Naim Frashëri-Bagëti e bujqësi

O malet e Shqipërise e ju, o lisat e gjatë,
Fushat e gjera me lule, q’u kam ndër mend dit’ e natë
Do te kendonj bagetine qe mbani ju e ushqeni, 
O vendethit e bekuar, ju mendjen ma defreni.

Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt’ e kulluar! 
cuka, kodra, brinja, gerxhe dhe pylle te gjelberuar! 
Shqiperi, o mema ime, ndonese jam i merguar, 
Dashurine tende kurre zemera s’e ka harruar.
Ti Shqiperi, me ep ndere, me ep emrin shqipetar, 
Zemren ti ma gatove plot me deshire dhe me zjarr.


                                                                                      

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *