Ese N’gjuhe te huej kur s’asht nevoja, flet e t’veten len mbas dore

Loading...

     Po filloj të shkruaj këtë ese me shpresë se do të mund të përbledh të kqijat e të folurit gjuhën e huaj, nuk tha kot Gjergj Fishta këto fjalë.
     At Gjergj Fishta ne poezin e tij ” Gjuha Shqipe” i denon tradhtaret dhe ata qe flasin gjuhen e huaj. Kjo poezi u shkrua ne kohen kur ne Shqiperi ishin ushtuesit italian, e shume shqiptar po bashkoheshin me ta e nuk flisnin me shqip. Per mendimin tim edhe keto fjalet qe po perdorim ne ditet e sotme “ok”, “men”, etj. nuk duhet te perdoren. Ne mjaft te mira i kemi fjalet tona. Edhe une i perdori fjalet e huaja por e kam gabim. Per kete arsye do te duhet te vetdijsohemi e te mos i perdorim barbarizma.
    Pra me pak fjale e permbledha kete ese. shpresoj tju ket pelqyer.

Loading...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *