Ese per Vitin e Ri

Loading...

Unë endesha nëpër katet e zëna te shtëpisë karakteristike e stresuese duke kryer detyrat zellshëm , nga te cilat ishte mbushur dhoma.  Aroma e përbërësve te pëlqyeshëm derdh shpirtin e Vitit të Ri, ajo disi e bëri dhomen elegante dhe krejtësisht te bukur.  Unë luaj dhe e ndreq bredhin , duke kërkuar gjera interesante per dekorimin e bredhit .Por jam aq përtac sa per ta kurdisur oren nuk ngrit as duart lart . Unë vështroj përreth dhe pres kur ora do behet 12, ngjyrat e shumta kane filluar të zhyten deri në qiellin vrazhdë, enët me shije fantastike shfaqen këndshëm në tavolinë per nje kohe të gjatë, çdo cep jashta dritares eshte i bardhe , muret ngjyrë purpur, çdo anëtar i familjes eshte i nxene duke pergatitur ushqimin per naten e vitit te ri.

Nuk isha në dhomën tonë te madhe (ne sallon) , unë menjëherë vazhdova te shikoj në dritare për të parë fqinjët tanë, si ata ndezën fishekzjarret e tyre të shtrirë në tokë, lloje të ndryshme të ngjyrave e mbushin qiellin e errët. Dashuri e zhurmshme që zë rrethinën tonë qe e përbën çdo sekondë te madhe per Vitin Ri  te ardhshem. Dashuria lulëzon në të gjithë vendin , fishekzjarret jane duke sinjalizuar fundin e vitit.
Kam vazhduar të bredh në shtëpi duke shpresuar për të gjetur diçka interesante, unë u rreshtova përmes derës që hapet në kuzhinë dhe pashë njerëzit e mi ende te zënë duke përgatitur një ushqim te shijshem Per naten tone te festimit. Unë u përpoqa për të hyrë në kuzhinë ne heshtje, për të shmangur shqetësimin e  familjes time nga ajo që ata po bëjnë, por dera bëri një tingull kërcitës që e bëri planin tim te dështojë, fatmirësisht asnjëri prej tyre nuk vërejti se po hyja në kuzhinë, duke ecur drejt tavolinë të gjatë prej druri në dhomën tonë te ngrënies dhe e ndezur në ushqime të këndshëme te shërbyera para meje  si  dhe me aromë te ushqimit hunda ime u mbush dhe fillova të ndjej frymën e vitit të ri.

Loading...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *