. Në qoftë se shikoni sikur po ecni me biçikletë në një vend të keq, do të keni shumë pengesa në çështjet tuaja dhe në aktivitetet tuaja.
BILARDO
Në qoftë se shihni thjesht bilardo, do të keni sukses në dashuri, në qoftë se luani bilardo, do të fitoni para me mashtrime.
BILBIL
Sukses. Martesë për beqarët dhe fëmijë për të martuarit.
Në qoftë se e dëgjon duke kënduar fat dhe lumturi. Në qoftë se e shikon duke bërë fole në shtëpinë tënde lumturi në familje.
BILETË
Në qoftë se shihni që keni një biletë për të shkuar diku, atëherë do të merrni vendimet e duhura për problemet që keni. Në qoftë se nuk gjeni bileta për të shkuar diku, do të keni ngatërresa, zënie dhe gjëndje familjare jo të mirë. Në qoftë se gjeni biletë, do të keni sukses profesional, sidomos kur me të shkoni në një vend të madh, ju pret karrierë dhe pasuri.
BIJË
Në qoftë se shikon se ke bijë dhe e marton do të martohet një i afërt i yti. Në qoftë se shikon sikur të lind vajzë do të keni drejtësi dhe gëzim. Në qoftë se shikon sikur ke dhe në të vërtetë nuk ke do të ndodhin ngacmime familjare. Në qoftë se gruaja shtatzënë shikon sikur lindi vajzë, do të ketë një lindje të mirë dhe të lehtë.
BIMË
Në qoftë se shikoni bimë të çelura dhe të njoma, çështjet tuaja, do të zgjidhen pak e nga pak dhe në fund do të keni sukses të madh dhe do të lumturoheni. Në qoftë se I shikoni të thara ose të vyshkura, do të keni mërzitje dhe hidhërime.Në qoftë se shikoni sikur mbillni bimë, do të keni sukses në punë, por duhet të keni durim të madh që t’ja arrini qëllimit.
BIRRË
Në qoftë se shikon që pini birrë do të keni fat dhe lumturi dhe gjithashtu edhe rrjedhje të mirë të çështjeve tuaja.
BISKOTA
Në qoftë se hani biskota në ëndërr, do të sëmureni.
BISHË
Do të keni marrëveshje të vështira martesore. Në qoftë se në ëndërr egërsoheni ju, kujdes pasi do të mërziteni. Kujdes shëndetin, si dhe me bashkëpunëtorët, pasi janë kundër programeve tuaj.
BISHT
Në qoftë se ëndërroni sikur keni bisht të thjeshtë ose bisht kafshe, do t’ju urrejnë njerëzit dhe do të pësoni dëme shumë të mëdha për veprimet tuaja të këqia. Në qoftë se jeni grua, do të ndaheni nga burri. Në qoftë se ëndërroni kalë me bisht të shkurtër, do t’ju lenë të gjithë në baltë dhe do të ngeleni vetëm. Në qoftë se shikoni një kalë me bisht të bukur dhe të dendur, do t’ju ndihmojnë dhe do t’ju mbrojnë shokët dhe miqtë tuaj në momentin kur do t’i keni nevojë dhe do të keni fitime shumë të mëdha në biznesin tuaj. Në qoftë se jeni e vejë ose vajzë, do të martoheni shumë shpejtë me një person shumë të mirë. Në përgjithësi po të shikoni veten tuaj me bisht, do të thotë fat I keq.
BISHTALECA
Në qoftë se shikoni sikur keni bishtaleca të gjatë dhe të bukura, do të keni gëzim dhe emocione për diçka ose dikë. Në qoftë se jeni bjond ose me flokë kaçurrel që ju arrijnë deri në mes, prisni se do të keni dashurinë dhe dhe respektin e njerëzve. Në qoftë se shikoni sikur I tërhiqni dhe I shkulni, do të ndieni një rëndesë të madhe në shpirt.
BIZELE
Në qoftë se sheh në ëndërr që hani bizele, do të keni mërzitje ekonomike.
BJOND
Në qoftë se jeni vajzë esmere dhe ëndërroni sikur jeni bjonde, do të martoheni shumë shpejt me një njeri të përsosur. Në qoftë se shikoni sikur po bisedoni me një person bjond, shumë shokë ju mbështesin në çastet tuaja të vështira. Në qoftë se jeni bjond dhe ëndërroni sikur jeni bjond, persona të mirë ju simpatizojnë dhe mundohuni ta shfrytëzoni këtë mundësi.
BLERIM
Në qoftë se shikoni toka ose fusha të bleruara, do të keni shijime dhe gëzime. Në qoftë se shikoni sikur jeni I shtrirë mbi të, do të keni shijime, por ndryshime në gjendjen tuaj financiare për keq.
BLETË
Në qoftë se shihni bletë mbi lule, do të keni gëzim dhe lumturi në familje, në qoftë se fluturojnë rrotull shtëpisë, do të merrni para dhe trashëgimi.
Në qoftë se fluturon rreth teje, do të dëgjosh  lajme të këqija, në qoftë se e vret, shkatërrim ekonomik ju pret.
BLOZË
Në qoftë se sheh se je I mbuluar me blozë do të marrësh një mërzitje të madhe nga një vjedhje që ju bëhet.
BLUAJ
Në qoftë se bluan grurë ose diçka tjetër, do të keni martesë të mirë dhe fëmijë të mirë. Në qoftë se bluan për të tjerët, do të thotë hidhërim.
BODRUM
Në qoftë se ëndërroni bodrum ose sikur banoni në një bodrum, do të pësoni sëmundje dhe humbje të mëdha ekonomnike.
BOJË
Në qoftë se thjesht shikoni bojë, do të pajtoheni me armiqtë dhe kjo gjë do të jetë me shumë interes për ty. Në qoftë se shikon sikur të derdhet bojë, do të përfundosh disa nga çështjet tuaja me shumë mundim. Në qoftë se bëhesh me bojë, do të të akuzojnë për vjedhje.
BOMBË
Në qoftë se thjesht sheh bombë ju pret një fatkeqësi. Në qoftë se plas në shtëpinë tënde, do të ndodhë diçka e keqe në shtëpi. Në qoftë se të vret do të mërzitesh shumë.
BORXH
Në qoftë se jep borxh do të keni shqetësime nga shokë. Në qoftë se merr borxh, do të keni mërzitje për humbje ekonomike.
BORXHLI
Në qoftë se shikoni sikur keni borxh, do të humbisni trashëgiminë të cilën prisnit. Në qoftë se shikoni se dikush tjetër ka borxhe dhe e ndjekin, do të fitoni një pasuri shumë të madhe ndoshta dhe një trashëgimi që nuk e prisni.
BOSTAN
Në qoftë se shikon se po ha dhe është dhe I kuq dhe I ëmbël, do të fitosh me sukses dhe do të bësh dashuri me person bjond dhe do të mësosh një lajm të mirë. Në qoftë se e ha dhe është I shpifur, do të marrësh lajme të këqia. 
BOTË
Në qoftë se shikon të jetë mbledhur bota në një vend, do të bëhen shumë bisedime për të mirën tënde. Në qoftë se shikon shumë njerëz të hyjnë në shtëpinë tënde do të provosh dhimbje dhe hidhërim të madh. Në qoftë se i shikon të veshur me të zeza, do të këni gëzim.
BREDHI
Në qoftë se sheh bredha nga larg, do të marrësh lajme të mira nga miq ose të afërm që ndodhen larg. Në qoftë se ecën në mes bredhash, do të keni vështirësi në çështjet tuaja. Në qoftë se përpara shtëpisë mbin bredh, do të keni fatkeqësi në familje.
Në qoftë se i ngjiteni, do të thotë ndarje me njeriun tuaj.
BREGDET
Në qoftë se gjendesh në bregdet dhe deti është I qetë do të thotë qetësi mund të jetë një udhëtim I mirë.Nëse pret anije dhe nuk vjen do të zhgënjeheni.
BRESHËR
Në qoftë se ëndërroni sikur bie breshër, do të keni dobësi psikologjike dhe do të keni hyrje shumë të vogla parash. 
BRESHKË
Në qoftë se shikoni thjesht breshkë, çështjet dhe punët tuaja në përgjithësi ecin me një ritëm shumë të ngadaltë.
BRETKOCË
Në qoftë se thjeshtë shikon një bretkocë ke armiq të këqinj të cilët mundohen të të bëjnë keq. Në përgjithësi është keq, mërzitje zhgënjim dhe lajme të këqia.
BRISK
Në qoftë se shikoni sikur prodhoni ose mprehni brisqe, do të keni ulje shumë të dukshme në gjendjen tuaj ekonomike. Në qoftë se shikoni sikur vrisni veten me brisk, do të keni lajme të hidhërueshme dhe do të humbisni shumë para. Në qoftë se shikoni sikur po ruheni do të çliroheni nga përgjegjësitë.
BRUM
Në qoftë se shikon sikur po ha brumra do të fitosh gëzim dhe surpriza të këndshme. Në qoftë se shikon dikë tjetër duke ngrënë do t’i bësh ti një surprizë të këndshme atij personi. Në qoftë se I gatuajnë të tjerët për ty do të të vijë një lajm I mirë.Në qoftë se I blen është në rrezik një I njohur I joti. Në qoftë se t’i falin je shpenzues I madh dhe do të varfërohesh. Grua shtatzënë në qoftë se shikon sikur po ha brum, do të lindë vajzë.
BRUMOS
Në qoftë se shikoni sikur po brumosni njerëz do të keni fitime të mëdha. Në qoftë se jeni të martuar dhe pa fëmijë do të bëni fëmijë. Në qoftë se jeni të pasur, do të keni pasurim akoma më të madh dhe ngritje në detyrë, në qoftë se jeni ushtarak ose diçka e tillë. Në qoftë se shikoni sikur brumosni kafshë ose bimë, do të keni fitime të mira nga puna juaj. 
BRUMBULL
Në qoftë se ëndërron brumbuj do të pësosh tronditje familjare dhe mërzitje.Në qoftë se i shtyp me këmbë do t’i sundosh armiqtë.
BRIRË
Në qoftë se shikon sikur ke brirë kujdes partnerin se të tradhëton. Në qoftë se shikon kafshë me brirë gjendja jote do të përmisohet. 
BUALL
Do të marrësh një lajm të keq e cila nuk do të ike nga mëndja juaj.
BUBË
Në qoftë se shikon sikur e ke vënë në gojën tënde do të thotë se do të zbulosh se një i afërt i yti është shumë i pasur. Në qoftë se shikon sikur të thonë sikur e ke në bark çështjet tuaja do të marrin ndryshim të keq, shokët do të flasin keq për ty. Në qoftë se shikon sikur i heq qafe do të marrësh lajme të mira.
BUBULLIMË
Në qoftë se dëgjon bubullimë do të dëgjosh fjalë të liga dhe të këqija. Në qoftë se je i sëmurë do të keqësohesh.
BUDALLA
Në qoftë se ëndërron sikur të thërrasin budalla është e qartë se di të sillesh me të gjithë. Në qoftë se I thua ti dikujt tjetër do të kesh një shok shumë të zgjuar, por dinak I cili do të të shfrytëzojë dhe do të të bëjë keq. Në qoftë se shikon sikur bisedon me një budalla mos u beso këshillave që të japin të tjerët. Në qoftë se je vajzë, ruaj të dashurin. Në qoftë se je grua do të pësosh dëm të madh. Në qoftë se shikon se je bërë budalla do të kesh mbrojtje dhe dashuri nga persona të dashur. Dhe këdo që të shikosh që është bërë budalla ëndrra është e mirë.
BUFE
Sidoqoftë të shikoni bufe në ëndërr dhe sidomos të mbushur plot me gjëra, do të keni interesa dhe fitime të mëdha.
BUJK
Në qoftë se sheh bujq të kultivojnë tokën do të keni fitime të mëdha dhe lumturi.
Të pamartuarit do të martohen me njerëz të mirë dhe punëtorë dhe të martuarit do të bëjnë fëmijë.
BUKË
Në qoftë se shikoni që hani bukë të bardhë, do të merrni lajme të mira, në qoftë se buka është e zezë, do të thotë dëme për të pasurit, dhe pasuri për të varfërit. Në qoftë se është prej gruri, do të keni fuqi dhe shëndet. Në qoftë se zini brumë, do të keni lumturi, në qoftë se ndani bukë tek të tjerët, do të thotë që dikush do ndihmën tuaj, dhe do t’ia jepni.
BUKËL
Në qoftë se e ndiqni, ëndrra do të ju dalë për keq, kujdes nga një armik I rrezikshëm sepse do t’ju luftojë deri në vdekje. Në qoftë se e kapni me grackë, do t’i shmangeni një rreziku të madh. Në qoftë se e shikoni të hyjë në shtëpinë tuaj dhe ju hanë shpendët ose ju bën dëme të tjera, kujdes se do t’ju vjedhin. Në qoftë se e vrisni pa dashje, do t’i jepni mundësinë armikut t’ju sundojë. 
BUKUR
Në qoftë se shikoni sikur jeni I bukur ose e bukur, do të keni nderime dhe shëndet të mirë.
BUNAR
Bunari në ëndërr tregon gjithmonë zgjuarësi. Në qoftë se shikoni sikur po hapni bunar dhe je I martuar, tregon se do të bëni fëmijë. Në qoftë se shikoni sikur po pini ujë bunari të pastër, do të keni fat dhe lumturi.
BURG
Në qoftë se shikon në ëndërr thjesht burg, do të mërziteni për ndonjë shok ose të njohur. Në qoftë se jeni brenda në burg do të trashëgoni pasuri nga një i afërmi juaj.
BURIM
Në qoftë se sheh në ëndërr se je afër një burimi dhe pi ose sheh ujin e tij të pastër, do të kesh lumturi në familje, në qoftë se është i pisët një sëmundje të pret, në qoftë se është i kuq një shok ose i afërm do të vdesë. Në qoftë se  burimi nuk ka ujë ju presin mërzitje.
BURRË
Në qoftë se sheh burrë të bukur dhe të shëndetshëm, do të keni gëzim dhe të ardhura, e kundërta ndodh në qoftë se shihni burrë të shëmtuar e të shkurtër. Në qoftë se një grua shikon burrë në ëndërr do të ketë sukses në dashuri. Në qoftë se shikon që flet me burrë të vdekur dhe ai jeton, do të sëmureni rëndë.
BUST
Në rast se shikoni bustin e dikujt, do të thotë zhgënjim në punë. Në rast se busti është një grua e bukur, të thotë lumturi dhe sukses. Në rast se busti është një grua e shëmtuar, do të keni një zhgënjim dashurie. Në rast se shikoni bustin lakuriq dhe në rast se nuk lëviz, do të thotë fatkeqësi.
BUSULL
Në qoftë se ëndërroni busull lundrimi, do të bëni një udhëtim të gjatë dhe të lodhshëm, por që do të jetë me shumë interes për ju.
BUZË
Në qoftë se shihni grua me buzë të kuqë natyrale, do të keni sukses në dashuri. Në qoftë se shihni që buzët tuaja janë të shëmtuara ose të enjtura, do të mësoni lajme të këqija.
