Urime per 8 Mars

Mami je çdo gjë që unë kam. E di këtë me kalimin e orëve, ditëve e javëve.
Askush nuk u kujdes për mu siq u kujdese ti mami. Ti ishe ajo që më solle në këtë botë,
më mësove rregullat e jetës, si të jem e drejt, të besoj në vete, të mos rrëzohem edhe atëhere kur bota,është e gatshme të përmbyset.
Je ajo që më përkrah gjithmon,je ajo që me zemer uron lumturinë e gjithë botës për vajzën tënde
Po të ekzistonte mundesia të zgjidhja një deshirë, ajo do ishte:që ti te ishe e pavdekshme mami.
Më mungon ajo koha kur ti dukeshe shumë e madhe kur vija dhe ngrohesha në prehrin tënd, kur ti perkdhelje floket e mia...
Mbase emocionohem të shkruaj më shumë Mami ... Por dije të do shumë vajza jote
Urime 8 Marsi mami,je copza më e çmuar e zemres sime, je kristali më i bukur, më shkelqim përrallor...
Urime 8 marsi të gjitha Nenave. Jeni krijesat me te vlefshme që ekzistoni
I LOVE U MOM

Qka paraqet kostoja oportune?

Rrallësia e burimeve dhe domosdoshmëria e zgjedhjes paraqet koston oportune. Në rast të burimeve të kufizuara njerëzit janë të detyruar të zgjedhin midis alternativave të ndryshme; pra zgjedhja gjithnjë është e shoqëruar me kosto oportune. Si shembulli i ushqimeve e stofrave. Nëse jemi në kufirin e mundësive të prodhimit, nuk mund të rritet prodhimi i njërit mall, pa pakësuar prodhimin e mallit tjetër. Pikërisht sasia për të cilën hiqet dorë paraqet koston oportune të prodhimit.

Qka kuptojme me efiqence ekonomike?

Me efiçencë ekonomike do të kuptojmë atë gjendje të ekonomisë, në të cilën askush nuk mund të rritë mirëqënien e tij pa cënuar mirëqënien e dikujt tjetër.

Qka quajme rritje ekonomike?

Zgjerimi i qëndrueshëm i mundësive të prodhimit quhet rritje ekonomike. Rritja ekonomike kushtëzohet nga rritja e burimeve, d.m.th. e tokës, e kapitalit dhe e punës, ose nga përmirësimi cilësor i tyre.

Qka paraqet kufiri i mundesive te prodhimit?

Kufiri i mundësive të prodhimit shpreh kombinime të ndryshme të mallrave dhe shërbimeve që mund të prodhojë një vend gjatë një periudhe të dhënë kohe, duke përdorur të gjitha burimet në dispozicion dhe me teknikat më efiçente të prodhimit.

Qka eshte Alzheimeri?

Alzheimer, është forma më e zakonshme e dementias. Kjo sëmundje e pakurueshme dhe degjenerative u përshkrua për herë të parë nga psikiatri dhe neuropatologu gjerman Alois Alzheimer më 1906 dhe kësisoj sëmundja u emërtua sipas tij. Zakonisht diagnostikohet te personat mbi moshën 65 vjeç, ndonëse shenjat e para të tij mund të shfaqen shumë përpara. Më 2006, kishte 26,6 milionë persona të prekur në tërë botën. Parashikohet që në 2050-n 1 në 85 veta të jenë të prekur nga kjo sëmundje.
Ndonëse secili rast i Alzheimerit është unik për secilin individ, ka shumë simptoma të përbashkëta. Simptomat më të hershme të vëzhguara shpesh ngatërrohen si probleme të lidhura me moshën, ose manifestime të stresit. Në periudhat e hershme, simptoma më e njohur është paaftësia për të mbajtur mend kujtime të reja, si p.sh vështirësia për të mbajtur mend fakte të vëzhguara në kohët e fundit. Kur mjeku ose infermieri lajmërohen, dhe sëmundja dyshohet, diagnoza shpesh konfirmohet me teste konjitive dhe vlerësime të sjelljes dhe pastaj kryhet një skanim i trurit.

Sa paguhen punetoret e Facebook-ut?

Derisa pasuria personale e Mark Zuckerbergut është 33.3 miliardë dollarë, paga mesatare e punëtorëve të tij nuk është për t’u nënçmuar.

Sipas të dhënave të hulumtimit nga Glassdoor, mesatarja e pagës së inxhinierëve fillestarë është 106 mijë dollarë, ndërsa e një analisti mesatar është 118.864 dollarë.

Inxhinierët e programeve të gjigantit të medieve sociale, marrin pagë mesatare prej 183.397 dollarëve.

Vlera e Facebook-ut është vlerësuar aktualisht në 200 miliardë dollarë, gjë që tregon se megjithatë pagat e 8.348 punëtorëve janë goxha mbresëlënëse.

Facebook u themelua më 2004 nga studentët e Harvardit: Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Chris Hughes dhe Eduardo Saverin, para se shpejt të zgjerohet në universitetet tjera amerikane dhe të bëhet fenomen botëror.

Enzimet ne Biologji

Enzimet jane katalizatore ose biokatalizatore, te reaksioneve kimike qe d.m.th te substances, te cilat e ndryshojne shpejtesine e zhvillimit te reaksioneve kimike. Ne anen tjeter, katalize quhet vete dukuria e ndryshimit te shpejtesise se reaksionit kimik. Enzimet krijohen ne qelize. Enzimet qe krijohen ne qelize dhe veprojne ne qelize quhen endoenzime. Enzimet qe krijohen ne qelize e veprojne jashte qelizes quhen ekzoenzime.

Proteinat

Proteinat jane komponime organike, makromolekulare te azotuara, te cilat me hidrolize japin aminoacide. Emri proteine per here te pare permendet ne vitin 1840. Kete emer e ka dhene Berzeliusi. Emri proteine rrjedh nga greqishtja proteno qe d.m.th i pari, apo me i rendesishmi.

Zbulohet Dinozauri me i madh ne bote!

Një specie e re dinosauri e zbuluar,  bën rex Tyrannosaurus të duket si një vogëlush. Gjigandi i tmerrshëm, i cili ishte i gjatë pak më shumë se një pishinë 25 metra dhe aq i gjatë sa një ndërtesë dy-katëshe, peshonte rreth 59,000 kilogramë - më shumë se shtatë rexes T.. Dhe kafsha ishte ende në rritje, hulumtuesit raportuan më 4 shtator në "Raportet shkencore".

Edhe pse krijesa kishte ngrënë bimë, madhësia e saj brutale dhe bishti trupmadh e bëri atë më të pranueshëm se çdo hamës të mishit. Ajo mund të ketë jetuar edhe deri në emrin e saj. E quajtur "Dreadnoughtus schrani" nga zbuluesit e saj, paleontologu Kenneth Lacovara i Universitetit Drexel në Filadelfia dhe kolegët e tij, ku emri i gjinisë së kafshës vjen nga fjala e vjetër "s'ka frikë nga asgjë."

Dreadnoughtus ka jetuar 66.000.000-84.000.000 vjet më parë, gjatë periudhës së Vonë Kretak, në atë që është tani Argjentina. Kjo është kafsha më e madhe e tokës raportuar deri më sot. Hulumtuesit kanë nxjerrë dinosaurë tjerë masivë përpara, por mbetet fragmentare që atyre kafshëve të ju vlerësoheshin madhësitë e tyre të mëdha.