Qka jane indet epiteliale ?

Indet epiteliale e mbeshtjellin siperfaqen e jashtme dhe te brendshme te organizmit.Keshtu ato ndertojne shtresen e jashtme te lekures,mbeshtjllin zgavren e gojes ,te hundes,te zorreve ,te eneve te gjakut etj . Qelizat e epitelialeve jane te ngjeshura mes vete dendur pa hapesire qelizore .