BYK
Do t’ju plotësohen dëshirat.
BYRZYLYK
Në qoftë se vesh ose të dhurojnë do të marrësh një mërzitje  të madhe.
c
 CEKËT
Në rast se shikon që kalon ujë ose që të lagen këmbët, do të keni vështirësi në një çështjen tuaj. Dhe në rast se nga uji del në tokë, do të thotë se pas një vështirësie do të zgjidhet çështja juaj. Por në rast se nga cekët shikon thellësi (det), çështja juaj do të ketë fund të keq. Në rast se të shtyn njeri në këto ujra, kur të zgjohesh vrapo ta gjesh se ai do të ndihmojë në problemin tënd. Në rast se je lakuriq në këto ujëra, mbaje të fshehtë çështjen sepse rrezikon. Në rast se në ujë ka peshq, do të gjesh shumë vështirësi në problemin tënd.
CELEBRIM
Në qoftë se shihni se ndodheni në një fejesë, martesë, pagëzim etj. do të keni gëzim dhe lumturi. Në qoftë se shihni që ndodheni në ceremoni zije si varrim e përkujtimore, do të pësoni diçka që do t’ju mërzisë.
CEP
Në qoftë se shihni që cepi i shtëpisë tundet, do të hidhëroheni nga vdekja e një të afërmi ose shoku. Në qoftë se ndërton një kënd, do të thotë lumturi në familje, në qoftë se qëndron në një cep dhe je i sëmurë shpejt do të bëhesh mirë.
CEREMONI
Në qoftë se shikoni sikur gjendeni në një ceremoni gëzimi, do të keni shumë gëzime. Në qoftë se gjendeni në një ceremoni zije ose vdekje, do të hidhëroheni.
CICËRIMA
Në qoftë se shihni në ëndërr që dëgjoni cicërima të ëmbla zogjsh, do të dëgjoni lajme të mira.
CIGARIS
Në qoftë se shikon sikur po pi kafe ose grurë ose diçka tjetër, do të mërzitesh sepse do të mësosh se të kanë tradhëtuar ose sepse do të të vdesë një fëmijë.
CIGAN
Në qoftë se shihni që flisni me një cigan, ju pret sukses në fushën sentimentale. Kujdes nga ana ekonomike pasi rrezikon. Në qoftë se shihni se ndodheni në një vend me ciganë, do të keni oferta të reja në punë, dhe do të merrni informacione të rëndësishme për arritjen  e planeve tuaja. Kujdes shëndetin.
CJAP
Në qoftë se ëndërroni cjap, do të thotë se jeni të pavendosur dhe do ta çoni dëm punën. Në qoftë se shikoni shumë cjapë bashkë dhe të vërsulen, do të keni pengesa të madha në punë. Në qoftë se shikoni sikur hani mish cjapi, do të keni shumë hidhërime.
CUB
Në qoftë se shihni një cub ose grup cubash të hyjnë në  shtëpinë tuaj, mund t’ju bëjnë keq dhe t’ju shfrytëzojnë njerëzit tuaj të afërm. Do të keni probleme dhe dëme  ekonomike. Në qoftë se shihni që jeni cuba, do të kryeni veprime të gabuara të paligjshme, dhe do tu bëni keq edhe njerëzve tuaj.  Kujdes nga keqkuptimet.
Ç
ÇADËR
Në qoftë se e mban të hapur, ke mbrojtës të mirë. Dhe nëse bie shi, do të keni sukses.
ÇAKALL
Ruhuni dhe mos i tregoni të fshehtat tuaja, pasi keni rrotull një armik që do t’ju bëjë keq. Ulërimat e çakallit, do të thonë zënie në familje për shkakun e tij. Kini kujdes shëndetin.Në mjedisin e punës shumë persona kërkojnë të fitojnë në kurrizin tuaj. Mos i besoni ata që ju hiqen si shokë pasi disa prej tyre shtiren si të tillë.
ÇAKULL
Në qoftë se shihni që rruga është e shtruar me çakull, do të keni probleme në punë. Në qoftë se shihni një sasi të madhe nëpër vende ndërtimesh ose diku tjetër,  do të keni shumë fitime nga puna juaj.
ÇALAMAN
Në qoftë se  sheh që je çalaman dhe je i pamartuar, burrë ose grua, do të keni një martesë të mirë. Në qoftë se shihni dikë tjetër të çalojë, do të dëgjoni lajme të mira.
ÇALMË               
Në qoftë se shikoni dikë sikur ka veshur çalmë, ai person do të pësojë shumë dëm dhe arsyeja do të jeni ju. Në qoftë se shikoni sikur keni vënë në kokë, do të pësoni dëm të madh ekonomik dhe psikologjik. Në qoftë se shikoni një turk të ketë vendosur çalmë, do të merrni lajme të këqia.
ÇARÇAFË
Në qoftë se shihni që flini në çarçafë të bardhë dhe të pastër, do të keni gëzim dhe lumturi në familje. Në qoftë se janë pista dhe të grisura do të thotë grindje dhe zili jetëgjatësi dhe gjendje e mirë fizike.
ÇARK
Në qoftë se shihni që përgatisni çark për të kapur kafshë ose peshq, jeni drejtues i mirë i pasurisë tuaj, në qoftë se shihni që kapeni një çark, rrezikoni të humbni para për arsye të mëndjelehtësisë tuaj.
ÇATI
Në qoftë se shihni që bie ose ra çatija e shtëpisë, do të keni dëme të mëdha në punën tuaj,  në qoftë se shihni që ecni mbi çatinë e shtëpisë tuaj, do të keni sukses në dashuri.
ÇEK
Në qoftë se shihni që merrni një çek në ëndërr, të prisni para të papritura  nga një i afërm i largët, në qoftë se ju jepni ose dërgoni çek, rrezikon shëndeti juaj.
ÇEKIÇ
Në qoftë se ju godasin me çekiç, mund të keni një goditje të madhe në fushën sentimentale. Në qoftë se rregulloni diçka me çekiç, do të keni lumturi. Goditja me çekiç dhe zhurma që bën, do të thotë se duhet të kujdeseni për gjendjen tuaj shpirtërore. Në qoftë se përdoret për të shkatërruar, atëherë paralajmëron dëme ekonomike.
ÇELËS
Në qoftë se shikon sikur mban ëndrra do t’ju dalë për mirë, çështjet tuaja janë në rrugë të mbarë dhe do të shkojnë më së miri. Në qoftë se shikon shumë çelësa që ke në dorë ëndrra është e keqe, do të keni dëshpërime dhe zhgënjime. Në qoftë se shikon sikur gjete çelësa të bukur dhe të ri do të keni fitime. Në qoftë se shikon sikur gjete çelësa të vjetër dhe të ndryshkur, do të keni hidhërime.
ÇELIK
Sidoqë ta shikoni çelikun në ëndërr ashtu siç është ose vegla çeliku, do të keni fitime shumë të mëdha.
ÇEREP
Në qoftë se është e mbushur do të keni fat dhe lumturi. Në qoftë se është bosh do të keni mërzitje për një dëm ekonomik.
ÇEZMË
Në qoftë se shihni çezmë që rrjedh ujë të bollshëm dhe të pastër, do të thotë sukses në dashuri dhe në familje.Në qoftë se shihni që pini ujë të prisni ngritje profesionale dhe të ardhura të mëdha. Në qoftë se shihni çezmë të shteruar, probleme profesionale ju presin. Mërzitje, zhgënjime si dhe rrezikon shëndeti juaj.
ÇËSHTJE
Në qoftë se shikoni në ëndërr një nga çështjet tuaja, do të keni shumë fat dhe sukses. Në qoftë se shikoni sikur i leni çështjet tuaja pas dore për të zgjidhur çështjet e të tjerëve, do të keni falimentime.
ÇIFT 
Nëse sheh çift I çili është dhe në të vërtetë, do të shpërblehesh për sjelljen tënde të mirë. Por në rast se janë të huaj, do t’ju marrin nëpër gojë.
ÇIFTE
Në qoftë se shihni se jeni duke mbushur një çifte, rrezikoni të humbni para, në qoftë se blini çifte do të thotë që shokët tuaj nuk ju duan të mirën. Në qoftë se vrisni dikë me çifte do të bëni diçka të keqe dhe mund të hyni dhe në burg, në qoftë se shihni që ju vrasin me çifte do të fitoni para.
ÇIFUT
Në qoftë se shikoni sikur shoqëroheni me një çifut, do të thotë se keni një shok shumë dinak dhe I çili mundohet t’ju shkatërojë pa asnjë arsye. Në qoftë se shikoni sikur bëheni çifut do të merni lajme të këqia. Në qoftë se thjesht shikoni një çifut, kujdesuni se mos merret vesh dashuria juaj e fshehtë.
ÇIKORE
Në qoftë se shikoni sikur mblidhni ose shkulni çikore të egra ose të buta, do të bëni gjëra të këqia për të çilat do të keni hidhërime. Në qoftë se shikoni sikur hani do të merni lajme nga një kalimtar të çilat do të mërzisin jashtë mase familjen tuaj. Në qoftë se shikoni sikur po I gatuani, do të keni hidhërime familjare.
ÇIKRIK
Në qoftë se shikon sikur kthen çikrik, do të kesh sukses në punë mbas shumë mundimeve. Në qoftë se je grua, do të bësh një jetë të qetë. Në qoftë se thjesht e shikon dhe je vajzë, ndoshta të dështojë martesa të çilën e dije të sigurtë.
ÇIZME
Në qoftë se shihni çizme të bukura dhe të pastra, të prisni lumturi dhe dashuri. Në qoftë se shikoni dikë tjetër me çizmet tuaja, kini kujdes. Ka mundësi t’ju shfrytëzojnë. Në qoftë se shihni çizme të vjetëra dhe të pista, kujdes në anën finançiare.
ÇMENDURI
Në qoftë se shihni në ëndërr që flisni me ndonjë të çmendur, kujdes me nga shokët tuaj pasi nuk ju duan të mirën. Në qoftë se sheh se çmendesh, je mëndjelehtë dhe qesharak, në qoftë se sheh dikë tjetër të çmendur, do të keni gëzim dhe lumturi.
ÇORAPE
Në qoftë se shihni që vishni çorape, do të keni mërzitje nga ana ekonomike, në qoftë se i hiqni do të çliroheni nga hallet së shpejti, në qoftë se çorapet që shihni janë të grisura,do të merrni premtime të kota përsa i përket të ardhmes tuaj. Në qoftë se çorapet janë të bardha do të keni fitime, në qoftë se janë të zeza do të keni sukses në dashuri.
ÇRREGULLIM
Në qoftë se sheh sikur po bën çrregullime, do të ngatërrohesh me gjyqe.
ÇUDI
Në qoftë se sheh në ëndërr  të ndodhë ndonjë çudi, diçka e keqe do t’ju ndodhë.
ÇUDITEM
Në qoftë se shikon që njerëzit çuditen me ty, do të keni vlerësim dhe lavdi por pas një mërzitjeje. Në qoftë se shikon sikur ti je i çuditur me dikë, beson lehtë dhe kapesh lehtë viktimë.
ÇUMÇAKIZ
Në qoftë se shihni që hani çumçakiz në ëndërr, do të keni sukses në dashuri.
d
DADË
Në qoftë se thjesht shikoni dado, do të dëgjoni të flitet për një shokun tuaj që është në emigracion dhe do të merrni lajm nga ai.
DAFINË
Dafina në ëndërr është gjithmonë diçka për mirë. Do të keni fat dhe lumturi. Në qoftë se je beqar do të martohesh mirë dhe sëshpejti. Në qoftë se je I martuar, do të kalosh një jetë të bukur familjare. Në qoftë se shikoni dafinë të tharë, do të pësoni të kundërtat. Do të keni mërzitje dhe hidhërim.
DAJË
Në qoftë se shikon në ëndërr dajën dhe që të ledhaton, do të zihesh me të. Në qoftë se shikon sikur po zihesh me atë, do të të japë ide të mirë. Në qoftë se shikon sikur të godet ose të vret, do të bëjë të mira ndaj jush. Në qoftë se shikon sikur je dajë e dikujt, do të grindesh me të. Në qoftë se e shikon dajën të vdekur, do të të vijë trashëgimi. Në qoftë se shikon dajat të zihen mes tyre një person i fuqishëm, do të të ndihmojë. Në qoftë se shikon dajën të sëmurë, do të keni shumë fitime.
DALLËNDYSHE
Në qoftë se thjesht shikoni një dallëndyshe, do të merni lajme të mira. Në qoftë se shikoni sikur e kapni, do të keni të mira në familje. Në qoftë se shikoni dallëndyshe duke vuajtur, do të keni hidhërime dhe lajme të këqia.
DALLGË
Në qoftë se shihni det të qetë pa dallgë, do të keni sukses në punët tuaja, në qoftë se shihni të ketë dallgë, do të keni mërzitje nga ana ekonomike. Në qoftë se shihni se jeni në det kur ka dallgë, diçka e keqe do t’ju ndodhë, në qoftë se e kaloni me varkë, do të merrni pasuri. Në qoftë se shihni se ecni mbi dallgë pa u zhytur të gjitha çështjet tuaja do të kenë sukses. Në qoftë se shihni se ju hedhin në det me dallgë, mund të pësoni ndonjë aksident.
DAMAR
Në qoftë se shikoni sikur dikush po ju pret damarët, do të keni shumë të mira nga ai person. Në qoftë se shikoni sikur ju fryhen damarët, do të keni hidhërime dhe falimentime në biznesin tuaj në të cilat kishit shumë shpresa.
DARKË
Jepini zgjidhje çështjeve që ju shqetësojnë para se të jetë shumë vonë. Në qoftë se nata në ëndrrën tuaj është e ndritshme me yje dhe e qetë, çdo gjë shkon mirë në fushën sentimentale.
Në qoftë se shihni të kundërtën, do të thotë se ju presin probleme në fushën sentimentale dhe profesionale.
DASËM
Në qoftë se shihni se jeni në një dasëm ku luajnë me vegla muzikore, ndonjë shok ose i afërmi juaj do të vdesë. Në qoftë se nuk ka as prift, as muzikë dhe jeni beqarë, do të merrni lajme të mira, në qoftë se jeni të martuar ju presin zënie në familje.
DASH
Në qoftë se shihni se keni hypur mbi dash dhe e mban nga brirët, ju pret nder dhe lavdi, në qoftë se shihni se bini do të keni dëme morale dhe materiale. Në qoftë se shihni se ju sulet dashi dhe ju e kapni nga brirët, do të thotë se keni forcën për të mundur armiqtë tuaj.
DASHURI
Në qoftë se shihni se keni lidhje erotike me një grua të bukur, do të keni gëzim e lumturi, në qoftë se është e shëmtuar mërzitje dhe hidhërime ju presin. E njëjta gjë ndodh kur ëndrrën e sheh një grua, por me burrë. Në qoftë se shihni se vetëvriteni nga dashuria, do t’ju ndodhë ndonjë aksident. Në qoftë se shihni se keni lidhje erotike me ndonjë të afërm, do të keni zënie në familje. Në qoftë se shihni se flirtoni me një njeri bjond, ju pret tradhti, me një njeri brun, ju pret rrezik, me murgeshë ju pret suksesi në dashuri, me të moshuar, do të keni ofendime dhe ulje.
DASHTËR
Vështirësi të mëdha profesionale dhe personale.
DAULLE
Në qoftë se thjesht shikoni një daulle, do të thotë se do të keni një dëm jo shumë të rëndësishëm. Në qoftë se e shikoni t’i bien daulles, do të merrni një lajm të keq nga larg. Në qoftë se shikoni sikur i bini ju, do të thotë se ju rrethojnë shokë negativ dhe të mërzitshëm.
DEGË
Në qoftë se shikon sikur po pret degë mundohesh të rregullosh çështjet tuaja. Në qoftë se të pengojnë të kalosh do të gjesh pergesa në rrugën që ke marrë, por në qoftë se i kalon në fund do të dalësh fitues.
DELE
Në qoftë se shihni se ruani një kope me dele, do të keni fitime të mëdha nga biznesi juaj, në qoftë se shihni thjesht dele ose kope që largohet, do të humbni para në lojra fati.
DELFIN
Në qoftë se e shikon brenda në det ëndrra është e mirë, në qoftë se e shikon në tokë ëndrra është e keqe.
DELUZION
Në qoftë se shikoni sikur keni rënë në një grackë deluzioni, keni rënë në duart e njerëzve shumë të ligë ose keni kthyer njerëz të këqinj kundra jush me ligësinë tuaj, por nuk do t’ia arrini qëllimit që keni vënë. Në qoftë se jeni grua e martuar, do të ziheni ashpër me burrin tuaj dhe do të verë dhe dorë mbi ju. Në qoftë se shikoni sikur mundoheni të mashtroni dikë, do të humbisni shumë para për të cilat ishit të sigurtë se nuk do t’i humbisni. Në qoftë se jeni vajzë do t’ju lerë i dashuri.
DEM
Në qoftë se shikoni dema duke punuar tokën, prisni lumturi dhe gëzim dhe shumë fitime. Në qoftë se shikoni sikur bërtasin, prisni një aksident të rrezikshëm. Në qoftë se je grua, shpejt do të ngelesh e vejë. Në qoftë se shikoni shumë dema duke vrapuar, do të pësoni tronditje dhe mërzitje. Në qoftë se shikoni dem të bardhë, prisni nderime. Në qoftë se shikoni dem të kuq ose të zi armiqtë do t’ju bëjnë keq. Në qoftë se shikoni dy dema duke luftuar, një armik vdekjeje i juaji do të bëhet shok. Në qoftë se shikoni sikur therrni dem, do të sundoni armiqtë. 
DEMAGOG
Në qoftë se shikon sikur je demagog ose dëgjon demagog, do të keni dhimbje dhe shpresa të kota të cilat nuk ju nxjerrin asgjëkundi.
DEMOKRAT
Në qoftë se shikon sikur je demokrat, do të fitosh ndaj kundërshtimeve të shokëve tuaj.
DEMONSTRATË
Në qoftë se shikon ose merr pjesë në demonstratë, bën plane të mëdha të cilat do të të bëjnë dëm.
DENTIST
Në qoftë se shihni se jeni dentist dhe në të vërtetë keni profesion tjetër, do të keni fitime nga puna juaj.
DEPO
Në qoftë se e sheh plot prit fitime të papritura. Në qoftë se e sheh bosh, të afërmit tuaj kanë nevojë për mbështetjen tuaj.Në qoftë se ndërton depo, ke mendje praktike dhe do të dalë për mirë. Në qoftë se sheh të shembet, do të humbisni një shumë të madhe parash. Në qoftë se të zë brenda do të sëmuresh rëndë.
DEPUTET
Në qoftë se sheh një deputet në ëndërr, një huamarës I keq do të të zërë derën. Në qoftë se sheh se je vetë deputet, prit zhvillim dhe fitime të mëdha.
DERË
Në qoftë se shihni derën e shtëpisë tuaj të hapur, ju pret një vizitë e këndshme, në qoftë se e shihni të mbyllur, do të ndeshni shumë pengesa në punët tuaja. Në qoftë se shihni derën tuaj të thyer do të keni mërzitje. Në qoftë se shihni se hyni në një portë të madhe, do të ndryshojë jeta juaj sociale, në qoftë se hyni në një derë të vogël ju pret varfëri, në qoftë se hyni në një derë kishe, do të sëmureni, në qoftë se hyni në një derë burgu  gëzim dhe lumturi ju pret. Në qoftë se përgjoni mbas derës, shokët tuaj ose personi që dashuroni ju tradhëtojnë.
DERR
Ëndërr e keqe. Nëse sheh që ha prisni mërzitje. Në rast se lufton dhe të fiton, do të të bëjnë keq kundërshtarët e tu. Por po e fitove dhe e vret, do të ndalosh të të bëjnë keq. Në rast se je I pamartuar, do të martohesh me person shumë të keq.
DERR I EGËR
Ëndërr e keqe. Nëse sheh që ha, prisni mërzitje. Në rast se lufton dhe të fiton, do të të bëjnë keq kundërshtarët e tu. Por po e fitove dhe e vret do të ndalosh të të bëjnë keq. Në rast se je I pamartuar, do të martohesh me person shumë të keq.
DERVISH
Në qoftë se shikon në ëndërr dervish, do të keni dhimbje dhe probleme familjare.
DETYRË
Në qoftë se shikon se zbaton në rregull detyrën tënde, do të fitosh shoqëri të mirë nga sjellja jote e mirë.
DET
Në qoftë se shihni det të qetë, do të keni sukses në punët tuaja, në qoftë se e shihni të trazuar dhe të turbullt, do të keni mërzitje nga ana ekonomike. Në qoftë se shihni se bini në det, diçka e keqe do t’ju ndodhë, në qoftë se e kaloni me varkë, do të merrni pasuri. Në qoftë se shihni se ecni mbi det pa u zhytur, të gjitha çështjet tuaja do të kenë sukses. Në qoftë se shihni se ju hedhin në det për t’ju mbytur, mund të pësoni ndonjë aksident.
DETAR
Në qoftë se shikon sikur je detar do të rrezikosh nga një sëmundje kohëgjatë. Në qoftë se flet me detar kini pak durim nga rreziqet se në fund do të fitoni. Në qoftë se je grua dhe flet me detar do të kesh aksidente familjare. Në qoftë se je me barrë do të lindësh djalë.
DEVE
Në qoftë se shihni se tërhiqni devenë, punët tuaja nuk shkojnë mirë, në qoftë se shihni se keni hypur mbi deve, do të fitoni shumë para. Në qoftë se thjesht shikoni deve, do të mërziteni për çështje të të tjerëve.
DEZERTOR
Në qoftë se shikon në ëndërr sikur je dezertor ushtrie do të thotë se do të të kthehet bota kundra teje. Në qoftë se shikon sikur je në gjyq si dezertor dhe të nxjerrin të pafajshëm, do të thotë se do të çlirohesh nga ankthe të mëdha.
DËGJIM
Në qoftë se dëgjon zhurmë, zëra do të dëgjosh lajme dhe fjalë të këqija. Në qoftë se dëgjon muzikë do të dëgjosh lajme të mira.
DËM
Në qoftë se shihni që pësoni dëme në punë, do të thotë se çështjet tuaja nuk ecin siç duhet, në qoftë se shihni se pësoni dëme në shtëpi, do të merrni fitime dhe gëzime. Në qoftë se shihni se ju i bëni dëm dikujt, do të ziheni me një shok ose të afërmin tuaj për gjëra të vogla.
DËNIM
Në qoftë se shikon se dënohesh me vdekje dhe në qoftë se je dhe në të vërtetë fajtor për diçka do të pësosh një vdekje shumë të keqe. Në qoftë se në të vërtetë je i pafajshëm, do të biesh viktimë e armiqve.
DËRRASË
Në qoftë se shikoni sikur po prisni një dërrasë për ta përdorur diku, jeta e një personi të dashuri tuaj është shumë në rrezik. Në qoftë se shikoni dërrasa duke u prerë në shtëpinë e dikujt, ai person do të pësojë diçka shumë të keqe. Në qoftë se shikoni sikur digjen dërrasa në shtëpinë tuaj, do të jeni në rrezik shumë të madh.
DËSHMITAR
Në qoftë se shikon sikur të kanë thirrur si dëshmitar në gjykatë, do të kesh respekt nga ata që janë lart teje. Në qoftë se je grua, do të të shqetësojnë njerëz që nuk ta duan të mirën.
DËSHPËRIM
Në qoftë se je I dëshpëruar do të ndodhë e kundërta. Në qoftë se je beqar, do të martohesh. Në qoftë se je pa fëmijë, do të keni fëmijë. Nëse je melankolik, do të keni gëzim.
DËMSHPËRBLIM
Në qoftë se merrni dëmshpërblim nga një I njohur, do t’ju ndodhë diçka e bukur. Në qoftë se personi është I huaj do të marrësh lajm të keq.
DIAMANT
Mërzitje e madhe dhe në rast se e jep tek dikush, do të çlirohesh nga kjo mërzitje. Në rast se je grua dhe e ke në dorë diamantin, do të lindësh një djalë të bukur dhe nëse ta jep dikush do të kesh shumë dhimbje. Në qoftë se shihni se i keni vënë, kujdes nga njerëzit që ju hiqen si shokë. Në qoftë se shihni që jua vjedhin ose i humbni, ju presin ditë të vështira.
DIEL
Në qoftë se ëndërron sikur është e diel dhe në të vërtetë është ose jo, do të keni gëzime, suksese, qetësi shpirtërore, dhe në përgjithësi gjithçka do të vejë mbarë.
DIELL
Në qoftë se shihni të lindë dielli, është mirë për të gjithë, për të afërmit, për të sëmurët, për të burgosurit, për gratë me barrë, për biznesmenët etj. Në qoftë se shihni që dielli është brenda në shtëpinë tuaj, një ngjarje e këndshme do t’ju ndodhë në familje. Në qoftë se shihni se dielli lind nga një pjesë tjetër e horizontit dhe jo nga lindja, do të thotë sëmundje e rëndë ose vdekje në familje. Në qoftë se shihni se dielli papritur humbet dhe errësohet, do të humbni para ose do të keni dëme të mëdha ekonomike.
DIJETAR
Në qoftë se je në të vërtetë dijetar dhe ëndërron sikur je, njerëzit të respektojnë për vlerat që ke. Në qoftë se je analfabet dhe shikon sikur u bëre dijetar, vendi yt do të përmirësohet shumë. Në qoftë se shikon sikur flet me dijetar, shumë shokë tradhëtar të rrethojnë.
DIMËR
Në qoftë se shihni që është dimër dhe në të vërtetë është verë, do të ziheni me një të njohurin tuaj. Në qoftë se është me të vërtetë dimër, do të keni vështirësi të mëdha në punë. Për bujqit kjo ëndërr do të thotë të korra të mëdha.
DIVAN
Në qoftë se shikon divan dhe në qoftë se je i shtrirë në të, planet tuaja nuk janë në rrugë të mirë dhe nuk do të shkosh përpara.
DIVORC
Në qoftë se merr divorc nga partneri, do të keni ngatëresa në punët tuaja dhe për këtë gjë do të mërziteni. Në qoftë se dëgjon për dikë se është ndarë, do të keni një lajm të keq. Në qoftë se je beqar do të martohesh.
DJALL
Është një mesazh për keq. Në qoftë se je mbi të dhe të merr, do të pësosh dëme dhe shkatërime të mëdha në aktivitetet tuaja. Në qoftë se flet me të, do të tradhëtojë një person I dashur. Në qoftë se të godet dhe të çon në ferr, do të pësosh dëm të madh ekonomik.
 DJATH
Në qoftë se thjesht shihni djath, ju presin mërzitje dhe hidhërime, në qoftë se e hani dhe është i kripur, do të fitoni para me shumë mundime, në qoftë se nuk ka kripë do të thotë shëndet dhe fuqi.
DJEG
Në qoftë se shikon sikur po të digjet shtëpia, do të të ndodhë një aksident i papritur, ndoshta dhe vdekje. Në qoftë se shikon se po digjet shtëpia e dikujt tjetër, por që është shtëpi e madhe, ai person që i përket shtëpia, por edhe ti do të keni shkatërrime të mëdha. Në qoftë se shikon se digjet shtëpia e një armiku tënd, shpejt do ta heqësh qafe.
DJERSIJ
Në qoftë se shikon sikur je i djersitur, do të lehtësohesh nga peshat e rënda dhe nga hallet dhe problemet.
DOBËT
Në qoftë se shikon sikur je i dobët, ke një trup të sëmurë dhe kujdes. Në qoftë se je grua, të mungon një shok ose një mbrojtës. Në qoftë se shikon dikë të dobët që në të vërtetë është i shëndosh, do të pësojë dëme të mëdha. Në qoftë se shikon dikë të dobët që dhe në të vërtetë është ashtu, gjendja e tij dhe ajo ekonomike nuk do të përmirësohen.
DOBËSI
Kujdes të madh për shëndetin.
DOGANË
Në qoftë se ëndërroni sikur jeni nënpunës dogane dhe që në të vërtetë nuk jeni, ngatërresa në punë dhe duhet të keni shumë kurajo për ta kaluar sepse po nuk bëtë asgjë do t’ju urrejë bota dhe shokët.
DOKTOR
Në qoftë se shihni në ëndërr thjesht doktor ose dhe veten tuaj doktor, ju pret gëzim e lumturi. Çdo gjë shkon mirë për ju, jeta personale, erotike si dhe familjare. Doktori në ëndërr paralajmëron gjithashtu dhe ngritje profesionale si dhe të ardhura të mëdha.
DOMINO
Në qoftë se shihni në ëndërr se luani domino, do të keni lumturi në familje.
DOREZA
Në qoftë se shihni se keni vënë doreza ju pret nder dhe lavdi, në qoftë se dorezat janë të grisura de të prishura, do të dëgjoni ankesa nga një shok ose i afërm. Në qoftë se këtë ëndërr e sheh një grua e pamartuar, së shpejti do të ketë një dasëm të pasur dhe të lumtur.
DORË
Në qoftë se shihni në ëndërr që keni duar të pista, do të merrni para të papritura, në qoftë se i shihni të pastra do të thotë që jeni dembel dhe nuk do të keni lumturi në jetë. Në qoftë se i keni të vrara dhe të goditura, do të trashëgoni pasuri të papritur.
DORËLËSHUAR
Do të keni shumë dëme të mëdha. Në qoftë se sheh dikë tjetër kujdes pasurinë tënde se dikush do që të verë dorë në të.
DORËMBYLLUR
Në qoftë se ëndërroni sikur dikush është dorëmbyllur, do t’ju vijë një trashëgimi e papritur. Në qoftë se shikoni sikur ju jeni dorëmbyllur, do të keni shumë fitime dhe pa shumë mundime të mëdha.
DOROVITJE
Në qoftë se dorovit do të çlirohesh nga një veprim të keq që ke bërë.
DRAMË
Në qoftë se merr pjesë në një dramë në teatër ose lexon dramë, do t’i keni punët keq me një çështjen tuaj.
DRAPËR
Në qoftë se shikon se ke shtëpinë tënde, do të pësosh dëme dhe shkatërime në qoftë se është prej bakri ose hekuri. Do të keni fitime në qoftë se është floriri ose argjendi. Do të pësoni fatkeqësi në qoftë se është I ndryshkur.
DREDH
Në qoftë se shikon që dredh pe, do të bësh ndryshime në lidhje. Do të keni qetësi familjare dhe punët do t’ju shkojnë mbarë.
DREDHAK
Në qoftë se shikon në ëndërr sikur je dredhak, kujdes se do të vish në pozicion të vështirë. Në qoftë se shmangesh nga një dredhak, do të lehtësohesh nga telashet.
DREJTOR
Këdo që të shohësh drejtor veten apo dikë tjetër, do të thotë fat dhe që të tjerët mendojnë mirë për ju.
DRERË
Në qoftë se ndjek ose kap dre do të keni gëzim. Në qoftë se je mbi të, do të keni fitime të mëdha dhe të shpejta. Në qoftë se merr brirët ose lëkurën e drerit do të keni një trashëgimi të majme. Në qoftë se të vërsulet, do t’ju vërsulen armiqtë tuaj.
DRIDHEM
Në qoftë se shikoni sikur po ju dridhet trupi pa asnjë arsye, merrni masat mirë se rrezikoheni nga një sëmundje shumë e rëndë. Në qoftë se shikoni sikur po dridheni nga të ftohtit, do të pësoni një sëmundje kronike. 
DRITARE
Në qoftë se shihni se shtëpia juaj nuk ka dritare, do të keni halle e mërzitje, në qoftë se shihni që ka, do të merrni gëzim dhe fitime nga puna juaj. Në qoftë se shihni se hyni në shtëpi nga dritarja dhe jo nga dera, do të ngatërroheni në një çështje gjyqi, në qoftë se shihni se dilni nga dritarja dhe jo nga dera, ju pret shkatërrim ekonomik.
DRU
Në qoftë se shihni se përpara ose brenda shtëpisë tuaj ka drunj, do të thotë sëmundje, në qoftë se prisni drunj do të keni fitime nga puna juaj, në qoftë se shihni se i hidhni në zjarr ose në oxhak, do të merrni para nga një i afërmi juaj. Në qoftë se shihni se jeni i ngarkuar me drunj, do të thotë se po lodheni për një çështje të humbur.
DUEL
Në qoftë se ëndërron sikur merr pjesë në një duel, do të gjesh mërzitje, por me guximin që ke do të dalësh i fituar në fund.Por në qoftë se je i pasur, mos ki frikë nga çështjet ekonomike.
DUHAN
Në qoftë se pini duhan në të vërtetë dhe shikoni në ëndërr sikur po pini duhan, do të kaloni një sëmundje të lehtë e cila do të kalojë shumë shpejt. Në qoftë se nuk pini duhan në të vërtetë dhe shikoni në ëndërr sikur po pini duhan, do të pësoni shumë të këqia. 
DUHI
Ëndërr e keqe me parashikime shkatërruese. Vetëm në qoftë se je i sëmurë dhe shikon duhi, do të përmirësohet gjendja shëndetsore.
DUSHK
Në qoftë se shikon se hani dushk, do të thotë mërzitje për një çështje ekonomike. Në qoftë se gjendesh sipër dhe këput dushqe, do të thotë se nuk do të keni fitime të mëdha në punë. Në përgjithësi po të shikosh dushk është mërzitje.
DYFYTYRËSH
Do të thotë tradhëti nga persona që I doni.
DYKOKËSH
Çfarëdo lloj kafshe ose këdo person që të shikoni me dy koka, do të thotë sukses. Por kujdes nga armiqtë se duan të të rrëmbejnë pasurinë.
DYLUFTIM
Në qoftë se ëndërron sikur merr pjesë në një dyluftim, do të gjesh mërzitje, por me guximin që ke do të dalësh i fituar në fund. Por në qoftë se je I pasur, mos ki frikë çështjet ekonomike.
DYLBI
Në qoftë se shikon me dylbi, diçka e keqe po ju ndodh dhe të cilën nuk e kuptoni.
DYNJAJA
Në qoftë se shikon të jetë mbledhur dynjaja në një vend, do të bëhen shumë bisedime për të mirën tënde. Në qoftë se shikon shumë njerëz të hyjnë në shtëpinë tënde, do të provosh dhimbje dhe hidhërim të madh. Në qoftë se i shikon të veshur me të zeza, do të keni gëzim.
DYQAN
Në qoftë se shikoni sikur bleni një dyqan, vazhdoni akoma me mendjelehtësi e cila në fund do t’ju shkatërrojë. Në qoftë se thjesht shikoni një dyqan, do të keni fitime të mira dhe të pastra. Në qoftë se jeni vajzë dhe shikoni sikur martoheni me një shitës, do të martoheni me një njeri të ndershëm dhe të mirë. Dhe do të jeni shumë të lumtur me atë. Në qoftë se shikoni sikur po shisni një dyqan, do të thotë se nuk keni shumë të ardhura nga puna juaj.
DYSH
Në qoftë se shikon numrin dy dhe je beqar, do të martohesh dhe në qoftë se je I martuar mundohesh të ndahesh dhe të martohesh me dikë tjetër.
dh
DHELPËR
Në qoftë se shihni dhelpër, do të përballoni  siç duhet, shpifjet e një shoku tuaj. Në qoftë se kapni dhelpër në çark, do të shpëtoni nga një rrezik i madh, në qoftë se vrisni dhelpër pa dashur, me mendjelehtësinë tuaj u jepni kundërshtarëve shkak për të shpifur kundër jush. Në përgjithësi ëndërrat me dhelpra fshehin djallëzi.
DHEN
Në qoftë se shikon se ruan kope me dhen, do të keni fitime të mëdha nga aktivitetet tuaja profesionale. Në qoftë se shihni thjesht dhen ose dhen që ikin, do të humbni para në lojërat e fatit.
DHËMBI
Ju pret shëndet dhe lumturi në qoftë se shihni se keni dhëmbë të bardhë e të bukur. Parashikohen fitime dhe ngritje profesionale. Në qoftë se shihni që ju dhëmbin dhëmbët, do të keni zhgënjim në dashuri. Në qoftë se janë të prishur, do të hidhëroheni nga njeriu që dashuroni. Në qoftë se shihni që ju heqin dhëmb, ose që humbni dhëmbët, kujdes pasi parashikohet vdekje.
DHËNDËR
Në qoftë se sheh që je veshur dhëndër, një sëmundje e rëndë ju pret, në qoftë se shihni që flisni me dhëndrin tuaj, do të keni grindje familjare, në qoftë se shihni që bëheni dhëndër, do të thotë vdekje e një njeriu të afërm.
DHIJA
Në qoftë se ëndërroni dhi, do të njihni dashurinë dhe lumturinë në jetë. Do të lidheni me njeri të sjellshëm dhe sentimental. Do të martoheni shpejt dhe do të kaloni mirë. Në qoftë se shihni që pini qumësht dhije, mos t’ju frikësoje asgjë. Dhija do të thotë shëndet i mirë. Dhitë në ëndërr, do të thonë sukses profesional. Në qoftë se mjelni dhi, do të keni shumë fitime.
DHIMBJE
Në qoftë se sheh në ëndërr se diku të dhëmb, do të keni shëndet, në qoftë se të dhëmb koka, do të keni një fatkeqësi në familje, në qoftë se të dhemb zemra, do të sëmureni rëndë. Në qoftë se ju dhëmb fyti, do t’ju kërkojnë paratë që keni marrë borxh.
DHIMBJE KOKE
Në qoftë se shikon sikur ke dhimbje koke, do të të largojnë borxhmarrësit e tu.
DHISKU
Dhisku i muzikës do të thotë lajme të mira në fushën e dashurisë dhe sukses. Dhisku me të cilin shërben, i mbushur me ushqime do të thotë bollëk, pasuri dhe fitime. Dhisku bosh parashikon varfëri.
DHOMË
Në qoftë se ke dhomë të madhe dhe të bukur, do të bësh të mira dhe do të keni sukses në punë dhe do të shpërblehesh për këtë. Në qoftë se shembet, do të keni fatkeqësi ekonomike dhe nëse jeni të martuar të prisni divorc.
DHURATË
Në qoftë se shihni që merrni dhurata nga një grua e martuar ose jo, do të keni sukses në dashuri, në qoftë se merrni dhuratë nga ndonjë i pasur ose tjetër njeri, do të keni lumturi të papritur, në qoftë se merrni dhuratë nga një i varfër, gjendja juaj ekonomike do të keqësohet, në qoftë se shikoni që ju jepni dhuratë, do të merrni një lajm të mirë.
e
ECJE
Në qoftë se sheh se po ecën me vështirësi, do të gjesh vështirësi në çështjen tënde. Në qoftë se ecën shpejt, do të keni gëzim dhe sukses.
EDUKATË
Do të marrësh një lajm nga një person i zemrës. Në rast se je I martuar kujdes partnerin. Në qoftë se je grua, kujdes nga një rrezik.
EGËRSIRË
Do të keni marrëveshje të vështira martesore. Në qoftë se në ëndërr egërsoheni ju, kujdes pasi do të mërziteni. Kujdes shëndetin, si dhe me bashkëpunëtorët, pasi janë kundër programeve tuaj.
EKLIPS
Në qoftë se shikon të bëhet eklipsi i hënës ose i diellit, do të humbasësh një mbështetës të rëndësishëm ose diçka të dashurisë tënde.
EKSPOZITË
Në qoftë se viziton ekspozitë, do të marrësh një lajm të mirë. Në qoftë se shikon një të njohurin tënd duke e vizituar, ai do të të sjellë lajmin e mirë.
EKRAN
Në qoftë se shihni në ëndërr që ndodheni përpara një ekrani kinematografik, do të keni për të bërë një çështje gjyqi, në qoftë se ndodheni  përpara  televizorit, do të thotë lumturi dhe qetësi familjare.
EKZOTIKE
Nëse gjendeni ose shihni diçka ekzotike, do t’ju mbulojnë mos vetëbesimi dhe pasiguria.
ELB
Në qoftë se thjesht shikoni elb, do të mësoni një lajm të këndshëm nga shokët tuaj dhe do të gëzoheni. Në qoftë se hani bukë elbi, do të merrni pjesë në një argëtim të këndshëm. Në qoftë se shikoni të hani elb të gjallë, atëherë do të akuzoheni për sjelljen tuaj.
ELEKTRODË
Në qoftë se shikon në ëndërr elektrodë, gëzim, lumturi dhe sukses në punët dhe veprat tuaja.
ELEKTRIÇIST
Në qoftë se sheh që je elektriçist, ndërsa profesioni juaj është tjetër, do të keni shumë fitime nga puna juaj.
ELEKTRICITET
Sido që ta shikoni në ëndërr,  do të thotë sëmundje dhe dëme të mëdha.
ELEFANT
Në qoftë se shihni që ju ndjek elefant, do të thotë që rrezikon shëndeti juaj. Në qoftë se keni hypur mbi elefant, ju pret lavdi, nderime dhe mbrojtje, andej nga nuk e prisni. Në qoftë se shihni elefant duke shkulur pemë ose të shembi shtëpi, do të dëgjoni lajme që do t’ju mërzisin. Në qoftë se një grua sheh elefant ose ka hypur mbi të, do të sëmuret rëndë, ose dikush nga familja e saj do të vdesë.
EMËR
Në qoftë se shihni në ëndërr që ndryshoni emrin ose mbiemrin, ose harroni si ju quajnë, do të humbni shumë para.
EMOCIONE
Në qoftë se shikon sikur je i emocionuar ose shikon të tjerët të emocionuar, do të keni shumë gëzime.
ENË
Në rast se shikoni enë  të mbushur, do të keni të mira dhe në rast se rrjedh ujë fitime të mëdha nga puna. Në rast se bleni enë, do të keni shumë mendime në mendjen tuaj. Dhe në rast se thjesht e mbani dhe jeni beqar, do t’ju bëjnë kërkesë për martesë. 
ERA
Era që fryn në ëndërr do të thotë që do të merrni lajme të mira për çështjet tuaja private. Do të thotë gjithashtu që jeni indiferentë për njeriun që keni pranë dhe për lidhjet serioze.
Në qoftë se era fishkëllen dhe është e fortë, do të hidhëroheni. Në qoftë se është e fortë do të ndjeni vetmi. Në qoftë se është erë e lehtë, do të arrini me vështirësi një pasuri të madhe. Në qoftë se era është e fortë dhe ju shtyn, jeni këmbëngulës dhe do të keni sukses dhe ngritje profesionale.
ERËZA
Në qoftë se shikoni erëza brenda në kuti ose në shishe, sjellja juaj është jashtëzakonisht e keqe. Në qoftë se jeni grua, prisni fjalë të bukura për bukurinë tuaj dhe për sjelljen tuaj të mirë. Në qoftë se shikoni sikur lyheni me ato dhe sidomos në kokë ose në duar, do të pasuroheni nga një rast shumë I mirë që do t’ju vijë dhe kujdes të bëni për një përdorim të mirë të pasurisë tuaj. Në qoftë se jeni grua, lejini lidhjet e shumta me burra. Në qoftë se jeni vajzë, i dashuri ju tradhëton. Në qoftë se shikoni një të huaj t’ju dhurojë erëza, do të keni shumë interesa nga një person I huaj. Në qoftë se jua dhuron vajzë, do t’ju deklarojë ajo dashurinë e zjarrtë që ndien për ju. Në qoftë se ju dhurojnë shokët erëza, do të merrni lajme të mira.
ERRËSIRË
Në qoftë se shihni që papritur errësohet, do të keni sukses në punë, në qoftë se ecën me vështirësi në errësirë, mërzitje dhe lajme të këqija në lidhje me çështjet tuaja, ju presin.
ESHKË
Në qoftë se thjeshtë shikoni eshkë, do të keni hidhërime dhe dëshpërime. Në qoftë se shikoni sikur e ndizni, do të keni të mira në familje. Në qoftë se shikoni sikur e fikni, do të keni aksidente dhe ndoshta dhe mund të sëmureni.
ETJE
Në qoftë se shihni  keni shumë etje dhe nuk mund të pini ujë, do të keni një zhgënjim në fushën e dashurisë. Në qoftë se ju jep ujë dikush i seksit të kundërt, do të lidheni me të erotikisht dhe mund të martoheni. Kujdes shëndetin, në qoftë se shihni që nuk ngopeni me ujë. Rrezikoni.Në qoftë se gjeni ujë të bollshëm dhe shuani etjen, ju presin suksese në punë dhe fitime.Në qoftë se mbeteni të etur, kujdes pasi ditë të vështira do të vijnë.
Loading...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *